WOMEN

Οι σέξι νταντάδες που κλείνουν σπίτια

Το πρόσφατο 'πάθημα' του Ben Affleck, που είδε τον γάμο του να τελειώνει εξαιτίας της 28χρονης νταντάς των παιδιών του, μας έδωσε την αφορμή που ψάχναμε.

Οι νταντάδες στο Beverly Hills δεν μοιάζουν καθόλου με την Mary Poppins ή την Mrs Doubtfire. Είναι νεαρές, μπουστάτες, αδίστακτα σέξι και αδίστακτα φιλόδοξες. Κανένας μπαμπάς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Στην ζωή ή στην μεγάλη και την μικρή οθόνη.

 

Σε έναν ιδανικό -για τους φαδεράδες- κόσμο

Οι babysitter θα ήταν ακριβώς όπως η κυρία στο παρακάτω βίντεο. Και, όταν έρχονταν στο σπίτι, εννοείται πως η σύζυγος θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε.

 

Ή, τουλάχιστον θα θύμιζαν την υπέροχη Camilla Luddington του Californication. Εκείνη που βγαίνει στην αρχή γυμνή μέσα από την πισίνα και μετά αρχίζει ένα ‘μπαράζ’ στοματικού στον ατζέντη που την προσέλαβε, τον πατριο-παραγωγό και όποιον άλλο βρεθεί μπροστά της (προκειμένου να γίνει σταρ).

 

Κρίμα που ο Ben Affleck δεν πρόλαβε, προφανώς, να δει την συγκεκριμένη σεζόν του Californication, καθώς και η δικιά του, Christine Ouzounian, εκείνη που ήταν η αιτία του διαζυγίου του με την Jennifer Garner, επίσης έψαχνε την δημοσιότητα. Σκέψου ότι εκείνη ειδοποιούσε τους παπαράτσι για τα ραντεβού τους και ότι ετοιμάζεται να κλείσει συμβόλαιο για βιβλίο και συμμετοχή σε reality (Μπόνους ότι έχει δίδυμη αδελφή, που επίσης δουλεύει ως babysitter-ναι, σκέψου να τις κλείσεις μαζί).

 

Μοναδική εναλλακτική που δεχόμαστε να ‘συζητήσουμε’ η -σαφώς πιο αθώα (δεν προσπάθησε να ξελογιάσει κάποιον) και πιο προικισμένη- Alice Eve του Sex and the City 2. Δείτε την εδώ να τρέχει και πείτε μου ειλικρινά, με το σταυρό στο χέρι, αν δεν θα την είχατε προσλάβει στο λεπτό.

 

Ενώ δεν θα μπορούσαμε παρά να πούμε ένα ‘γειαχαρανταν’ και στην Scarlett Johansson από το Nanny Diaries, παρότι η ίδια δεν είναι και πολύ βαβαβούμ στην συγκεκριμένη ταινία.

 

Οι πραγματικές νταντάδες δεν πάνε πίσω

Οι παραπάνω εξαιρετικές ‘παιδαγωγοί’ είναι ηθοποιοί. Οι νταντάδες, όμως, στο Beverly Hills δεν πάνε στην πραγματικότητα -πολύ- πίσω. Δείτε την cast photo από το σχετικό reality Beverly Hills Nannies και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

Πάντως, οι συγκεκριμένες ριαλιτατζούδες, δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο ‘δηλητήριο’ για τα επώνυμα ζευγάρια τα παιδιά των οποίων προσέχουν όσο η π.χ. -δεν την λες και καλλονή- Daisy Wright που επέτρεψε να την ‘κουτουπώσει’ ο Jude Law τρεις φορές (κοστίζοντας του ένα διαζύγιο) και μετά βγήκε να δώσει συνέντευξη. Μισή ντροπή δική της και μισή της Sienna Miller που την προσέλαβε.

 

Αντιθέτως ο Rob Lowe κατάφερε να σώσει τον δικό του γάμο αφού αποδείχθηκε τελικά πως ήταν η babysitter, Jessica Gibson, που τον κυνηγούσε λυσσασμένα, με εκείνον να αντιστέκεται σθεναρά.

 

Κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Arnold Schwarzenegger (το να αντισταθεί δηλαδή), διαβόητος μπήχτης, που έφτασε να κάνει παιδί με την δικιά του οικονόμο και νταντά, Mildred Baena.

 

Ενώ οι Robin Williams και Ethan Hawke προχώρησαν το θέμα παραπέρα, αφού απεκατέστησαν τις ‘ατιμασμένες’ νταντάδες με το να τις παντρευτούν. Συγκεκριμένα ο Robin Williams χώρισε την γυναίκα του και παντρεύτηκε την Marsha Garces, babysitter του γιου του, η οποία ήταν ήδη έγκυος (σ.σ. τελικά χώρισαν το 2010).

