AP Images
DONALD TRUMP

Donald Trump: Τα πιο φρικτά πράγματα που έκανε ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Υπόπτες συνεργασίες με το Κρεμλίνο, επιθέσεις με λεξιλόγιο 10χρονου σε πολιτικούς αρχηγούς και δημοσιογράφους και εκτεταμένη φοροδιαφυγή: Ο Donald Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέσσερα χρόνια με τον Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ: Τέσσερα χρόνια όπου το νόμιμο και το ηθικό ξεχείλωσαν τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη. Τέσσερα χρόνια με τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του πλανήτη (όχι, δεν είναι υπερβολή), ο οποίος γευμάτισε το μίσος και την ημιμάθεια των οπαδών του, έσπειρε ψέμματα και fake news και κατάφερε να γίνει πλανητάρχης. Πάμε να δούμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα λάθη, τα εγκλήματα, τις προσβλητικές συμπεριφορές με τις οποίες γέμισε την προεδρία του.

11 Ιανουαρίου 2017

Ο Donald Trump μέσω της δικηγόρου του, υπόσχεται να παραχωρήσει τις δωρεές πολιτικών αρχηγών ξένων κρατών για την προεκλογική του εκστρατεία, που είχαν ως προορισμό τα ταμεία των ξενοδοχείων του, στα ταμεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Δεν πραγματοποιεί αυτή την υπόσχεσή ποτέ.

Αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο της περιουσίας του από επιχειρήσεις σε ανεξάρτητη, μη κυβερνητική αρχή, όπως ορίζει το αμερικάνικο σύνταγμα, σε νόμο περί κερδοσκοπίας κυβερνητικών αξιωματούχων. Αντίθετα, δηλώνει πως θα μεταβιβάσει την περιουσία του στους δυο γιους του. Το αμερικάνικο σύνταγμα ορίζει ρητά πως κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν μπορεί να λαμβάνει δώρα ή να διατηρεί γραφεία, υπηρεσίες, τίτλους εργασίας. Με το να διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός της οικογένειάς του, παρακάμπτει, έστω και έμμεσα, αυτόν το νόμο.

17 Ιανουαρίου 2017

Η υποψήφια του reality show ‘The Apprentice’, Summer Zervos τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση και τον μηνύει μεταξύ άλλων και για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Trump την αποκαλεί “ψεύτρα” και αναφέρει επίσης πως “επιδιώκει να αποκτήσει τα δικά της 15 λεπτά δημοσιότητας”.

20 Ιανουρίου 2017

Κατά την ορκομωσία του Donald Trump, εκδίδεται διαφήμιση της βιογραφίας της Melania Trump στο site του Λευκού Οίκου. Η διαφήμιση παραπέμπει εκ νέου σε διαφήμιση με κοσμήματα που έχει λανσάρει η ίδια.

Ο Donald Trump έχει υποσχεθεί πριν την ορκομωσία του, πώς θα μεταβιβάσει την κυριότητα των επιχειρήσεων του, στα παιδιά του. Με το πέρας της ορκομωσίας, κρατικά έγγραφά των πολιτειών που εδρεύουν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Trump, αποδεικνύουν πως κάμια τέτοια μεταβίβαση δεν έχει συμβεί.

Από την πρώτη του κιόλας μέρα ως πρόεδρος, καταργεί ρυθμίσεις του ‘Affordable Care Act’, του νόμου για τη δημόσια ασφάλεια  που έδινε σε εκατομμύρια Αμερικάνους δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

22 Ιανουαρίου 2017

Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος που αρνείται να δημοσιοποιήσει φορολογικά του στοιχεία. Το μέλος του προεδρικού επιτελείου, Kellyanne Conway εξηγεί το γεγονός λέγοντας “ο λαός τον έχει ψηφίσει, δεν νοιάζεται να μάθει τέτοια πράγματα”.

23 Ιανουαρίου 2017

Υποβάλλει και επίσημα την παραίτηση του από την διοίκηση 400 (!) επιχειρήσεων. Αποδεικνύεται επίσημα πως έστω και για τρεις μέρες, υπήρξε ορκισθείς πρόεδρος των ΗΠΑ και παράλληλα επικεφαλής ιδιωτικών επιχειρήσεων.

