24 MEDIA
SURVIVOR

14 ρόλοι που θα μπορούσε να είχε παίξει ο Ντάνος

Φανταστείτε όλους τους ρόλους να κάθονται μαζί γύρω από τη φωτιά κάθε βράδυ, να κουβεντιάζουν και να σου φωνάζουν, πώς σ' αγάπησε πολύ, το καλύτερο παιδί.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο Ντάνος θα παίξει ένα ρόλο στο ‘Τατουάζ’, την πιο επιτυχημένη ελληνική σειρά της χρονιάς, η οποία μάλιστα συμπίπτει κάποιες μέρες και με την προβολή του ‘Survivor 2‘ (τέτοιο χτύπημα κάτω από τη μέση είχαμε να δούμε από τότε που η Δανδουλάκη έπαιζε απέναντι από τη ‘Λάμψη’).

Οι αντιδράσεις ήταν πολυποίκιλες. Άλλοι χάρηκαν, άλλοι θεωρούν ότι ένα τόσο περιορισμένο επάγγελμα, όσο αυτό του ηθοποιού, δεν θα έπρεπε να αφήνει χώρο για μη ηθοποιούς. Σε κάθε περίπτωση, αυτό έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν και κυρίως για να τονωθεί η τηλεθέαση.

Ένας από τους λόγους, που άρεσε σε τόσο κόσμο ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν, γιατί επανέφερε στην ελληνική οθόνη ένα πρότυπο άντρα, που τα τελευταία χρόνια είχε εκλείψει από την ποπ κουλτούρα.

Ο λιγομίλητος τύπος, που όλοι θεωρούν καλό παιδί, που πιάνει το χέρι του και που, αν ποτέ χρειαστεί, θα σηκώσει το χέρι του, για να υπερασπιστεί την τιμή του.

Αυτό το πρότυπο -εννοείται- ήταν το ιδανικό για τον Έλληνα άντρα και το γνωρίσαμε πολύ καλά μέσα από τις ελληνικές ταινίες των 60s και των 70s και μετά από τις δραματικές σειρές των 90s. Τα τελευταία όμως χρόνια είχε εκλείψει και για κάποιο λόγο, από ό,τι φάνηκε, σε κάποιους είχε λείψει.

Μετά τα νέα λοιπόν ότι φτιάχτηκε λογισμικό μεταμόρφωσης ηθοποιών σε Nicolas Cage, ας φανταστούμε λοιπόν ότι κάποιος τρελάρας το κάνει αυτό για την Ελλάδα και τον Ντάνο και όχι για τρολιά. Σε ποιους ρόλους θα τον βλέπαμε;

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν εντός και εκτός οθόνης, ο ορισμός του τίμιου Έλληνα άντρα, που δεν σήκωνε πολλά-πολλά, αλλά υποτίθεται είχε καρδιά μάλαμα.

Ταυτόχρονα είχε και καλή λαϊκή φωνή, όπως -μην ξεχνάμε- και ο Ντάνος έδειξε ότι είχε στο καραόκι.

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΛΕΤΣΟΥ

Με τον Γκλέτσο εκτός από ιδιοσυγκρασιακή ομοιότητα στους ρόλους που έχει παίξει, έχουν και εμφανισιακή ομοιότητα.

Με τους ‘Ψίθυρους’ θα είχε λίγο πρόβλημα, γιατί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι αρκετά ψηλή.

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΑΛΑΣΗ

Ναι, ο Ηλίας Βαλάσης έχει κάνει πέρασμα από την τηλεόραση, το σινεμά και το θέατρο. Και πήγασαν και από το ίδιο βουνό.

Έχουμε ξανασυγκρίνει τον Ηλία Βαλάση με τον Ντάνο και στο παρελθόν και δεν κάναμε λάθος. Όπως συμβαίνει και με τον Αγγελόπουλο, αφού βγήκε από το παιχνίδι ο Βαλάσης, οι προτάσεις πέφταν τόσο βροχή που κατέληξε:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ 2

Oι περισσότεροι έχουν ξεχάσει ότι υπήρξε ‘Φάρμα’, πόσω μάλλον ο Βαλάσης είχε παρουσιάσει τη Φάρμα. Θα μπορούσε λοιπόν και ο Αγγελόπουλος να την παρουσιάσει, του χρόνου που ο Σκάι λογικά θα αποφασίσει να μην ξανακάνει ‘Survivor’ μετά τη φετινή αποτυχία.

Φυσικά δεν θα πάει καλά στα νούμερα, αλλά χειρότερα από όσο είχε πάει η ‘Φάρμα’ του Βαλάση, αποκλείεται.

ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΖΗΣΑΚΗ ΣΤΟ ‘ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΧΟΡΕΥΩ’

Πρόσφατα κάναμε μία μεγάλη μελέτη για το ‘Όταν σου χορεύω’. Πρωταγωνιστής θα μπορούσε να είναι άνετα ο Ντάνος, ο οποίος φυσικά ως παιδί του λαού θα σεβόταν την αρραβωνιαστικιά και δεν θα κοίταζε τόσο ξεδιάντροπα την Μαιρούλα. Έτσι η Μαιρούλα θα τον περίμενε μετά απ’έξω με το αυτοκίνητο, όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά η ιστορία.