 

Ενώ ο Ethan Hawke και παντρεύτηκε την Ryan Shawhughes και εξακολουθεί να είναι παντρεμένος μαζί της. Πάντως εκείνος επιμένει πως μπορεί να γνωρίστηκαν όταν ήταν νταντά των παιδιών του (που έχει με την Uma Thurman), αλλά η σχέση τους ξεκίνησε χρόνια μετά, όταν εκείνη αποφοίτησε από το Columbia.

 

Σαφώς πιο τιτάνας από όλους ο Mick Jagger ο οποίος πήδηξε μια από τις νταντάδες των παιδιών του, την Claire Houseman, στο λεωφορείο που έκαναν περιοδεία οι Stones, με την σύζυγό του, Jerry Hall, να βρίσκεται κυριολεκτικά πέντε μέτρα μακριά.

Έλα να μας νταντέψεις

Το ξέρω ότι δεν με τιμά, αλλά η πρώτη νταντά που μου έρχεται στο μυαλό -ως αντιπροσωπευτική του είδους- δεν είναι η Julie Andrews των Mary Popping και The Sound of Music, η Deborah Kerr του The King and I ή, τουλάχιστον η Marilyn Monroe του Don’t Bother to Knock (δείτε την ταινία, αξίζει) αλλά η προικισμένη Elisabeth Shue από το καλτ Adventures in Babysitting του 1987. Μια ταινία που πραγματικά είχα λιώσει στο βίντεο. Mια νταντά που πραγματικά θα ήθελα να έχω δική μου, όλοδική μου.

 

Η δεύτερη είναι, φυσικά, η Μαρία Λεκάκη από την ελληνική version του The Nanny. Την οποία, ως γυναίκα και νταντά, εννοείται πως προτιμάμε κατηγορηματικά σε σχέση με την Fran Drescher.

Από εκεί και πέρα θυμάμαι έντονα την Jamie Lee Curtis στο Halloween (θυμίζω ότι babysitting έκανε όταν ξεκίνησαν όλα), την Odette Yustman στο The Unborn και την Αμαζόνα Rachel Nichols ως Lisa στο remake του The Amityville Horror. Μια τριάδα που αποδεικνύει ότι οι πιο σέξι babysitter είναι αυτές που παίζουν σε ταινίες τρόμου.

 

Το ίδιο που συμβαίνει και με την αγαπημένη μας Camilla Belle του When a Stranger Calls. Μια babysitter που θα πέφταμε στην φωτιά για να προστατέψουμε από τον serial killer που την κυνηγά.

 

Ενώ, αν και δεν την θυμάμαι, ειδική αναφορά οφείλει να γίνει στην Alicia Silverstone του The Babysitter που κάνει τον πατέρα να την φαντασιώνεται ενώ οδηγεί (απόδειξη του πόσο επικίνδυνες είναι συνολικά για την κοινωνία οι σέξι babysitter)

 

Αντίστοιχη περίπτωση με την Keri Russell στο The Babysitter’s Seduction. Με την μόνη διαφορά ότι ο πατέρας που την ξελόγιασε στην ταινία, αποδείχθηκε, χρόνια μετά, πως υπήρξε όντως παιδόφιλος.

 

Εκδίκηση συνολικά για τον κλάδο των babysitter, που, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, πάντα κάποιος πάει να σκοτώσει ή να κουτουπώσει ή και τα δυο, έρχεται να πάρει μια και καλή η Rebecca De Mornay στο The Hand That Rocks the Cradle, όπου υποδύεται την babysitter και καταστρέφει την οικογένεια εκ των έσω (θηλάζει τον γιο, βάζει λόγια στην μάνα, παγιδεύει τον κηπουρό, σπάει τα πόδια στον πατέρα κτλ).

 

Tην λίστα συμπληρώνει η Leighton Meester από το Date Night, η Heidi Lenhart από το Au Pair, η Vanessa Morgan του ηλίθιου My Babysitter is a Vampire, η Brittany Murphy του Uptown Girls, η Tessa Thompson του Murder on the 13th Floor (αυτή που πάει να δολοφονήσει η μάνα) και η Emmanuelle Vaugier του Two and a Half Men στο A nanny for christmas (το να είσαι γκόμενα του Charlie Harper είναι, όπως και να το κάνουμε, μια χαρά προϋπηρεσία).

 

Πιο άτυχη η Jocelin Donahue του House of the Devil που βρέθηκε από το να χορεύει ανέμελα να τρώει πίτσα με ναρκωτικά και να ξυπνάει πάνω σε ένα πεντάλφα.

 

Πιο σωστή η Analeigh Tipton του Crazy Stupid Love που τουλάχιστον έδωσε στο καψουρεμένο με την πάρτη της αγόρι ένα σετ γυμνές φωτογραφίες για να έχει να την βγάζει. Κρίμα που δεν έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της και άλλες.