Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με την μπριζόλα σου

Ξέχνα ό, τι ήξερες! Ο Anthony Bourdain σου μαθαίνει πώς να τρως σωστά μία μπριζόλα.
SHARES

Όσο και να σου έχει σπάσει τη μύτη η τσίκνα και  όσο και να σου τρέχουν τα σάλια από την μπριζόλα που ψήνεται στη σχάρα, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις την βγάλεις από τη φωτιά είναι να την αγγίξεις.

Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζεται ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain, ο οποίος στο παρακάτω video, είναι έξαλλος με όσους βάζουν χέρι στην μπριζόλα με το που τη δουν στο πιάτο τους.

Σύμφωνα με τον Bourdain, από τη στιγμή που η μπριζόλα βγει από τη φωτιά και για τα επόμενα 5-7 λεπτά πρέπει να μείνει ανέπαφη. Απαγορεύεται να την κόψεις, να την ζουλίξεις ή να την τρυπήσεις για να δεις αν ψήθηκε. Πρώτον, γιατί συνεχίζει να ψήνεται και δεύτερον γιατί τα ζουμιά της κυκλοφορούν σε όλο το κομμάτι κρέας και βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της.

Κοινώς, με το που βγάλεις την μπριζόλα από τη φωτιά, άφησε την ήσυχη και εκείνη θα σ' ανταμείψει.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Αυτή είναι η καλύτερη εμφάνιση από τους Big-4!

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παρουσίασαν τις εμφανίσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και το Sport24.gr έδωσε τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να ψηφίσουν την καλύτερη. Δείτε ποια φανέλα κέρδισε τις προτιμήσεις του κοινού.

Χαμός με Τούντορ: "Μήπως θέλετε αίμα;"

Η Γαλατάσαραϊ των 22.500.000€ σε μεταγραφές, γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό κόντρα στην άγνωστη Έστερσουντ του... Παπαγιανόπουλου και οι δημοσιογράφοι έβαλαν στα σχοινιά τον Ιγκόρ Τούντορ. Αυτός πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας απίστευτες ατάκες: "θέλετε να παραιτηθώ; Μήπως θέλετε αίμα;"!

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.