GAME OF THRONES

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την 7η σεζόν ‘Game of Thrones’

Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα απαλύνουν τον πόνο της αναμονής για την επιστροφή της αγαπημένης σου σειράς.

Έξι χρόνια και 38 τηλεοπτικά βραβεία Emmy μετά, το ‘Game of Thrones’ είναι με κάθε μέτρηση η μεγαλύτερη σειρά αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Εάν κι εσύ όπως κι εμείς δε βλέπεις την ώρα να δεις τι έγινε μετά το επικό φινάλε που μας έδωσε το τέλος του 6ου κύκλου, δες τι μπορείς να περιμένεις από τη συνέχεια παρακάτω:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ;

Ακριβή ημερομηνία δεν έχουμε, αλλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν που βδομάδα βάλε-βδομάδα βγάλε κατέφταναν περί τον Απρίλιο στις οθόνες μας, ο 7ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα την καλοκαιρινή περίοδο. Ο λόγος γι’ αυτήν την καθυστέρηση είναι ο χειμώνας που πρέπει να έρθει. Στην κυριολεξία.

Το λευκό κοράκι έφερε και επισήμως τα νέα για τον ερχομό του Χειμώνα στο σπιτικό των Stark κι αυτό πρακτικά για την παραγωγή σημαίνει ότι μέχρι και στα πιο ηλιόλουστα μέρη που γυρίζεται το ‘Game of Thrones’, θα πρέπει ο ουρανός να μη γίνει πιο γαλανός. Δες περισσότερα εδώ.

ΠΟΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ;

Αντί των γνωστών 10 επεισοδίων που είχαμε κάθε χρόνο μέχρι τώρα, η επόμενη σεζόν θα έχει 7 επεισόδια από τα 13 που απομένουν μέχρι το μεγάλο φινάλε της σειράς. Για την ακρίβεια, στο μυαλό των δημιουργών David Benioff και D.B. Weiss, οι επόμενες δύο σεζόν είναι ουσιαστικά και θεματικά μία, σπασμένη σε δύο μέρη.

ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ;

Τον Φεβρουάριο του 2017 τα γυρίσματα του 7ου κύκλου θα σταματήσουν, για να δώσουν τη θέση τους στο μοντάζ και στη γενικότερη διαδικασία του post-production. Όχι ότι μας έχουν αφήσει εντελώς με άδεια χέρια μέχρι τώρα βέβαια. Το παραπάνω teaser δε μας δίνει μόνο μια σύντομη ματιά στον άθλο της προπαραγωγής μιας σειράς με τόσες απαιτήσεις, αλλά και μία ατάκα-έκπληξη στα τελευταία δευτερόλεπτα που μας προετοιμάζει για το μέλλον.

ΠΟΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥΣ;

Μπορείς να νιώσεις σίγουρος για την συμμετοχή των Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington και Nikolaj Coster-Waldau στον 7ο κύκλο και ίσως και για τον 8ο, μιας που τα συμβόλαιά τους έχουν ανανεωθεί μέχρι και τότε. Λέμε ίσως, γιατί όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Alexander Siddig που υποδυόταν τον Doran Martell μέχρι που τον ξέκανε η Ellaria, το συμβόλαιό του αφορούσε 4 επεισόδια και όχι αυτό το 1 που τον είδαμε να κείτεται αιμόφυρτος στα πλακάκια των Water Gardens. Οπότε προσπάθησε να μη δεθείς με όσους σου έχουν απομείνει. (Ξέρω ξέρω, ποιον κοροϊδεύω;)

ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΟ GUEST STAR ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ;

Ναι, βεβαίως. Και το όνομα αυτού Jim Broadbent. Ο Broadbent έχει κερδίσει ένα Όσκαρ Β΄Ανδρικού για τον ρόλο του ‘Iris’ και γενικώς αν τα τελευταία χρόνια δεν τον έχεις πετύχει κάπου, κάπως, κάποτε στο σινεμά ή την τηλεόραση, μάλλον αποφεύγεις δια ροπάλου οτιδήποτε βρετανικό.

Με τον Broadbent συνεχίζεται επίσης και η παράδοση των παραγωγών να προσλαμβάνουν ηθοποιούς που έχουν περάσει και από το franchise του ‘Harry Potter’, με προηγούμενες συμμετοχές αυτές των Natalia Tena, Michelle Fairley, David Bradly και Julian Glover. Έχουμε και μια θεωριούλα για τον ρόλο του, δες περισσότερα εδώ.

ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Χωρίς να μπορούμε να το εγγυηθούμε με σιγουριά, κάποια συναπαντήματα με φαν στο αεροδρόμιο του Belfast σχεδόν υπόσχονται ένα μεγάλο comeback. Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ, με δική σου ευθύνη για το προφανές spoiler.

Σημείωση: Επιστροφή ακριβώς δεν τη λες, αλλά ένας από τους χαρακτήρες που αρκετοί υπολόγιζαν ότι ίσως δε δούμε ξανά, θα συμμετέχει στον 7ο κύκλο. Δες περισσότερα εδώ.

ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ;

Αν ξέραμε τον ακριβή αριθμό θα είχαμε παραφουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και κλεισμένες σεζλόνγκ σε παραλία του Μαϊάμι. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να σου πούμε δια στόματος Sophie Turner ότι δε θα επιβιώσουν όλοι μέχρι την 8η σεζόν.

Συγκεκριμένα είπε απαντώντας σε μία ερώτηση του Variety στο κόκκινο χαλί των Emmy, ότι πολλοί από τους ηθοποιούς περνάνε περισσότερο χρόνο στο Belfast γιατί ξέρουν ότι το τέλος της σειράς κοντοζυγώνει και πρόσθεσε ότι έχουν μεν μία ακόμη σεζόν μετά την 7η, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ;

Σύμφωνα με τη Maisie Williams, όχι. Και δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με την Emilia Clarke, όποια μέρα και να πάει κανείς στα γυρίσματα του ‘Game of Thrones’, όποια λέξη κι αν ακούσει θα είναι spoiler. Επίσης καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για μία τουλάχιστον τεράστια μάχη που θα ανταγωνιστεί επάξια αυτή του ‘Battle of the Bastards’.

Τέλος, σύμφωνα με τον Jaime της καρδιάς μας, μπορούμε να υπολογίζουμε και σε συναντήσεις που έχουμε να δούμε καιρό: “Ξεκινήσαμε να το βλέπουμε στην 6η σεζόν με χαρακτήρες που συναντήθηκαν στο 1ο επεισόδιο του 1ου κύκλου να βρίσκονται μαζί ξανά και θα το δείτε να συμβαίνει ακόμα περισσότερο”.

Εσύ τι περιμένεις να δεις περισσότερο το επόμενο καλοκαίρι;