TEAMWORK

Εσύ τι έκανες την ώρα της γυμναστικής στο σχολείο;

Νοσταλγικές αναμνήσεις από ένα μάθημα που έμοιαζε περισσότερο με διάλειμμα.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, οι περισσότεροι είχαμε κυκλώσει με κόκκινο μαρκαδόρο μία λέξη-κλειδί: Διάλειμμα. Γιατί μπορεί τα σχολικά χρόνια να είναι όμορφα και τώρα που μεγαλώσαμε λίγο να μας λείπουν κιόλας, όμως η αλήθεια είναι ότι τα νοσταλγούμε για όλα τα τριγύρω κι όχι φυσικά για τις βαρετές ώρες παράδοσης μέσα στην αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πιο μεγάλη αθλητική στιγμή μου

Όταν οι δημοσιογράφοι του Oneman άγγιξαν τη δόξα ως αθλητές, κυρίως στην ομάδα της γειτονιάς τους.

Σαν άλλοι απολυμένοι φαντάροι που έχουν όρεξη να εξιστορήσουν την πιο μυθική τους στιγμή με τα χακί, μοιραζόμαστε στιγμιότυπα απείρου αθλητικού κάλλους, περιμένοντας την ανάλογη ανταπόκριση στα σχόλια.

Διαβάστε περισσότερα

Τελικά, ποιο είναι αυτό 'το κάτι' που θέλεις επιτέλους;

Η συντακτική ομάδα του Oneman αποδέχτηκε την πρόκληση και πείραξε τους στίχους του τραγουδιού που χρειάζεται κατεπειγόντως φρεσκάρισμα.

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που η Καίτη Γαρμπή τραγουδούσε 'Το Κάτι'. Ω, ναι, 17 (δεκαεπτά) χρόνια. Αν δεν μας πιστεύεις, γκούγκλαρέ το. Πριν το κάνεις, θυμήσου ότι τότε, το μακρινό 2000, το Google ήταν απλώς μια νέα μηχανή αναζήτησης που προσπαθούσε να πείσει το κοινό της ότι είναι καλύτερη από τις άλλες.

Διαβάστε περισσότερα

Το χειρότερο ελληνικό νησί που πήγα ποτέ

Οι δημοσιογράφοι του Oneman κλείνουν σιγά σιγά τις διακοπές τους και αποκλείουν πιθανούς προορισμούς. Όλοι το κάνουν, έτσι δεν είναι;

Τα αγαπάμε τα ελληνικά νησιά. Τα λατρεύουμε. Τι θα ήμασταν χωρίς αυτά; Τι θα ήταν οι καλοκαιρινές μας διακοπές χωρίς αυτά; Σκληρές ερωτήσεις που δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Συζητώντας (sic) στο γραφείο για τα αγαπημένα μας νησιά, στον αφρό της κουβέντας ανέβηκαν σχεδόν ακαριαία τα όχι αγαπημένα μας νησιά. Οι τελευταίες μας επιλογές για αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι έτοιμος για μια πραγματική πρόκληση;

Μικρές καθημερινές ιστορίες ηρωισμού και υπέρβασης.

Ο ήρωας ανάμεσά μας είναι αυτός ο οποίος δεν θα διστάσει μπροστά στα εμπόδια. Θα τρέξει πρώτος, θα τα υπερπηδήσει και θα τρέξει αμέσως να αναζητήσει τα εμπόδια. Κι είναι αρκετά ταλαντούχος, αρκετά γενναίος και υπερβολικά ξεροκέφαλος, θα συνεχίσει να ξεπερνά εμπόδια μέχρι να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα

Η πιο άβολη συζήτηση που είχα με τον πατέρα μου

Ανήμερα της γιορτής του πατέρα, θυμόμαστε εκείνες τις κουβέντες που μας έκαναν να θέλουμε να κρυφτούμε.

Για κάποιο λόγο που δεν είναι τώρα η ώρα να τον αναλύσουμε, στο μυαλό όλων, οι πατεράδες μας είναι οι 'σκληροί' της οικογένειας, αυτοί που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από αγκαλιές, λουλούδια και γλυκόλογα.

Διαβάστε περισσότερα

H κακή συνήθεια που πρέπει να εξολοθρεύσω

Οι δημοσιογράφοι του Oneman γράφουν για εκείνη τη συνήθεια που τους έχει εκθέσει, που τους έχει ντροπιάσει, που πρέπει να γίνει παρελθόν.

Δεν θα μετρήσουμε τα λόγια μας σε αυτό το κοινό θέμα. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις λέξεις. Θα μιλήσουμε με θάρρος και με θράσος για όλες αυτές τις συνήθειες που θέλουμε να εξαφανίσουμε από τη ζωή μας. Τις συνήθειες που θα λούζαμε στο ΤΕΖΑ μέχρι να τις εξολοθρεύσουμε.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Προτιμάς να γελάμε παρά να είσαι όμορφη

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τα μαλλάκια σου ήταν εκείνα που καμάρωνε η μαμά. Καστανόξανθα, σπαστά, τα πρωινά ατίθασα, όμορφα.

Print

10 graphic novels που απαγορεύτηκαν

Με αφορμή το αιχμηρό 'Che' που λογοκρίθηκε στην Αργεντινή και κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής, ξεφυλλίζουμε τα κόμικ που κάποιοι έριξαν στην πυρά.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.