ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10 παιχνίδια για να λιώσεις στο κινητό

Παίζεις, ναι τα παίζεις και δεν ξέρεις που πας και ποια πόρτα χτυπάς.

Τώρα πια το εθιστικό ‘Angry Birds’ το χει ρίξει στο σινεμά, αλλά και να μην το χε ρίξει, οκέι δεν θα το παίζαμε ακόμα.

Ή και να το παίζαμε ακόμα, δεν θα το προτείναμε εδώ, είναι πολύ γνωστό -έχουμε και μία αξιοπρέπεια.

Ψάξαμε λοιπόν, παίξαμε και μαζέψαμε όλα τα καλύτερα και πιο εθιστικά παιχνίδια και σας τα παρουσιάζουμε ένα-ένα.

STRANGER THINGS: THE GAME

Φυσικά και υπάρχει ρετρό παιχνίδι ‘Stranger Things’. Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε και πολλούς λόγους, για να πειστεί κανείς να το έχει ήδη κατεβάσει μέχρι το τέλος αυτής της πρότασης. Το επίσημο παιχνίδι της σειράς-φαινόμενο για τα παράξενα-φαινόμενα στο Hawkins (πούλιτζερ), είναι ωραίο, εθιστικό και δωρεάν.

Κόστος: Δωρεάν

OXENFREE

Μια παρέα εφήβων ανοίγει καταλάθος μια πύλη φαντασμάτων σε ένα νησί που παλιά χρησιμοιούνταν ως στρατιωτική βάση. Εσύ ως Alex προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τα περίεργα πράγματα που συναντάς στον δρόμο σου και να βοηθήσεις τους φίλους σου. Το ‘Oxenfree’ όπως το χαρακτηρίζουν οι LA Times είναι για των κόσμο των παιχνιδιών, ό,τι είναι το ‘Stranger Things’ για το Netflix.

Κόστος: 5,49 €

TWO DOTS

Σκοπός είναι να ενώσεις τις τελείες που έχουν το ίδιο χρώμα προσπαθώντας να κατακτήσεις όσο πιο μεγάλο σκορ γίνεται. Στην απλότητα κρύβεται το μεγαλείο του, ένα μεγαλείο που φτάνει τις 10 εκατομμύρια λήψεις κάνοντάς το Νο1 σε πάνω από 100 χώρας. Ένα εξαιρετικά εθιστικό παιχνίδι, διάδοχος του Dots & Co, φτιαγμένο από την ίδια εταιρεία.

Κόστος: Δωρεάν

Bubble Witch 3 Saga

Το Bubble Witch είναι από χρόνια γνωστό στα λημέρια των παιχνιδιών και η βάση του παιχνιδιού είναι ακόμη πιο γνωστή με διάφορες μορφές. Εγώ ας πούμε έπαιζα το ‘Bloobs’ που ήταν έτσι. Σκοπός είναι να σκάσεις από τρεις και πάνω μπάλες του ίδιου χρώματος με την μπάλα που θα πετάξεις από το καζάνι σου στην προκειμένη περίπτωση (βρε τι άλλο θα σκαρώσουν!).

Παρόμοιας λογικής είναι και το Panda Pop, μόνο που μετά το τελευταίο update όλο κρασάρει. Πολύ πιθανό βέβαια όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές να το χουν φτιάξει.

Κόστος: Δωρεάν

Don’t Starve: Pocket Edition

Στο surviving πνεύμα που ζει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο κινείται και αυτό το παιχνιδάκι που είναι μεταφορά ενός επιτυχημένου game για desktop.

Γκοθοπαίχνιδο με ποεταγωνιστή ένα επιβιώσαντα σε ένα μέρος που πάλι γίνονται περίεργα πράγματα το ‘Don’t Starve’ έχει ενθουσιώδεις οπαδούς για το gameplay και τα ωραία του γραφικά.

