OPINIONS

Οδηγοί που χαζεύουν στο κινητό, αυτή η μάστιγα

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ψάχνει αντίδοτο στην επιδημία της εποχής.

Η σκηνή εκτυλίχτηκε μπροστά μου και θα προκαλούσε σοκ ακόμα και σε σκηνοθέτες τρόμου όπως ο Γουές Κρέιβεν. Γιατί αυτός ο εφιάλτης δεν έγινε σε… δρόμο με λεύκες, όπου ναι, θα μπορούσε να ελκύσει ένα θρίλερ.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείς να φτιάξεις τον θερμοσίφωνα γκουγκλάροντας;

Σκέψεις ενός άντρα του 21ου αιώνα μπροστά σε μια βρύση που στάζει, σε μια λάμπα που καίγεται και σε άλλα ζητήματα που απαιτούν πρακτικές λύσεις εδώ και τώρα.

Ανήκω σε αυτή τη γενιά που της είναι απείρως πιο εύκολο να αντιμετωπίσει έναν trojan στον υπολογιστή του σπιτιού, παρά μια διαρροή στα υδραυλικά του μπάνιου. Για την ακρίβεια, το αδιέξοδο είναι βέβαιο μπροστά στη δίνη ενός φραγμένου ντους.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι οι pescetarians, ρε παιδιά;

Και με τι ακριβώς (δεν) τρέφονται.

Δεν τρώει κρέας. Από ζωικό λίπος, επιτρέπει στο στομάχι του μόνο αυτό των ψαριών και των θαλασσινών. Εντός της διατροφικής του λίστας, βρίσκονται αυγά και γαλακτοκομικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά εννοείται ότι έχουν το ελεύθερο να κάνουν πάρτι στο στομάχι του οποτεδήποτε θέλουν.

Διαβάστε περισσότερα

Τα πτυχία του πόνου

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος γράφει για το δράμα των γονέων που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν επειδή δεν βγαίνουν οικονομικά, αλλά και την τραγική σούμα για να πάρει κάποιος το πτυχίο.

Δυο μαχαιριές που έσταζαν αίμα –σαν το τραγούδι του Καζαντζίδη με τις φάμπρικες της Γερμανίας!- ήταν οι κουβέντες που μου είπαν δυο φίλοι, οι οποίοι αγκαλιάστηκαν με τη θλίψη και την απόγνωση και ξεκίνησαν να παραμιλάνε μ’ αυτό που τους συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα

Το λιγότερο ενοχλητικό στην εθνική ήταν το μπάσκετ της

Ένα καλοκαίρι γεμάτο γκρίνια, παρασκήνια και σχολικές συμπεριφορές.

Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ένα πάρα πολύ κακό καλοκαίρι για την εθνική ομάδα μπάσκετ. Κι αυτό το κείμενο θα ξεκινούσε ακριβώς έτσι, ακόμα κι αν οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έφταναν μέχρι τέλους και έπαιρναν το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος πήγαμε όλοι Κουφονήσια ή είναι η ιδέα μου;

(Μία θυμωμένη περιγραφή της αυτοκαταστροφής ενός νησιού).

Πέντε σειρές από πετσέτες θαλάσσης στοιβαγμένες άτσαλα η μία πίσω από την άλλη. Η εικόνα που έχω πια για τη μικρή παραλία που συνήθιζα να σκέφτομαι σε άκυρες στιγμές του χειμώνα και να χαμογελώ νοσταλγικά, είναι πλέον αυτές οι σειρές πολύχρωμων πετσετών με λίγη ή παραπάνω άμμο στην κάθε άκρη τους.

Διαβάστε περισσότερα

Έλεος πια με τα 'παρατημένα' παιδάκια στις παραλίες

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος απορεί για πόσο ακόμα οι γονείς θα αδιαφορούν για την ψυχική ηρεμία των λουομένων.

Μόλις είχα χαλαρώσει στην ξαπλώστρα και προσπαθούσα να διώξω την κούραση από τα συνεχόμενα ξενύχτια λόγω γραψιμάτων. Η ήρεμη θάλασσα μου έκλεινε προκλητικά το μάτι και δυο αχτίδες χάιδευαν το κουρασμένο σώμα μου. Μια μουσική του Μάνου Χατζιδάκι πλημμύρισε με γαλήνη το μυαλό μου. Κι έτρεχε τόσο γρήγορα και γαλήνια, που έφτασε ως τα τρίσβαθα της ψυχής. Και τότε…. Τότε ήταν που καταστράφηκαν όλα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.