24 Ιανουαρίου 2017

Υπογράφει συμφωνίες για την επίσπευση έργων για την ολοκλήρωση των πετρελαϊκών αγωγών Keystone XL – Dakota Access. Το έργο είχε διακοπεί από τον Barrack Obama, ύστερα από διαμαρτυρίες αυτοχθόνων Αμερικάνων για τον κίνδυνο μόλυνσης του νερού και καταστροφής μνημείων. O Obama δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία προσωπικής αντιπαράθεσης μαζί του. Προτιμά μέχρι σήμερα να τον αφήνει να εκτίθεται μόνος του.

25 Ιανουαρίου 2017

Δίνει την άμεση έγκριση του σε σχέδιο κατασκευής τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ζητάει την αυξημένη επάνδρωση του σώματος απελάσεων μεταναστών και εγκρίνει πρόταση που μετατρέπει κάθε πιθανό παράπτωμα σε αιτία απέλασης.

Με διάταγμα αποφασίζει την κατακράτιση ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων προς τις ‘sanctuary cities’, δηλαδή τις περιοχές, επαρχίες και πολιτείες όπου οι υπηρεσίες απέλασης δεν έχουν τη δικαιοδοσία να συλλάβουν μετανάστες. Οι επικεφαλείς των 168 τμημάτων των ΗΠΑ (ανάμεσα τους και οι κυβερνήτες της California και του New Jersey) όπου βρίσκονται διασκορπισμένοι οι 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς έγγραφά παραμονης, δηλώνουν πως δεν θα υποκύψουν στον εκβιασμό.

26 Ιανουαρίου 2017

Τουιτάρει: Αν το Μεξικό δεν θέλει να πληρώσει για το τείχος που χτίζουμε, τότε ας μην εμφανιστεί ο πρόεδρος του στην μεταξύ μας συνάντηση”. Ο πρόεδρος του Μεξικό, Enrique Peña Nieto, δεν εμφανίζεται. O Enrique γενικά, δεν φοβήθηκε ποτέ τον Donald Trump

27 Ιανουαρίου 2017

Σε συνάντηση του με τον επικεφαλής του FBI, James Comey, απαιτεί πλήρη αφοσίωση. Συγκεκριμένα του λέει: “Χρειάζομαι την αφοσίωσή σου, την απαιτώ“. Ο Comey, σε μια κρίση ειλικρίνειας, δηλώνει δημοσίως τα αυτονόητα, πως το FBI ποτέ δεν δρα υπέρ του οποιοδήποτε πολιτικού/κυβερνητικού αξιωματούχου. O Trump απαιτεί την καρατόμησή του. Σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει ενάμιση χρόνο αργότερα, θα χαρακτηρίσει τον Trump, “ανήθικο πρόεδρο”,

Υπογράφει το ‘Travel ban’, μια διάταξη που παγώνει για 90 ημέρες το δικαίωμα ταξιδιού μεταναστών από και προς επτά μουσουλμανικές χώρες. Εξαιρούνται όσοι προέρχονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία, χώρες που συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέρονται της οικογένειας Trump. Δεκάδες ταξιδιώτες καταγγέλουν περιστατικά αστυνομικής βίας και παράνομης κράτησης σε αεροδρόμια.

29 Ιανουαρίου 2017

Διατάζει στρατιωτική επίθεση στην Υεμένη: ένας πεζοναύτης και πέντε στρατιώτες πέφτουν νεκροί, αλλά και 30 πολίτες. Η αναφορά της επίθεσης κάνει λόγο και για “πιθανούς θανάτους μικρούς παιδιών“. Από την επίθεση δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο περί υπόπτου τρομοκρατικών ενεργειών, όπως έχει ειπωθεί προηγουμένως.

30 Ιανουαρίου 2017

Απολύει τον εισαγγελέα Sally Yates, που έχει εκφραστεί δημόσια για την αντισυνταγματικότητα του ‘travel ban’.

31 Ιανουαρίου 2017

Απορρίπτει την εισήγηση του προκατόχου του για τον διορισμό του Merrick Garland στη θέση του ομοσπονδιακού δικαστή, σπάζοντας ένα εθιμικό δίκαιο μεταξύ προέδρων που κρατούσε πολλές δεκαετίες. Προτείνει τον ‘δικό του’ Neil Gorsuch.