Κόστος: 4,49€

Pocket Mortys

To ‘Pocket Mortys’ είναι παιχνίδι τύπου Pokemon Red στο Game Boy. Πιάνεις Wild Mortys, κάνεις μάχες, ανεβαίνεις level, παίρνεις έπαθλα και τέτοια. Τον πρώτο καιρό που είχε βγει βέβαια είχε κρασάρει και έχανες όλα σου τα save -μην το θυμάμαι καλύτερα. Αλλά από τότε δεν ξανάγινε σκάνδαλο και παραείναι καλό παιχνίδι για να μην του δώσεις ευκαιρία.

Επίσης είναι η μόνη σου ευκαιρία για περιπέτειες ‘Rick and Morty‘ μέχρι τον επόμενο κύκλο που θα πάρει πολύ, πολύ, πολύ καιρό.

Κόστος: Δωρεάν

Παιχνίδια των Celebrity

Μπορείτε να λιώσετε με ένα σελέμπριτι παιχνίδι. Όλοι έχουν και από ένα. Ένα από τα πολύ γνωστά είναι φυσικά το ‘Hollywood’ της Kim Kardashian, όπου είσαι ένας φτωχός player που προσπαθεί να ανελιχθεί στα σκαλιά της υψηλής σελέμπ κοινωνίας. Στο ίδιο μοτίβο είναι και τo Path to Fame’ της Demi Lovato και το ‘American Dream’ της Britney Spears μόνο που προσπαθείς να γίνεις ποπ σταρ.

Παιχνίδι έχει μέχρι και ο Gordon Ramsay μόνο που εκεί προσπαθείς να ανελιχθείς στον κόσμο της υψηλής κουζίνας.

Το παιχνίδι της Shakira πάλι ‘Love Rocks’ μοιάζει είναι κάτι μεταξύ τέτριζ και Μικρής Πριγκίπισσας.

Μπορείς ακόμη να κάνεις rap battles με τον Eminem στο app του ‘Shady Wars’ ή ακόμη καλύτερα να κάνεις κανονικά battles με το πολεμικό call-of-dutέικο παιχνίδι ‘Sniper X’ του Jason Statham.

Κόστος: Δωρεάν (έχουν και μία αξιοπρέπεια)

Tinker Island

Άλλο ένα survivor παιχνίδι. Γενικά τα περισσότερα παιχνίδια μας σήμερα χωρίζονται σε Survivor και Stranger Things θεματικά. Δεν το θέλαμε. Προέκυψε. Έτσι είναι η ζωή. Εδώ στου δρόμου τα μισά, έφτασε η ώρα να το πω. Τέλος πάντων, ναυαγείς σε ένα νησί με κάτι άλλους, παίρνετε όπλα πολεμάτε τέρατα, κερδίζετε έπαθλα, φτιάχνετε κι άλλα όπλα, ανακαλύπτετε κρυμμένα μυστικά.

Κόστος: Δωρεάν

The Room

Δεν είναι το ‘Room‘ που σκέφτεστε. Αλλά μην μου στεναχωριέστε και για αυτό υπάρχει, αλλά για το desktop και μάλιστα έχουμε γράψει παλαιότερα. Αυτό το ‘The Room’ είναι ένα δωμάτιο μυστηρίου που λύνεις γρίφους και ξεκλειδώνεις άλλα δωμάτια μυστηρίου. Κάτι σαν τα escape room δηλαδή, αλλά χωρίς την κλειστοφοβία.

Κόστος: 1,09€

ZOMBIES ATE MY FRIENDS

Γιατί ποιος δεν θα θελε να παίξει ένα παιχνίδι με αυτό το όνομα; Μπορείς να φτιάξεις όπως θες τον παίκτη σου, βρίσκεις όπλα, πολεμάς ζόμπι και βολτάρεις στην πόλη όσο δεν σε βλέπουν οι ζωντανοί νεκροί. Το παιχνίδι είναι δωρεάν για να το κατεβάσεις, αλλά θες λεφτά για να κάνεις το οτιδήποτε, οπότε αυτό είναι και το παράπονο των χρηστών.

Κόστος: Δωρεάν (υποτίθεται)

Πηγή

ΠΑΙΞΕ ΑΚΟΜΑ:

Καμμένα* παιχνίδια oλίγων bits
Νιώσε γέρος: 9 videogames που κλείνουν φέτος τα 30