SURVIVOR

Υδραυλικοί-παλαιστές και ανιψιοί πολιτικών: Αναλύουμε το καστ του ‘Survivor 2’

Για ακόμη μια χρονιά, όλες μας οι ελπίδες πάνε στους 'Μαχητές'.

Η περσινή επιτυχία του ‘Survivor’ ήταν ταυτόχρονα αναμενόμενη και αναπάντεχη. Και θα εξηγηθώ. Από τη μία παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που δεν σεβάστηκε κανέναν τηλεοπτικό κανόνα, με ατέλειωτα, σχεδόν καθημερινά επεισόδια, τα οποία δεν ακολούθησαν καν το αυθεντικό κόνσεπτ του παιχνιδιού, βάζοντας για πρώτη φορά σε ένα ‘Survivor’ τον κόσμο να ψηφίσει και καθιερώνοντας αγωνίσματα όπως το ποδόσφαιρο στην άμμο.

Από την άλλη όμως, είχαμε μισθοφόρους, ναυαγοσώστες, καλτ διασημότητες, τον Ντάνο, κάποια αγωνίσματα που είχαν ένα ενδιαφέρον και πρακτικά μηδαμινό ανταγωνισμό από τα υπόλοιπα κανάλια. Κάπως έτσι, προέκυψε αυτή η μυθική επιτυχία του ριάλιτι επιβίωσης, το οποίο σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου κράτησε περίπου 3,5 χρόνια και βρέθηκε να μας απασχολεί καθημερινά, δημιουργώντας νέους ‘ήρωες’ οι οποίοι σήμερα φωτογραφίζονται χωρίς μπλούζα ανακοινώνοντας ότι τα έχουν φτιάξει μεταξύ τους.

Πλέον, όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο σίκουελ, με τους συμμετέχοντες να έχουν ήδη ταξιδέψει για τον Άγιο Δομίνικο. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, οι 24 παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τους Διάσημους και τους Ασήμαντους Μαχητές. Μόνο που φέτος, κατάφεραν να χωριστούν και σωστά, αφού και οι 2 ομάδες έχουν από 12 παίκτες, σε αντίθεση με πέρσι που οι Διάσημοι ήταν 11 κι οι Μαχητές 13, κάτι που έστειλε τον Ντάνο στους πρώτους και άλλαξε όλη την ιστορία του παιχνιδιού. Μια πρώτη νίκη ήρθε λοιπόν, αν και δεν είναι αρκετή για να επισκιάσει την τεράστια ήττα της μη συμμετοχής του Νέρι Καστίγιο. Πραγματικά, τεράστιο κρίμα, δεν θα έχανα επεισόδιο μόνο και μόνο γι’ αυτόν, θα ήταν σαν τον Χούτο αλλά τρία επίπεδα πάνω. Και έχει και μεγάλη πείρα στο ψάρεμα:

Τέλος πάντων. Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες, οπότε πάμε να αναλύσουμε τους παίκτες που θα βρεθούν στο νησί, εστιάζοντας φυσικά στους Μαχητές, μιας και τους Διάσημους λίγο-πολύ τους ξέρουμε ή σε κάθε περίπτωση, μπορούμε πιο εύκολα να βρούμε στοιχεία για εκείνους. Ομολογώ πάντως ότι δεν καταλαβαίνω τα κριτήρια της παραγωγής. Γιατί είναι διάσημη η πρωταθλήτρια αλπικού σκι Μαρία Σαμαρίνου και δεν είναι με την ίδια λογική και η πρωταθλήτρια kick boxing Αγγελική Κοκαλίτσα;

Όλος ο θησαυρός πάντως, βρίσκεται και πάλι στην ομάδα των Μαχητών, η οποία μοιάζει με προσπέκτους συνοικιακού γυμναστηρίου.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θοδωρής είναι τόσο αψεγάδιαστος που μοιάζει σαν να έχει γεννηθεί στους ‘Sims’. Μέχρι και το όνομά του είναι ό,τι πιο generic υπάρχει, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, λογικά θα υπάρχει ακόμη ένα πανέμορφο μοντέλο στο παιχνίδι για να γίνει ο μεγάλος εχθρός του και θα λέγεται ‘Νίκος Παπαδόπουλος’. Δηλώνει έξυπνος, δυνατός και καλό παιδί, αλλά αυτά δεν τον κάνουν φαβορί για να κερδίσει, όπως ο ίδιος πιστεύει. Ο Θοδωρής μπορεί να γίνει ο νέος Ντάνος επειδή αποκαλεί το παιχνίδι ”Σουρβάιβορ”. Δυνατή αρχή.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΛΙΑ

Για την επαγγελματία αθλήτρια του βόλεϊ Βιργινία, η ήττα δεν είναι επιλογή, επειδή όπως μας λέει έχει μάθει να αγωνίζεται. Για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται η Βιργινία, το Μαρκόπουλο, η ήττα προφανώς και είναι επιλογή, αφού δεν εξηγείται αλλιώς το ότι άφησε μια βασική της παίκτρια να φύγει στη μέση της σεζόν για να πάει να παίξει στο Survivor.

ΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ

Θα στεκόμουν στο γεγονός ότι ο παίκτης μας έχει δύο μικρά ονόματα, αλλά υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στο βιογραφικό του: πρόκειται για κινηματογραφιστή. Κάτι που σημαίνει ότι προφανώς τον έψαξα και τον ανακάλυψα στο imdb. Ο Νίκος έχει συμμετάσχει ως production manager στο ‘Suntan‘ και ως μέλος του ‘Art Department’ στην ταινία ‘The Two Faces of January’ με τον Viggo Mortensen και την Kirsten Dunst(!). Για δες ο Νίκος. Θωμάς. Τον φαντάζομαι να διακόπτει τα αγωνίσματα και να δίνει συμβουλές στον σκηνοθέτη και τους οπερατέρ για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τραβάνε τα πλάνα. Από την άλλη, θα είναι και ο μόνος από τους Μαχητές που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να την πει στους Διασήμους. Τι να σου πει ο Παρθένης όταν έχεις συνεργαστεί με ολόκληρο Viggo Mortensen;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΑΛΙΤΣΑ

Η πρωταθλήτρια του kick boxing και νηπιαγωγός (ξεκάθαρα συνδέονται αυτά τα δύο) Αγγελική, μας ενημερώνει ότι μπορεί να μοιάζει με πεταλούδα, όμως τσιμπάει σαν μέλισσα.

Αγγελική, έχεις δει ποτέ στη ζωή σου πεταλούδα;

Εδώ η Αγγελική με την δίδυμη αδερφή της

Έχει επίσης πέντε αδερφές, με τη μία μάλιστα είναι δίδυμή της, αλλά η παραγωγή είπε φέτος να αντισταθεί, βάζοντας μόνο την μία εξ αυτών.

ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Δεν υπάρχει καμία δυσκολία που θα μπει εμπόδιο στον στόχο του Ηλία. Αν βάλει στόχο να πει το Survivor “Σαρβάιβορ”, θα το πει ας πούμε. Κατά τα άλλα, στο χέρι του έχει τατουάζ τον Αϊνστάιν και τη Μέριλιν Μονρόε, στην μοναδική ίσως συνάντηση των δύο στην ιστορία.

Fun fact: Υπήρχε πράγματι η φήμη ότι Μονρόε και Αϊνστάιν διατηρούσαν δεσμό, μια φήμη η οποία έχει καταρριφθεί πανηγυρικά, αφού πιθανότατα δεν είχαν καν συναντηθεί στη ζωή τους. Τουλάχιστον όχι προ Ηλία Γκότση.

ΜΑΡΙΝΑ ΠΗΧΟΥ

ΟΚ, σκόπευα να κοροϊδέψω την Μαρίνα, αλλά το ψεύτικο γέλιο της εκεί που λέει ότι δεν την πειράζει να χάσει είναι αληθινά creepy και με κατατρόμαξε. Η νίκη για τη Μαρίνα είναι μονόδρομος, την πιστεύω και την στηρίζω, ΠΑΜΕ ΜΑΡΙΝΑ, γελάω κι εγώ ψεύτικα αυτή τη στιγμή για συμπαράσταση.

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

Ο ίδιος δηλώνει επιχειρηματίας, εγώ πάντως στο Google που τον αναζήτησα τον βρήκα ως πρώην πολίστα και σέξυ ηθοποιό (με συμμετοχή στο αισχρό ‘Τρίχες’), προφανώς ότι τόσο σέξυ και τόσο ηθοποιό ώστε να πάει στην ομάδα των Διασήμων, στην οποία πάντως χώρεσε για κάποιο λόγο ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, ο οποίος επίσης δηλώνει επιχειρηματίας-ηθοποιός. Περίεργα πράγματα. Το πιο σημαντικό πάντως, είναι ότι πρόκειται για ανιψιό του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε τον πρώτο παίκτη που μπήκε με ρουσφέτι σε ριάλιτι. Έστω και λίγο να έχει πάρει από τον θείο του, θα ζήσουμε χρυσές (και πολύ κακές) τηλεοπτικές  στιγμές. Μακράν το πιο πλούσιο βιογραφικό πάντως, μέχρι και σε εκπομπή με την Μελέτη έχει συμμετάσχει.