ΤΑΙΝΙΑ LIAM NEESON

Αν υπάρχει ένας σύγχρονος σταρ που έχει κάνει brand την προσωπικότητά τους στις ταινίες, αυτός είναι ο Liam Neeson. Βαρύς, αγέλαστος, λιγομίλητος, κουλ και ετοιμοπόλεμος.

Το brand Αγγελόπουλος ταιριάζει απόλυτα με την περιγραφή.

ΤΟ ‘ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ’

Τον Νίκο Κούρκουλο θα μπορούσε επίσης να τον παίξει σε όλους του τους ρόλους, αλλά για την ατάκα του που έγραψε ιστορία, θα ήταν πραγματικά ιδανικός.

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Και από τον πατέρα Κούρκουλο, πάμε στον γιο.

Στις αρχές των 90s o Άλκης Κούρκουλος ήταν το απόλυτο άλφα-μέιλ της ελληνικής τηλεόρασης μοιράζοντας μπουκέτα αβέρτα.

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Έναν από τους βασικούς μύθους, που εξυπηρέτησε η ιδέα που διαμορφώθηκε για τον Ντάνο, ήταν ότι ήταν “το παιδί του λαού”, η φράση δηλαδή που συνοδεύει κάθε αναφορά τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Άσε που το Survivor 1 θα μπορούσε άνετα να μετονομαστεί και σε ‘Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου’.

Εναλλακτικά θα μπορούσε να παίξει και την αρκούδα στη συγκεκριμένη ταινία.

ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ KOΛΟΥΝΓΚΑ

Ο Ντάνος φέρνει και στον Φερνάντο. Θα ήταν λοιπόν καταπληκτικός και ως ματσό Λουίς Φερνάντο και ως ευαίσθητος οικογενειάρχης Κάρλος Ντανιέλ.

Και τώρα λίγο οριτζινάλιτι:

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε το επονομαζόμενο πρώτο βαλκανικό γουέστερν, μιας Γερμανίδας σκηνοθέτιδας, γυρισμένο στα σύνορα της Βουλγαρίας. Καιρός να κάνει και η Ελλάδα την είσοδό της στη γουέστερν σκηνή.

Επίσης πρόσφατα το παιδί του λαού πρωταγωνίστησε σε καμπάνια γνωστής εταιρείας παπουτσιών υπό των ήχο καουμπόικου ρυθμού. Η αρχή έγινε ήδη.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ ΜΠΑΪΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ

Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ακόμη μία προσωπικότητα για χρόνια περασμένη στο μέσο ελληνικό υποσεινήδητο ως “το καλύτερο παιδί“, και ας η ιστορία έδειξε ότι δεν ήταν. Ο Ντάνος μοιάζει κάπως στο πρόσωπο με τον Πλούταρχο και θα μπορούσε να τον παίξει σε μια ταινία για τη ζωή του. Η ταινία θα ήταν πραγματικά βαρετή και θα έκοβε πολύ λίγα εισιτήρια.

Εκτός αν έγραφα εγώ το σενάριο και έβαζα τον Γιάννη Πλούταρχο να κάνει μία μετενσάρκωση του Βαν Γκογκ. Ο Βαν θα έρχεται στα όνειρα του Γιάννη και θα συνομιλούν. Θα τον συμβουλεύει για την καριέρα και τη ζωή.

Και πάλι άπατη θα πήγαινε η ταινία, αλλά θα είχε έστω ένα ποιοτικό ενδιαφέρον.

ΕΝΑ ΜΠΑΪΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑΜΕΙΑ

NDP

Aυτό θα το βλεπαν όλοι, γιατί ο χειμαρρώδης Γκλέτσος θα έδινε ειλικρινείς πληροφορίες για τη ζωή του, η οποία είναι ήδη πολυτάραχη με τα όσα ξέρουμε, φανταστείτε με αυτά, που δεν ξέρουμε. Θα κάνει ρεκόρ εισιτηρίων. Θα ξεπεράσει τη ‘Λούφα’.

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ

Ξέρετε, πώς είναι αυτές οι ταινίες που είναι παραλαγή του παραμυθιού, όπως το ‘The Beautician and the Beast‘ ή το ‘Μοντέρνα Σταχτοπούτα’ με τη Βουγιουκλάκη;

Έτσι και ο Ντάνος θα είναι ένας σύγχρονος Ταρζάν του νησιού, που ξαφνικά τον ντύσαν και τον βάλαν στα μεγάλα σαλόνια της πόλης, μέχρι που μια νύχτα το σκάει και γυρνάει ξυπόλητος στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσκεπάζοντας την απάτη του ‘Όταν Σου Χορεύω’
Ποιοι θα έπαιζαν τους παίκτες του Survivor αν γινόταν ταινία
Καμία Σοράγια: 7 σταρ τελενοβέλων με ζωή σαν τελενοβέλα
Το ομολογώ: Μου αρέσει το καινούριο της Στικούδη
Κουίζ: Πόσο Liam Neeson είσαι;