iStock
ΓΕΥΣΗ

Αλμυρά κρουασάν: Πού θα βρεις μερικά από τα πιο νόστιμα στην Αθήνα

Σπανακόπιτα ή με φέτα; Τα αλμυρά κρουασάν είναι η νόστιμη απάντηση για το πρωινό γεύμα αλλά και για ένα γρήγορο μεσημεριανό σνακ. Ξέρουμε πού θα τα βρεις στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, τρώμε πλέον καλό κρουασάν, αυτό είναι δεδομένο. Χάρη σε bakers και pastry chefs που αποφάσισαν να σηκώσουν – στην κυριολεξία – τα μανίκια και να ασχοληθούν με τις ζύμες, μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε κρουασάν αφράτα, που μοσχομυρίζουν βούτυρο και απέχουν έτη φωτός από το προκάτ σνακ που είχαμε συνηθίσει για αρκετό καιρό.

Γαλλικό βούτυρο, εξαιρετικές πρώτες ύλες, μέθοδοι αργής ωρίμανσης της ζύμης είναι μόνο μερικά από τα μυστικά που αποκαλύπτουν οι μάστερ εκεί έξω. Η τέχνη του κρουασάν δε σταματάει μόνο στην αναζήτηση των υλικών, αλλά εξελίσσεται με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να ψάχνουν διαφορετικές τεχνικές και συνταγές.

Το κρουασάν βουτύρου θα αποτελεί πάντα τη ναυαρχίδα των κρουασάν, με τη γέμιση σοκολάτας να ακολουθεί αλλά πλέον οι επιλογές είναι αμέτρητες, αφού τώρα απολαμβάνεις κρουασάν με γεμίσεις φρούτων και με συνδυασμούς άλλων γλυκών (βλέπε υβρίδια κρουασάν cheesecake ή μηλόπιτα). Η νέα εποχή του κρουασάν φέρνει όμως και προτάσεις που βασίζονται σε αλμυρές παρασκευές.

Το κρουασάν αναδεικνύεται έτσι ως το τέλειο αλμυρό πρωινό ή ένα μεσημεριανό σνακ όταν θέλεις να φας κάτι νόστιμο και γρήγορο. Και φυσικά ταιριάζει ιδανικά στο τραπέζι του brunch.

Με απάκι και κασέρι στο Kora Bakery

@korabakery

Το trademark της Kora στις αλμυρές επιλογές δεν είναι άλλο από το κρουασάν με απάκι από τη Μάνη, γραβιέρα και μπεσαμέλ μουστάρδας. Για τα κρουασάν της, η pastry chef Ιάνθη Μιχαλάκη χρησιμοποιεί αποκλειστικά γαλλικό βούτυρο και ακολουθεί την τεχνική της αργής ωρίμανσης στη ζύμη τους.

Κρουασάν αλά ιταλικά στο Bread B.C.

Τα artisan ψωμιά αργής ωρίμανσης, συμπληρώνονται με φρέσκα κρουασάν βουτύρου ή γεμιστά με κρέμα, σοκολάτα, φιστίκι, cheesecake αλλά και με τυριά και αλλαντικά. Δοκίμασε κρουασάν με μορταδέλα, μοτσαρέλα και μαγιονέζα πέστο και συνδύασέ το με speciality καφέ από τους Roosters.

Με ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη στο Fika

@fika.athens

 

Μία μεσογειακή εκδοχή του κρουασάν προτείνει το Fika, προτείνοντας μια συνταγή με ντοματίνια, γραβιέρα κρέμα και φρέσκια ρίγανη.

Με φέτα στο Amandine’s Bagels

@amandine_bagels

Η παραγωγή στα κρουασάν είναι μικρή, αφού ετοιμάζονται καθημερινά στο μικρό εργαστήριο της Amandine. Το κρουασάν με φέτα αποδεικνύει πώς μία μαγειρική σύμπραξη Γαλλίας – Ελλάδας μόνο νόστιμη μπορεί να είναι και συνιστάται ως η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα – αρκεί να το έχεις προμηθευτεί νωρίτερα.

AMANDINE'S BAGELS