© Star TV © Star TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef 7: Το χειρότερο πιάτο που δοκίμασαν φέτος οι κριτές ακούγεται αίσχος

Shoumai σουπιάς με σάλτσα ορτυκιού: Η αυτόματη αντίδραση των κριτών ήταν να σηκώσουν με τρόπο τις χαρτοπετσέτες και να φτύσουν το περιεχόμενο που μόλις δοκίμασαν.

Τι σημαίνουν τα μαχαίρια για έναν σεφ; Ό,τι σημαίνει η καρδιά για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως απάντησε ο Μότο-Μότο στο τελευταίο επεισόδιο του μαγειρικού ριάλιτι, δίνοντας την κατάλληλη πάσα για τη δοκιμασία που θα ακολουθούσε. Σε μια μάλλον μάταιη προσπάθεια της παραγωγής του MasterChef 7 να δυσκολέψει τους παίκτες με πρωτότυπο τρόπο (πόσα να σκεφτεί και αυτή με επτά σεζόν στην πλάτη;), αφαιρέθηκαν τα μαχαίρια από τους μαγειρικούς πάγκους.

Έτσι, οι παίκτες έπρεπε -ευτυχώς όχι να τροχίσουν σίδερα ή να κόψουν το φαγητό με τα δόντια- αλλά να κάνουν όλες τις απαραίτητες κοπές του πιάτου τους μέσα στα πρώτα λεπτά του μαγειρικού χρόνου.

Για κάποιους, το χρονικό διάστημα της πρόσβασης στα μαχαίρια ήταν 15 λεπτά, για κάποιους άλλους 10΄ και για άλλους μόλις 5΄, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μάγειρας θα έπρεπε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πιάτο του εξ αρχής, όπως και ότι κάθε αστοχία θα απέβαινε μοιραία.

Ως αρχηγός της νικητήριας ομάδας από την προηγούμενη δοκιμασία, η Πωλίνα έκανε το μοίρασμα των χρόνων στο πλατό και ανάμεσα στους παίκτες με τον μικρότερο διαθέσιμο χρόνο κοπής βρέθηκε η Κύπρια Μαρία, εμφανώς για προσωπικούς λόγους και όχι για τη μαγειρική της ανταγωνιστικότητα, όπως δικαιολόγησε την επιλογή η Πωλίνα.

Τελικά, το μειονέκτημα αποδείχτηκε καταστροφικό για την απόδοσή της, οδηγώντας τη Μαρία στη «χειρότερη προσπάθεια που έχει φέρει μέχρι σήμερα», όπως συμφώνησαν οι κριτές, ίσως και μία από τις χειρότερες στην ιστορία του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής.

Η αυτόματη αντίδραση εκ μέρους των κριτών ήταν να σηκώσουν με τρόπο τις χαρτοπετσέτες και να φτύσουν το περιεχόμενο που μόλις δοκίμασαν.

«Σαν το άλιεν του Ridley Scott»

Από τις audition μέχρι σήμερα, η Μαρία έχει αποδείξει πως είναι μια μαχήτρια στις κουζίνες, ένα άτομο με τσαγανό που προτιμάει να ρισκάρει παρά να πάει στην εύκολη επιλογή, απλά και μόνο για να γλιτώσει την αποχώρηση.

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, το μειονέκτημα του ελάχιστου χρόνου κοπής δεν την εμπόδισε απ’ το να προσπαθήσει μια fusion παρασκευή: βλέποντας τα υλικά του mystery box και συγκεκριμένα την πρώτη ύλη της σουπιάς, σκέφτηκε να γεμίσει shumai (κινέζικου τύπου ραβιόλια) και να τα σερβίρει μέσα σε σάλτσα ορτυκιού, δεμένη με ρου.

Από πάνω σέρβιρε όξινο λάδι κόλιανδρου και σχοινόπρασο για το άρωμα.

Τελικά, το τόλμημα δεν πήγε καλά: πέρα από την εμφάνιση, η οποία κέρδισε το σχόλιο «σαν το άλιεν του Ridley Scott» από τον Σωτήρη Κοντιζά, τίποτα δεν είχε πάει όπως θα έπρεπε – γεύση δεν υπήρχε, η σάλτσα είχε πήξει σε σημείο που είχε πετσιάσει, τα υλικά δεν έδεναν μεταξύ τους και υπήρχαν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στο πιάτο.

Κανένας από τους κριτές δεν κατάφερε να καταπιεί την μπουκιά που δοκίμασε, με τη διαγωνιζόμενη να οδηγείται αναπόφευκτα σε υποψηφιότητα για αποχώρηση.

«Πάντα θα κάνω αυτό που σκέφτομαι, χωρίς να σκέφτομαι τις επιπτώσεις», απάντησε η ίδια, δηλώνοντας έτοιμη να πολεμήσει για τη θέση της στο MasterChef 7 μέχρι τελικής πτώσης.