1η Φεβρουαρίου 2017

Καταργεί νομοθεσία για τον περιορισμό της χρήσης σκευασμάτων υδραργύρου σε γιατρεία οδοντιάτρων, τα οποία έχουν κριθεί ως επιζήμια για το περιβάλλον και ύποπτα για την πρόκληση εγκεφαλικών παθήσεων από επιστήμονες.

Καταργεί νομοθεσία που υποχρέωνε πετρελαϊκές εταιρείες να καταθέτουν πληροφορίες για τις αγορές ορυκτών από ξένες χώρες. Το μέτρο είχε εισηγηθεί ο Barrack Obama για την καταπολέμηση της κρατικής διαφθοράς.

3 Φεβρουαρίου 2017

Καταργεί νόμο για πίστωση 9,25 δολαρίων μηνιαίως που αφορά τη χρήση Internet σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

4 Φεβρουαριου 2017

Ο δικαστής James Robart κρίνει ως αντισυνταγματικό το ‘travel ban’ διάταγμα νόμου. O Donald Trump τον αποκαλεί “υποτιθέμενο δικαστή”. Ξεχναει πως ο συγκεκριμένος δικαστής λαμβάνει άκρας εκτίμησης στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και έχει προταθεί στην έδρα από τον George Bush.

7 Φεβρουαρίου 2017

Καταργεί νομοθεσία της προεδρίας Obama που υποχρέωνε σε αξιολόγηση τα σχολεία και τους καθηγητές πριν ακόμα βρεθούν σε τάξη.

Δηλώνει ψευδώς πως ‘Οι ΉΠΑ βρίσκονται σε μια κορύφωση της εγκληματικότητας και των δολοφονιών”. Αν και υπήρξε μια μικρή αύξηση εγκληματικότητας στις ΗΠΑ τη διετία 2014-15, στην πραγματικότητα το ποσοστό δολοφονιών ήταν το πιο χαμηλό σε βάθος 40 ετών.

8 Φεβρουαρίου 2017

Επιτίθεται στον γερουσιαστή McCain, πρώην αιχμάλωτο πολέμου του Βιετνάμ, με τα χειρότερα πιθανά λόγια.

14 Φεβρουαρίου 2017

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφαλείας, Michael Flynn καθαιρείται μυστηριωδώς. Αποκαλύπτεται από επίσημα χείλη της προεδρίας Trump πως είχε επαφές με αξωματούχους του Vladimir Putin. O Trump έχει να σχολιάσει το παρακάτω για τον πρώην συνεργάτη του.

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence, διαψεύδει (λανθασμένα;) τον πρόεδρο Trump, λέγοντας πως δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή από τον Λευκό Οίκο προς ξένες κυβερνήσεις. Αλαλούμ.

17-18 Φεβρουαρίου 2017

Ετοιμάζει διάταγμα που δίνει το δικαίωμα στην εθνοφυλακή να συλλαμβάνει μετανάστες. Το διάταγμα δεν υπογράφεται ύπό αδιευκρίνιστούς λόγους. Οι επιθέσεις του σε mainstream media είναι πια καθημερινές, χωρίς λόγο.

22 Φεβρουαρίου 2017

Καταργεί νόμο της προεδρίας Obama που έδινε τη δυνατότητα στους transgender μαθητές να επιλέγουν την τουαλέτα της αρεισκείας τους. Σύμφωνα με έρευνες εκπαιδευτικών, αυξάνονται τα κρούσματα ρατσιστικής και σεξιστικής βίας ανάμεσα σε μαθητές, με ατάκες όπως “O Trump θα σε στείλει πίσω στην Αφρική!”. H Washington Post έχει επίσης διαπιστώσει πως αρκετοί μαθητές μιμούνται αυτολεξεί εκφράσεις του Donald Trump με ρατσιστικό χαρακτήρα.

