Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με την μπριζόλα σου

Ξέχνα ό, τι ήξερες! Ο Anthony Bourdain σου μαθαίνει πώς να τρως σωστά μία μπριζόλα.
SHARES

Όσο και να σου έχει σπάσει τη μύτη η τσίκνα και  όσο και να σου τρέχουν τα σάλια από την μπριζόλα που ψήνεται στη σχάρα, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις την βγάλεις από τη φωτιά είναι να την αγγίξεις.

Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζεται ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain, ο οποίος στο παρακάτω video, είναι έξαλλος με όσους βάζουν χέρι στην μπριζόλα με το που τη δουν στο πιάτο τους.

Σύμφωνα με τον Bourdain, από τη στιγμή που η μπριζόλα βγει από τη φωτιά και για τα επόμενα 5-7 λεπτά πρέπει να μείνει ανέπαφη. Απαγορεύεται να την κόψεις, να την ζουλίξεις ή να την τρυπήσεις για να δεις αν ψήθηκε. Πρώτον, γιατί συνεχίζει να ψήνεται και δεύτερον γιατί τα ζουμιά της κυκλοφορούν σε όλο το κομμάτι κρέας και βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της.

Κοινώς, με το που βγάλεις την μπριζόλα από τη φωτιά, άφησε την ήσυχη και εκείνη θα σ' ανταμείψει.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Τι κυνηγά ο ΠΑΟ στο Διαιτητικό για Μπεργκ

Γιατί ο ΠΑΟ προσέφυγε σε τρίτο βαθμό ενώ βάσει των άρθρων η ποινή του Σουηδού επιθετικού δεν "ακουμπάει" οριακά την αρμοδιότητα του Διαιτητικού και τι θα ζητήσει απ’ το δικαστήριο στην ακροαματική διαδικασία της προσεχούς Τρίτης. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.