Gallina
ΓΕΥΣΗ

Από την Αθήνα στην εξοχή: Τα πρώτα concepts του καλοκαιριού εκτός πόλης

Τα αθηναϊκά εγχειρήματα που ρίχνουν άγκυρα σε νησιά και παραθαλάσσια θέρετρα, αλλάζοντας ελαφρώς το ύφος και τη διάθεσή τους για να ταιριάξουν στη χαλαρή διάθεση των διακοπών.

Με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει επίσημα για το ελληνικό καλοκαίρι, οι πρώτες αφίξεις είναι γεγονός. Δεν είναι λίγα τα αθηναϊκά εγχειρήματα που ρίχνουν άγκυρα σε νησιά και παραθαλάσσια θέρετρα, αλλάζοντας ελαφρώς το ύφος και τη διάθεσή τους για να ταιριάξουν στη χαλαρή διάθεση των διακοπών.

Οι μετακινήσεις των μαγείρων είναι επίσης κάτι που συναντάμε τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε γνώριμα πρόσωπα εκτός Αθηνών. Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, ξεχωρίζουμε τα πρώτα ωραία concepts στην εξοχή.

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το residency του βραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου Gallina στο Domes Zeen Chania, του ομίλου της Domes στην Κρήτη. Εδώ, σε ένα τοπίο που ενώνει τη φυσική γαλήνη της κρητικής γης με την κομψότητα, το minimal design και τη διακριτική πολυτέλεια του Domes Zeen Chania, που έχει χαρακτηριστεί από το Wallpaper ως «πρότυπο βιώσιμης αρχιτεκτονικής και φιλοξενίας», οι καλεσμένοι θα απολαύσουν εκλεπτυσμένες και κοσμοπολίτικες γεύσεις.

Gallina/ Domes Zeen Chania

Το εστιατόριο εστιάζει στην αυθεντική πρώτη ύλη και την απόλυτη μαεστρία στην προετοιμασία των πιάτων που σερβίρει. Η εντυπωσιακή οινική συλλογή περιλαμβάνει ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων διατίθενται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Στον ένα χρόνο λειτουργίας του το Gallina εντάχθηκε στη λίστα των προτεινόμενων εστιατορίων για την Αθήνα στον οδηγό Michelin, ενώ πρόσφατα το 50 Best Discovery το κατέταξε στις επιλογές του.


Tο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο CTC Urban Gastronomy και ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, αναλαμβάνουν τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes. Το νέο εστιατόριο Paráfrasi by CTC θα αποτελεί τον πυρήνα αυτής της νέας γαστρονομικής πρότασης, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία fine comfort food.

Εδώ, παραδοσιακές συνταγές αποκτούν νέα πνοή, καθώς «παραφράζονται» μέσα από τη δημιουργική ματιά του σεφ, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Τα εμπνευσμένα πιάτα αναδεικνύουν τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Paráfrasi by CTC

Παράλληλα, η Souvlakerie παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για το καλύτερο σουβλάκι, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και αυθεντικές γεύσεις, σε κλασικές και σύγχρονες διασκευές. Στο Kafenio, η κληρονομιά του παραδοσιακού ελληνικού καφενείου συνδυάζεται με μια σύγχρονη προσέγγιση, προσφέροντας έναν ανανεωμένο χώρο για καφέ και μεζέδες.

Η εμπειρία στο W Costa Navarino κορυφώνεται με την υπογραφή του The Bar In Front of the Bar στα κοκτέιλ, του βραβευμένου αθηναϊκού μπαρ που συγκαταλέγεται στα World’s 50 Best Bars. Η συνεργασία μεταφέρει στο resort μια avant-garde cocktail εμπειρία όπου τα μεσσηνιακά βότανα εντάσσονται σε ευφάνταστα κοκτέιλ που αφηγούνται ιστορίες του τόπου.

Mandarin Oriental, Costa Navarino

Tα πολυαναμενόμενα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino επιφυλάσσοντας ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες. Καθόλη τη διάρκεια
της σεζόν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, το Resort μεταμορφώνεται σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των εκλεκτών απολαύσεων, συγκεντρώνοντας μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας, καθώς και φημισμένα wine houses, με κάθε event να αποτελεί ωδή στη δημιουργικότητα.

Σε ένα κομψό περιβάλλον με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs και να γευτούν τις προτάσεις τους αλλά και να μυηθούν σε ένα οινικό ταξίδι.


Στις 29 και 30 Αυγούστου, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Αστέριος Κουστούδης και o Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς του Tudor Hall παρουσιάζουν ένα 6-hands dinner, όπου κυριαρχούν σύγχρονες ερμηνείες της ελληνικής κουζίνας με τη δική τους ξεχωριστή ματιά.

Το Odera Tinos ανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη χρονιά επανασυστήνοντας την ανεξερεύνητη πλευρά της Τήνου μέσα από μία εμπειρία φιλοξενίας που τιμά την απλότητα, τη φυσικότητα και την ομορφιά του κυκλαδίτικου νησιού. Σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο με θέα στην παραλία Βουρνή, το ξενοδοχείο φέρνει κοντά την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική.

Odera

Φέτος, η γαστρονομική ομάδα του Odera της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, υποδέχεται τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό, γνωστό για την εξειδίκευσή του στη μεσογειακή κουζίνα και ιδιαίτερα στην ελληνική με μια μοντέρνα προσέγγιση. Αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, ο σεφ δίνει έμφαση στην εποχικότητα των πρώτων υλών στα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου.


Το à la carte Eos Bar & Restaurant, αποτελεί μία σύγχρονη ελληνική μπρασερί εμπλουτισμένη με τηνιακές πινελιές, σε ένα ζεστό και κομψό περιβάλλον. Εκλεκτά κρέατα, θαλασσινά και μοναδικά κοκτέιλ συνθέτουν ένα μενού που απολαμβάνεται με αργούς ρυθμούς και απόλυτη γαλήνη.

Στο Nosti Beach Bar & Restaurant, η μεσογειακή κουζίνα αποτυπώνεται σε δροσερά crudo, finger food και αλμυρά σνακ με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, συνθέτοντας την ιδανική εμπειρία χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.