Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με την μπριζόλα σου - OneMan Food - OneMan Food
 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με την μπριζόλα σου

Ξέχνα ό, τι ήξερες! Ο Anthony Bourdain σου μαθαίνει πώς να τρως σωστά μία μπριζόλα.
SHARES

Όσο και να σου έχει σπάσει τη μύτη η τσίκνα και  όσο και να σου τρέχουν τα σάλια από την μπριζόλα που ψήνεται στη σχάρα, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις την βγάλεις από τη φωτιά είναι να την αγγίξεις.

Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζεται ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain, ο οποίος στο παρακάτω video, είναι έξαλλος με όσους βάζουν χέρι στην μπριζόλα με το που τη δουν στο πιάτο τους.

Σύμφωνα με τον Bourdain, από τη στιγμή που η μπριζόλα βγει από τη φωτιά και για τα επόμενα 5-7 λεπτά πρέπει να μείνει ανέπαφη. Απαγορεύεται να την κόψεις, να την ζουλίξεις ή να την τρυπήσεις για να δεις αν ψήθηκε. Πρώτον, γιατί συνεχίζει να ψήνεται και δεύτερον γιατί τα ζουμιά της κυκλοφορούν σε όλο το κομμάτι κρέας και βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της.

Κοινώς, με το που βγάλεις την μπριζόλα από τη φωτιά, άφησε την ήσυχη και εκείνη θα σ' ανταμείψει.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Αποκλειστικό για Novartis: Το μανιφέστο του Πληροφοριοδότη Β'

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 24/7: Ο "πληροφοριοδότης Β'", πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος κατέθεσε στο FBI και μίλησε για τις εμπειρίες του σχετικά με τις μίζες της εταιρείας, αποκαλύπτει μέσω του δικηγόρου του, γιατί αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή

 

Σινεμά

Ο Luca Guadagnino για το ‘Call Me by Your Name’

Ο Ιταλός σκηνοθέτης μας αποκαλύπτει πώς γεννήθηκε η υποψήφια για 4 Όσκαρ ταινία, πώς ο γυμνός Ralph Fiennes ενέπνευσε τον James Ivory και γιατί θα ήθελε να σκηνοθετήσει τον James Woods.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.