28 Φεβρουαρίου 2017

Στον πρώτο του ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, υπάρχουν αυξήσεις δαπανών ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την άμυνα και την αστυνόμευση, αλλά και σαρωτικές περικοπές στην παιδεία, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

1 Μαρτίου 2017

Οι New York Times αποκαλύπτουν συνομιλίες του παραιτηθέντος εισαγγελλέα Jeff Sessions με τον Trump, αφού εκείνος είχε υποβάλλει την παραίτηση του, λόγω κρυφών συνομιλιών του με Ρώσο πρέσβη. Ο Trump τον είχε παροτρύνει να μην παραιτηθεί, υποσχόμενος, να τον ‘καλύψει’. Σε τι ακριβώς; (Ένα χρόνο αργότερα, ο Trump τον αποκάλεσε ΄διανοητικά ασταθή’)

3 Μαρτίου 2017

Καταργεί ουσιαστικά, το Παρατηρητήριο Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, μια υπηρεσία που επόπτευε την εξέλιξη της περιβαλλοντικής ρύπανσης παγκοσμίως. Μειώνει τη χρηματοδότηση του κατά 40%.

4 Μαρτίου 2017

Κατηγορεί τον Barrack Obama για υποκλοπή της προεκλογικής του εκστρατείας, χωρίς στοιχεία. To σίρ Προηγουμένως έχει τσακωθεί στο Twitter με τον Arnold Schwarzenegger. O πρώην κυβερνήτης της California του θυμίζει κάτι πιο σοβαρό: πως έχει ήδη αποφασίσει την μείωση χρηματοδότησης σε σχολεία λαϊκών γειτονιών. Αυτό πόνεσε.

13 Μαρτίου 2017

Αποκαλύπτεται πως πριν από την πρόσληψη του από το Λευκό Οίκο, ο Michael Flynn ήταν έμπιστος συνεργάτης του προέδρου Tayip Erdogan, έχοντας λάβει μισό εκατομμύρια δολάρια για να προωθεί φιλοτουρκικές πολιτικές. Αν και κατά την παρουσία του στον Λευκό Οίκο δεν χρηματοδοτήθηκε από την τούρκικη προεδρία, ο Flynn έγραψε άρθρα υπέρ του Τούρκου σε φιλοκυβερνητικά blogs, με τις ευλογίες του Trump.

16 Μαρτίου 2017

Το Reuters αποκαλύπτει πως συνολικά 63 Ρώσοι επενδυτές έχουν αγοράσει ακίνητα ιδιοκτησίας Donald Trump, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Alexander Yzvnik, στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας του ρωσικού δημοσίου που έχει κατασκευάσει έργα για οργανισμούς όπως η KGB. Το κουβάρι των σχέσεων του Trump με πρόσωπα του ρωσικού πολιτικού κόσμου, αρχίζει να ξετυλίγεται.

23 Μαρτίου 2017

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, λίγο πριν φύγει μόνος του, λέει στον δημοσιογράφο (που τον έχει ρωτήσει προηγούμενως για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Putin): “Κοίτα εγώ είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κι εσύ όχι, δεν κάνω τόσο άσχημες πράξεις. Μην μου επιτίθεσαι, πες και κάτι καλό!”

29 Μαρτίου 2017

Χωρίς λόγο επίθεση στους New York Times. Εκείνο το τρίμηνο, οι NYT έκαναν ρεκόρ πωλήσεων δεκαετίας.

Διατάζει την κατάργηση των φράσεων ‘κλιματική αλλαγή’ και ‘συμφωνία του Παρισιού’ από την επικοινωνία των αξιωματούχων που εργάζονται για το περιβάλλον.

3 Απριλίου 2017

Καταργεί την χρηματοδότηση του προγράμματος Planned Parenthood, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ΄φρενάρει’ 100.000 μη ασφαλείς εκτρώσεις και είχε δώσει σε 800.000 γυναίκες πρόσβαση σε αντισύλληψη.

17 Απριλίου 2017

Συγχαίρει δημοσίως τον πρόεδρο Erdogan για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της Τουρκίας. Τo State Department προηγουμένως, σε δημόσιο έγγραφο, έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος.

23 Απριλίου 2017

Έχει πολλά νεύρα, γιατί μαίνονται διαδηλώσεις εναντίον του με αφορμή την άρνηση του να δημοσιοποιήσει πόθεν έσχες και να απεμπλακεί από τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Έχει νεύρα για την χαμηλή επίδοση του σε δημοσκοπήσεις για τον πιο δημοφιλή πολιτικό, όπου χάνει με μεγάλη διαφορά από την Hillary Clinton. Γενικώς, πολλά νεύρα. Α, επίσης γνωστοποιείται πως ο Michael Flynn έχει λάβει πάνω από 53.000 δολάρια σε πληρωμές ως σύμβουλος της προεδρίας Putin.

