OPINIONS

Γιατί μισώ τους ανθρώπους που αργούν στα ραντεβού

Ήρθε η ώρα μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο να ποινικοποιηθεί το στήσιμο.

Σόλωνας, Πέτρος Κωστόπουλος, Θεός, Tyler Durden (σε τυχαία σειρά) κι ένα σωρό άλλοι σπουδαίοι άντρες οι οποίοι δημιούργησαν τους νόμους και τους κανόνες πάνω στους οποίους βασίζεται η ομαλή λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας αποδείχθηκαν λίγοι. Τι λίγοι; Ελάχιστοι, αφού κανείς τους δεν σκέφτηκε έναν κανόνα/νόμο που να προστατεύει το σπουδαιότερο συμπαντικό αγαθό. Τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως προτιμάμε μοντέλα στον Παρθενώνα;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παίρνει αγκαλιά τρεις θεές και πάνε για διαφήμιση στα μεγάλα ελληνικά μνημεία.

Βλάσφημο, ιερόσυλο, εξωφρενικό, ή ελιγμός, προσαρμογή, εναρμόνιση με την εποχή και τις νέες ανάγκες; Πεδίο δόξης -και μάχης- λαμπρό, θέμα που θα αναγεννούσε την εποχή της εικονομαχίας και της εικονολατρείας.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτέλους, καταλάβαμε ότι η μπάλα δεν είναι τα πάντα στη ζωή

Μερικά σημαντικά και αισιόδοξα μαθήματα από τις αντιδράσεις στις περιπτώσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Μάρτιος του 1988. Ο αθλητικός δικαστής μηδενίζει τη Λάρισα για τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού μερικούς μήνες πριν, εξαιτίας απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή της, Τσίγκοφ.

Διαβάστε περισσότερα

Μην αφήσετε την επαρχία να μετατραπεί σε κιτς Αθήνα

Κανείς δεν πηγαίνει στην ελληνική περιφέρεια για ceviche και τσάι περγαμόντο.

Χριστούγεννα 2016. Καρπενήσι. Μια πενταμελής αντροπαρέα, στην οποία ανήκω κι εγώ, περπατάει στο κέντρο της πόλης ψάχνοντας ένα παραδοσιακό καφενείο/τσιπουράδικο για να τρυπώσει. Αφού απορρίπτει τρεις καφετέριες που θα έκαναν τις αντίστοιχες της Πανόρμου να μοιάζουν εναλλακτικές -βάζω στοίχημα πως θα είχαν και κράχτη αν δεν ήταν τόσο τσουχτερό το κρύο- απευθύνεται σ' ένα περιπτερά για πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα

Και τι σημαίνει τέλος πάντων η λέξη 'ήρωας';

Ψάχνουμε την ερμηνεία μίας έννοιας που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βεβηλώνουμε.

1η περίπτωση: 1940. Ένας Έλληνας λιποτάκτης, έχει δεμένα τα χέρια του και έχει υποχρεωθεί να στέκεται μόνος του στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Μία ιταλική σφαίρα τον βρίσκει και τον ξαπλώνει νεκρό. Τυπικά αυτός ο άνθρωπος σκοτώθηκε στον πόλεμο, είναι όμως ήρωας; Επέλεξε να βρίσκεται εκεί ή η ελεύθερη βούλησή του πήγε περίπατο;

Διαβάστε περισσότερα

Σχέσεις, μια αθέλητη ανδρική κωμωδία

Όταν ο άνδρας είναι σε θέση άμυνας απέναντι στο αμόρε του, προκύπτουν καταστάσεις που προκαλούν ευφορία.

Πολλάκις, το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο. Μετά από μία εξήγηση, η οποία μοιάζει με απολογία, η σχέση αφήνει ένα μεγάλο κομμάτι της και ξαφνικά η ανεξαρτησία και η ελευθερία μοιάζουν με δέλεαρ, εκτοπίζοντας τη συντροφικότητα. Κάποιες φορές, η σχέση μένει όλη εκεί. Σε αυτήν την επεξήγηση, η οποία μοιάζει με απολογία. Μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι.

Διαβάστε περισσότερα

Σφάζοντας αρνιά: Ένας εκδορέας αποκαλύπτει

Τώρα που το Πάσχα πέρασε, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος καταπιάνεται με τη μεγάλη σφαγή των αμνοεριφίων.

Η φωτογραφία -στο Facebook- συγκλονιστική. Απ’ αυτές που στέκεσαι και κοιτάζεις αρκετή ώρα, συνειδητοποιώντας ότι το μήνυμα είναι πολύ πιο δυνατό απ’ ότι φαντάζεται κανείς αρχικά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Μια μεγάλη αλητεία

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γενναιοδωρία για έναν άντρα από το να κάνει μία γυναίκα να αισθάνεται όμορφη. Να της το λέει κυρίως όταν τη βλέπει να τρεμοσβήνει.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.