ΛΙΣΤΕΣ

20 άγραφοι κανόνες του οικογενειακού τραπεζιού

Γιατί όλοι ξέρουν ότι δεν πηγαίνεις με άδεια χέρια σ' ένα τραπέζι με όλο σου το σόι.

Τα οικογενειακά τραπέζια είναι κάτι σαν ένα μυστήριο της εκκλησίας. Χωρίς την εκκλησία. Έχουν κανόνες, έχουν τελετουργικό και διαδικασίες. Ο Θωμάς Ζάμπρας συγκεντρώνει σε ένα κείμενο είκοσι από τους άγραφους κανόνες που τα διέπουν, έτσι, για να υπάρχουν μαζεμένοι κάπου για την επόμενη φορά που δεν θα ξέρεις αν πρέπει 'να κάτσεις με τους νέους'.

Διαβάστε περισσότερα

Μάθαμε τι κρύβεται πίσω από 7 ελληνικά τοπωνύμια

Εδώ θα διαβάσεις όλα όσα δεν γράφουν τα βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας.

Δεν πρόκειται να σου πούμε από πού πήραν το όνομά τους τα Κουφονήσια ή το Αλεποχώρι. Η προέλευση των συγκεκριμένων τοπωνύμιων είναι προφανής. Δεν θα ασχοληθούμε (ιδιαίτερα) ούτε καν με την Προσοτσάνη και την ταμπέλα που για χρόνια έγραφε 'Προς: Οτσάνη' και με το πέρασμα του χρόνου αποτέλεσε την αιτία που η αρχαία Οτσάνη έγινε Προσοτσάνη.

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα έμαθα στον δρόμο για τα πρώτα '-άντα'

Ο Θωμάς Ζάμπρας αφήνει παρακαταθήκη κάποια πράγματα που κανείς δεν σου λέει και μπορείς να περιμένεις μπαίνοντας στα 30.

Όταν ξεκίνησα την κωμωδία ήμουν είκοσι τριών και πλέον έχω μπει δυναμικά στα είκοσι οχτώ. Στην αρχή κάθε παράστασης στο πλαίσιο του στησίματος ενός αστείου για την ηλικία μου, ρωτάω αν έχουμε συνομήλικους στο κοινό. Όταν ρωτούσα αν έχουμε ανθρώπους στα είκοσι τους, έπαιρνα φωνές τύπου γαλαρίας σε 5ήμερη και όταν πλέον ρωτάω αν έχουμε ανθρώπους στα τριάντα τους, παίρνω μερικά σιγανά 'ναι'.

Διαβάστε περισσότερα

5 πράγματα που θα ήταν καλύτερο για όλους να είναι #apotalidl

Γιατί σε κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και αντίληψη. Άμεσα.

Έχεις αναλογιστεί ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς στην καθημερινότητά μας, οι οποίοι χρήζουν 'αστραπιαίων' αλλαγών;

Διαβάστε περισσότερα

21 άκρως φυσιολογικές ερωτήσεις από το μέλλον

Τώρα μπορεί να γελάς, αλλά όταν θα σε ρωτούν σχετικά τα εγγόνια σου θα σου κοπεί το γέλιο.

Η πρώτη φορά που ένιωσα γέρος ήταν όταν περνούσα κάτω από το δημοτικό σχολείο που πήγαινα πριν κάμποσα χρόνια και οι μαθητές, οι οποίοι είχαν μόλις κλοτσήσει την μπάλα που έπαιζαν ποδόσφαιρο εκτός προαυλίου, άρχισαν να μου φωνάζουν ''κύριε-κύριε-κύριε, μάς πιάνετε την μπάλα;''. Από τότε αν και η ταυτότητά μου γράφει πλάι στο έτος γέννησης '1984', έχω νιώσει κάμποσες ακόμα φορές πιο μεγάλος από όσο είμαι.

Διαβάστε περισσότερα

10 αθλητικά video που έριξαν το Ίντερνετ το 2017

Το άρθρο περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο θεατρίνο προπονητή όλων των εποχών.

Επικά αυτογκόλ, φίλαθλοι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πανηγυρίζουν, προπονητές που κάνουν θέατρο καλύτερα από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πανηγυρισμοί για γκολ που ποτέ δεν μέτρησαν.

Διαβάστε περισσότερα

17 χριστουγεννιάτικα πράγματα για τα οποία δεν είχες ιδέα

Το ήξερες ότι υπάρχει γλυκό που έχει πάρει το σχήμα του από το 'J' του Jesus;

Τρία πράγματα θα ήθελα να μάθω αυτές τις γιορτές: α) Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που εκτός από μελομακάρονα αγοράζουν και κουραμπιέδες; Τους δικαιολογώ μόνο αν ισχύει ό,τι με τα προφυλακτικά και τις ασπιρίνες, β) ο άγιος Βασίλης βαστά ζαχαροκάρνο, ζαχαροπλάστη, ή ζαχαροκάντιο ζυμωτή; και γ) γιατί λέμε 'ρεβεγιόν' και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man