30 Απριλίου 2017

Καλεί τον στρατιωτικό ηγέτη των Φιλιππίνων, Arturo Duerte, στο Λευκό Οίκο.O Duerte φημιζόταν ως τότε, για τις μαζικές εκτελέσεις ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Μέχρι το τέλος του 2018, είχε εγκρίνει 12.000 εκτελέσεις. Ο Trump περιέγραψε την επαφή τους ως μια ‘σπουδαία σχέση”.

9 Μαίου 2017

Παραδέχθηκε δημοσίως πως απέλυσε τον διευθυντή του FBI, James Comey,όχι για την υπόθεση της διαρροής emails της Hillary Clinton όπως είχε ανακοινωθεί δημοσίως, αλλά γιατί γνώριζε πληροφορίες για τη σχέση του Donald Trump με την προεδρία του Vladimir Putin. Τελικά, έπαθε έναν παροξυσμό στο Twitter τις επόμενες μέρες και έδωσε και μια χαοτική τηλεοπτική συνέντευξη.

18 Μαίου 2017

Το Reuters αποκαλύπτει πως ο Trump είχε επαφές με τουλάχιστον 18 αξιωματούχος του Κρεμλίνου, λίγους μήνες πριν από την ανάληψη της προεδρίας του. O Robert Mueller

28 Μαίου 2017

Κόβει άλλα 800 δισεκατομμύρια από τη δημόσια υγεία. Τρολάρει χωρίς αύριο στο Twitter.

1 Ιουνίου 2017

Ανακοινώνει την απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, λέγοντας πως “θά έβλαπτε την οικονομία μας”.

30 Ιουνίου 2017

H Mika Brezenski, παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του MSNBC αποκάλυψε πως άνθρωποι της προεδρίας Trump προσπάθησαν να την εκβιάσουν, λέγοντας πως έχουν στοιχεία περί ερωτικής σχέσης με τον συμπαρουσιαστή της, τα οποία θα δημοσίευαν στο περιοδικό National Enquirer. Προηγουμένως ο Trump είχε τουιτάρει για εκείνη πως “μοιάζει σαν να αιμορραγεί συνεχώς μετά από λίφτινγκ”. Το tweet αργότερα σβήστηκε.

Ανώνυμη πληροφορία από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, αναφέρει πως ο Trump σε μεταξύ τους συζητήσεις έχει δηλώσει “Αυτοί που μας ήρθαν από την Αϊτή, έχουν όλοι τους AIDS”.

Το Διεθνές Ξενοδοχείο Donald Trump – που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Trump – δέχεται πληρωμή 270.000 δολαρίων από το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

2 Ιουλίου 2017

Στο συνέδριο της G20 αποχωρεί ξαφνικά, δίνοντας τη θέση του στην κόρη του, Ivanka Trump, η οποία δεν αποτελεί εκλεγμένο μέλος του Λευκού Οίκου.

26 Ιουλίου 2017

Επιτίθεται στα transgender άτομα του αμερικάνικου στρατού, νοικιάζει (έναντι παχυλού ενοικίου) τον πύργο του στον αμερικάνικο στρατό, αφήνει να διαρρεύσουν παραληρηματικές μαρτυρίες του υπεύθυνου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, για “σχιζοφρενείς και ανώμαλους” συμβούλους του, γενικά ζει μια τρικυμία εν κρανίω.

12 Αυγούστου 2017

Στη διαδήλωση – μακελειό ακροδεξιών/νεοναζιστών στο Charlotsville, o Donald Trump παίρνει ίσες αποστάσεις, ‘καταδικάζει την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται‘ και αποφεύγει ακόμα και να κατονομάσει τους λευκούς εθνικιστές.

Σεπτέμβριος 2017

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κόψει πόρους πρόσβασης σε δωρεάν υγεία από κάθε κοινωνική ομάδα, ανακαλύπτει τη Nambia, μια χώρα της Αφρικής που δεν υπάρχει (κυριολεκτικά) και επαινεί το σύστημα ασφάλισής της.

