Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με την μπριζόλα σου

Ξέχνα ό, τι ήξερες! Ο Anthony Bourdain σου μαθαίνει πώς να τρως σωστά μία μπριζόλα.
SHARES

Όσο και να σου έχει σπάσει τη μύτη η τσίκνα και  όσο και να σου τρέχουν τα σάλια από την μπριζόλα που ψήνεται στη σχάρα, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις την βγάλεις από τη φωτιά είναι να την αγγίξεις.

Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζεται ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain, ο οποίος στο παρακάτω video, είναι έξαλλος με όσους βάζουν χέρι στην μπριζόλα με το που τη δουν στο πιάτο τους.

Σύμφωνα με τον Bourdain, από τη στιγμή που η μπριζόλα βγει από τη φωτιά και για τα επόμενα 5-7 λεπτά πρέπει να μείνει ανέπαφη. Απαγορεύεται να την κόψεις, να την ζουλίξεις ή να την τρυπήσεις για να δεις αν ψήθηκε. Πρώτον, γιατί συνεχίζει να ψήνεται και δεύτερον γιατί τα ζουμιά της κυκλοφορούν σε όλο το κομμάτι κρέας και βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της.

Κοινώς, με το που βγάλεις την μπριζόλα από τη φωτιά, άφησε την ήσυχη και εκείνη θα σ' ανταμείψει.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Longreads

Όλα είναι Γαύδος

Ξένος, στο νησί που δεν πάει κανείς τον χειμώνα.

Best of Network

Συγχαρητήρια μάγκες

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος στέκεται στο πλεονέκτημα και στην τριάδα, γράφει για πεταχτάρια, αμυνάρες, παλικάρια, αλλά και για αδικαιολόγητες… λιποθυμίες.

Ώρα... Λεμονή

Η διορία που είχε δώσει ο Ολυμπιακός στον Ρεμί Γκαρντ να απαντήσει στην πρόταση που του κατατέθηκε εξέπνευσε και όλα δείχνουν πως ο προπονητής που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών είναι ο Τάκης Λεμονής. Οριστικές εξελίξεις την Πέμπτη (23/3).

Τρόμος στο Λονδίνο: Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στο Λονδίνο. Νεκροί είναι, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε ο δράστης και ο ίδιος καθώς και τρεις ακόμη πολίτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους  (Pics+ Vid)

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.