ΛΙΣΤΕΣ

Οι πιο σκληρές φυλακές του πλανήτη

Ακόμη κι οι χειρότεροι εγκληματίες λύγισαν πίσω από αυτά τα κελιά.

Πώς θα έπρεπε να είναι άραγε μια φυλακή, ιδανική για να στεγάσει τους χειρότερους εγκληματίες του κόσμου; Αυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει αρκετούς, αλλά φαίνεται πως όλοι καταλήγουν σε μία και μοναδική απάντηση. "Ένα επίγειο κολαστήριο".

Διαβάστε περισσότερα

7 τρόποι με τους οποίους η Αφρική προσπάθησε να κατακτήσει την Ελλάδα

Η σκόνη αποτελεί την πιο πρόσφατη απόπειρα.

Η Τουρκία δεν αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για την Ελλάδα. Λίγο οι τουρκικές διεκδικήσεις για την ΑΟΖ, λίγο η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μάς έριξαν στάχτη στα μάτια και πιστέψαμε πως η μόνη χώρα από την οποία οφείλουμε να προφυλασσόμαστε είναι η πατρίδα του Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα

21 πράγματα που θα ήταν διαφορετικά αν δεν μας είχαν κατακτήσει οι Τούρκοι

Θα 'ταν καλή η Χαλκιδική, αλλά σαν τα Πριγκιπονήσια δεν θα είχε.

Σε λίγα χρόνια το ελληνικό κράτος κλείνει 200 χρόνια από την ίδρυσή του. Ένα κράτος που λίγο πολύ οφείλει την ύπαρξη του στους Τούρκους, αφού αν οι Οθωμανοί δεν είχαν μπει στην Πόλη το 1453, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα αποτελούσε το τμήμα μιας ευρύτερης έκτασης που θα λεγόταν Βυζάντιο, Ρωμανία ή Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Διαβάστε περισσότερα

Ιρλανδία σημαίνει λογοτεχνία

Είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα στην παγκόσμια λογοτεχνία; Πολύ πιθανό.

Το κάνουν οι Ιρλανδοί; Είναι αλλιώς;

Πες μας ένα πράγμα που να το κάνουν οι Ιρλανδοί με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Ο Άγιος Πατρίκιος, μεγάλη η χάρη του, δίνει κάθε χρόνο, στις 17 Μαρτίου, την αφορμή για μια μεγάλη γιορτή, η οποία ξεπερνάει σαφώς τα σύνορα της Ιρλανδίας και "αγκαλιάζει" όλο τον κόσμο, παντού όπου υπάρχουν Ιρλανδοί και προφανέστατα φίλοι αυτής της υπέροχης φυλής. Σε αυτό το κείμενο θα περιγράψουμε κάποιες αγαπημένες συνήθειες των κατοίκων αυτού του ξεχωριστού νησιού και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο τις έχουν βάλει μέσα στην κουλτούρα τους, έτσι ώστε να δικαιολογείται ο τίτλος μας "Το κάνουν οι Ιρλανδοί; Είναι αλλιώς!" Ξεκινώντας από τις γιορτές τους, θα περάσουμε στον χορό, στο τραγούδι, στο παιχνίδι, στον χαβαλέ και φυσικά στο ιρλανδέζικο ουίσκι. Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου, πριν συνεχίσω, να βάλω δύο πάγους στο ποτήρι και λίγο Bushmills Black Bush, αυτό το ιστορικό ουίσκι από το ομώνυμο χωριό των ακτών της Βόρειας Ιρλανδίας, του οποίου το αποστακτήριο χρονολογείται από το 1608!

Διαβάστε περισσότερα


Οι Ιρλανδοί που κατέκτησαν τον κόσμο

Μία λίστα με εκείνους τους Ιρλανδούς που μπορεί να μην ταξίδεψαν μακριά από τον τόπο τους αλλά έφτασαν με το έργο τους στις 4 γωνιές της γης.

Ο Άγιος Πατρίκιος, μεγάλη η χάρη του, δίνει κάθε χρόνο, στις 17 Μαρτίου, την αφορμή για μια μεγάλη γιορτή, η οποία ξεπερνάει σαφώς τα σύνορα της Ιρλανδίας και "αγκαλιάζει" όλο τον κόσμο, παντού όπου υπάρχουν Ιρλανδοί και προφανέστατα φίλοι αυτής της υπέροχης φυλής.

Διαβάστε περισσότερα

Τα ιδανικά pairings του whiskey και της Ιρλανδικής κουζίνας

Το whiskey είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιρλανδικής κουλτούρας. Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι το φαγητό και εμείς αποφασίσουμε να δούμε πόσο τέλεια συνδυάζονται μεταξύ

3 4 5 6 7 8 9

Photos

Έχουμε φρικάρει με τις πρώτες φωτογραφίες της She-Ra του Netflix

To 'She-Ra and the Princesses of Power' θα στριμάρει από τις 16 Νοεμβρίου στο Netflix. H σειρά πρόκειται για reboot της αγαπημένης She-Ra των 80s που εμείς βλέπαμε σε κανάλια β' κατηγορίας στα 90s. Απόλαυσε τη 'She-Ra' και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.

PROMO
Social Man