ΡΟΔΑΝΘΗ ΚΑΠΑΡΟΥ ΚΑΠΑΡΑΚΗ

Φανταστικό #pompus_real_name αλλά δεν είναι καν αυτό το καλύτερο. Η συμπαθέστατη και γούτσου-γούτσου κοπέλα από την Κρήτη έχει επώνυμο και καπάκια υποκοριστικό του επωνύμου της στο ίδιο όνομα. Φανταστικό. Γιατί να μην το έχουμε όλοι αυτό; Γιατί να μην με λένε Κωνσταντίνο Αμπατζή Αμπατζάκο; Κατά τα άλλα, συνεχίζεται το πάτερν ανθρώπων που γυμνάζονται συνέχεια, η Καπαράκη το πήγε στο επόμενο επίπεδο και το σπουδάζει κιόλας. Γούτσου-γούτσου.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΓΟΡΟΥ

Και περνάμε σε μια συμμετοχή ενός ακόμη γυμναστή, αποφοίτου των ΤΕΦΑΑ αυτή τη φορά, οπότε μπορεί να δίνει και συμβουλές σπουδών και σημειώσεις στην Ροδάνθη. Ο Νικόλας εργάζεται ως μετρ και φήμες λένε ότι μέχρι το 2021 θα καλύπτεται ολόκληρος από τατουάζ. Κορυφαία στιγμή της παρουσίασης, αυτή εδώ η μαγεία:

ΝΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΟΒΝΙΚ

Μοντέλο από το Sims κι αυτό το κορίτσι, αλλά τουλάχιστον δεν την λένε Κατερίνα Κατερίνου, ή Κατερίνα Κατερίνου Κατερινάκη, κάτι είναι κι αυτό. Θα μπορούσε έστω να είναι γαλαζοαίματη βέβαια και να τη λένε Ντάρια του Ρόβνικ.

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΤΑΞΑ

Σε μια έκρηξη πρωτοτυπίας, η χορεύτρια breakdance και -φυσικά- γυμνάστρια Μελίνα, αποφάσισε να χορέψει στο σποτάκι, καταλήγοντας πως τους αντιπάλους της “θα τους χορέψει στο ταψί“. Αν υπάρξει αγώνισμα ευρηματικότητας, θα κερδίσει όλες τις ασυλίες του πλανήτη. Πάντως έχει καταγωγή από την Κύπρο, οπότε αυτόματα είναι φαβορί. (φήμες λένε ότι υπάρχουν ακόμα έξι Κύπριοι σε όλο το νησί που δεν έχουν συμμετάσχει σε ριάλιτι, αλλά απορρίφθηκαν γιατί δεν είναι γυμναστές). Επίσης, με πρόχειρους υπολογισμούς, κάθε χρόνο στα ΤΕΦΑΑ πρέπει να μπαίνουν γύρω στα 1 δισεκατομμύρια άτομα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΕΠΑΝΗΣ

Κλείνουμε πάρα πολύ δυνατά με τον Κωνσταντίνο, ο οποίος δηλώνει πρωταθλητής πάλης-υδραυλικός. Με λίγα λόγια, ο ορισμός του βιοπαλαιστή.

Η σούμα: Υπάρχουν και πάλι ‘διαμαντάκια’, αλλά κατά τη γνώμη μου το επίπεδο είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με πέρσι. Ούτε μισθοφόροι που πολεμούσαν πειρατές, ούτε μάνατζερ ράγκμπι, ούτε μέλη προεδρικής φρουράς. Ας ελπίσουμε πως θα ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα στον Άγιο Δομίνικο.

KI ΑΛΛΟ SURVIVOR

Γιατί το καινούριο Survivor θα πάει άπατο
Είδα και γω τον τελικό του ‘Survivor’
Τα 5 καλύτερα επεισόδια του ‘Survivor’
Μάνατζερ Ράγκμπι: Ήμουν ο πρώτος παίκτης του ‘Survivor’ που κέρδισε
Ποιοι θα έπαιζαν τους παίκτες του ‘Survivor’ αν γινόταν ταινία
Το καστ του νέου ‘Survivor’ είναι μυθικό
Οι πιο δύσκολες δοκιμασίες ‘Survivor’ ανά τον κόσμο
Γιατί δε μπορώ να παρατήσω το αμερικάνικο ‘Survivor’, 30 σεζόν μετά