Οκτώβριος 2017

Τσακώνεται με το NFL γιατί δεν γονατίζουν στον εθνικό ύμνο οι παίκτες των ομάδων, τσακώνεται και με την χήρα ενός στρατιώτη που είχε σκοτωθεί σε μάχη κόντρα στο ISIS (είχε δηλώσει πως δεν θυμόταν το όνομα του άντρα της), ενώ η Washington Post σε έρευνά της, αποκαλύπτει πως σε 263 ημέρες προεδρίας του, ο Donald Trump έχει εκφράσει 1318 ψευδείς ισχυρισμούς. Επίσης, σε δήλωσή του για τον αντιπρόεδρο Mike Pence, του ξέφυγε και είπε το αμίμητο: “Μην με ρωτάς για τους gay μπροστά σ’ αυτόν (Pence), αυτός θέλει να τους κρεμάσει όλους!”.

Νοέμβριος 2017

Διόρισε τα ανήψια του σε επιτελικές θέσεις του Λευκού Οίκου για την Ενέργεια, την Οικονομία και το Περιβάλλον και υποβάθμισε την υγειονομική κρίση των ΗΠΑ από την χρήση οπιοειδών σε ‘επείγον ζήτημα κρατικής υγείας’, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να εισηγηθεί για μειωμένη κρατική επιχορήγηση σε μονάδες απεξάρτησης ανά την αμερικάνικη επικράτεια, μόλις 57.000 δολάρια. Τσακώθηκε και με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Δεκέμβριος 2017

Έκανε σεξιστικό χιούμορ με αφορμή τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης μέλους του Λευκού Οίκου προς γυναίκες, πόσταρε ισλαμοφοβικά videos, έκανε ένα tweet που απέδειξε πως δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν οι λέξεις ‘Global Warming’.

Ιανουάριος – Μάρτιος 2018

Μια νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως ο πρόεδρος Trump έχει την γλωσσική ευφράδεια ενός παιδιού 10 ετών. Ο ίδιος διορίζει σε ανώτατη θέση στο συμβούλιο δημόσιας ασφάλειας έναν 24χρονο, τον Ted Weyneth, Μοναδική του προϋπηρεσία, η εργασία του στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump. Τον Μάρτιο του 2018, ο γαμπρός του, Jared Kushner, αποκαλύπτεται πως έχει σταλεί ως εκπρόσωπός του σε διπλωματικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Μεξικό, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί ο αντίστοιχος πρέσβης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αμερικάνικης διπλωματίας όπου γίνονται διακρατικές επικοινωνίες χωρίς την παρουσία πρέσβη.

Τον Φεβρουάριο, ο Kushner έχει μεσολαβήσει για τη ρύθμιση δανείου ανοικοδόμησης ουρανοξύστη από το επενδυτικό fund Apollo Wealth Management. Έχει δεχτεί 184 εκατομμύρια δολάρια ως ‘αμοιβη‘. Διατηρεί τη θέση του ως ‘senior adviser’ του Donald Trump. Επίσης, είναι πια σαφές πως τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής για την Προστασία του Περιβάλλοντος που έχει διορίσει, συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα εξόρυξης άνθρακα. Το CNN μαθαίνει από ανώνυμες μαρτυρίες συνεργατών του Trump, πως σε καθημερινή βάση σχίζει κρατικά έγγραφα  κι εκείνοι καλούνται να κολλήσουν κομμάτι-κομμάτι ξανά και να τα διατηρήσουν στο αρχείο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου. Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί επιμένει να το κάνει μέχρι σήμερα. Τι έχει να κρύψει άραγε;

H συνέχεια

Οι παρατυπίες και οι εγκληματικές αστοχίες του Donald Trump κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, μετριούνται σε πολλές εκατοντάδες. Το κυνηγητό πρός την Hillary Clinton, η άρνηση του να δημοσιοποιήσει περιουσιακά στοιχεία, οι αμφιλεγόμενες σχέσεις του με Ρωσία, Τουρκία και Σαουδική Αραβία, η επίθεσή του σε ότι αφορά την οικολογία και το περιβάλλον, οι επιθέσεις του στα media και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί προς τις γυναίκες, συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ίσως συνεχίσουν και για πολλά χρόνια ακόμα, αν καταφέρει να εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ.