Φωτογραφίες: Oneman.gr/Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΓΕΥΣΗ

Το πιο νόστιμο burger στο Περιστέρι το βρίσκεις μέσα σε ένα κεμπαπτζίδικο

Το Hamburgerie είναι ένα ghost kitchen που στεγάζεται στον Τρύφωνα στην πλατεία Μπουρναζίου.

Όταν η ομάδα του Τρύφωνα στο Περιστέρι έβαλε ένα burger στο μενού για να καλύψει κυρίως τις ανάγκες των παιδιών, δεν φαντάστηκε ότι θα αποκτούσε τη δική του ξεχωριστή δυναμική.

Τέσσερα χρόνια μετά, το Hamburgerie λειτουργεί ως ghost kitchen εντός του κεμπαπτζίδικου, με παρουσία στις πλατφόρμες delivery, και πιστό κοινό πού ξέρει ότι εδώ θα φάει ένα νόστιμο burger, σαν σπιτικό.

«Ήδη κόβαμε τον δικό μας κιμά στη μηχανή που διαθέτουμε, για τα μπιφτέκια μας, ώστε να έχουμε τον πλήρη ποιοτικό έλεγχο», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος και προσθέτει: «Έτσι λέμε ας πάρουμε κι ένα ψωμάκι».

Έχοντας δοκιμάσει burgers που φτιάχνονται σε άλλα μαγαζιά της πόλης, σκέφτηκαν ότι είχαν ήδη κάτι καλό στα χέρια τους. Η σκέψη συνέπεσε με την περίοδο της πανδημίας και έτσι είχαν τον χρόνο και τον χώρο να κάνουν περισσότερες δοκιμές.

Η εμπειρία στην εστίαση για πάνω από μια δεκαετία έχει διδάξει στην ομάδα ότι κάθε βήμα πρέπει να είναι μετρημένο. Έτσι, έφτιαξαν το Hamburgerie, ένα ghost kitchen που θα έδινε τη δυνατότητα στο burger να ανθίσει ως ξεχωριστή οντότητα. Το concept τους δεν συνδέθηκε ποτέ με τον Τρύφωνα, όμως βρίσκονται και τα δύο κάτω από την ίδια στέγη. Οι θαμώνες ωστόσο αναγνωρίζουν το διακριτικό σήμα του burger.

Το δικό τους μπιφτέκι, 100% χειροποίητο από μοσχαρίσιο κιμά που κόβουν οι ίδιοι στην κουζίνα, δεν πατάει πάνω στα πρότυπα του smash. Είναι εμφανώς πιο παχουλό, ζυμωμένο με μερικά υλικά που το νοστιμεύει και ψημένο στα κάρβουνα. Επιλέγουν τα υλικά με μεράκι, φτιάχνουν τα πάντα μόνοι τους και όλα δένουν αρμονικά με το μπριός ψωμάκι. «Να προσέχεις τα υλικά σου και να έχεις το απαραίτητο μεράκι. Δεν θέλει κάτι άλλο», λέει ο Αλέξανδρος.

Είναι περήφανοι για το σπιτικό του στυλ, είναι ένα burger που θα φτιάχνατε και μόνοι σας σε ένα BBQ με φίλους καλοφαγάδες. Η απλότητα παραμένει το ζητούμενο, έτσι όπως ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα μπιφτέκια τους, δεσμεύονται και συνεχίζουν. «Μας καθησυχάζει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο, να ξεκινάει κάτι από το μηδέν. Αν κάτι δεν πάει καλά, να γνωρίζουμε ότι είναι δική μας η ευθύνη να το αλλάξουμε».

Η ιδέα των ghost kitchen, που ξεκίνησε από την Αμερική, προσφέρει τη δυνατότητα να τεστάρεις μια ιδέα – αν διαθέτεις τον χώρο και τον χρόνο – χωρίς να κάνεις μία μεγάλη επένδυση. Το Hamburgerie θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο project με στόχο να αποκτήσει ακόμα περισσότερους θαυμαστές, από στόμα σε στόμα.

«Μας αρέσει αυτό το έμαθα, πήγα, δοκίμασα και το λέω και σε άλλους. Έχει τη χάρη του να ανακαλύπτεις κάτι πρώτος και να το μοιράζεσαι με φίλους που τους αρέσει το φαγητό», καταλήγει.

Κάπως έτσι κι εγώ ευχαριστώ την Άσπα που το έμαθε και εκείνη από τη Νένα. Θα επιστρέψουμε για το burger με το τηγανητό κοτόπουλο.

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΕΜΠΑΠΤΖΙΔΙΚOΝ - HAMBURGERIE

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.