Unsplash
ΣΥΝΤΑΓΗ

Έτσι θα φτιάξεις το πιο δροσερό burger του καλοκαιριού

Το πρώτο βήμα είναι να μείνεις μέσα, στην κουζίνα του σπιτιού σου.

Το καλύτερο καλοκαιρινό burger δεν χρειάζεται να γίνει έξω στο grill, αφού μπορείς να το φτιάξεις πολύ εύκολα στην κουζίνα του σπιτιού σου, σύμφωνα με τον George Motz. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις ένα burger μέσα. Στην πραγματικότητα είναι ο μοναδικός τρόπος για το κάνεις. Σε μία πλάκα ή σε ένα μαντεμένιο τηγάνι» λέει ο συγγραφέας του βιβλίου Hamburger America.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ένα ακόμα μυστικό για το τέλειο burger – διατηρεί το τηγάνι της προ-προγιαγιάς του, για το οποίο μάλιστα δεν χρησιμοποιεί ποτέ απορρυπαντικό για να το καθαρίσει. Απλώς το ξεπλένει με νερό. «Σας παρακαλώ, μην καθαρίζετε ποτέ ένα μαντεμένιο τηγάνι με απορρυπαντικό. Είναι ελαφρώς πορώδες και διατηρεί τη γεύση του τελευταίου σας γεύματος, το οποίο προσδίδει γεύση στο επόμενο» έχει πει στο Inside Edition.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω συμβουλές, είσαι έτοιμος να φτιάξεις το πιο καλοκαιρινό burger, εύκολα και γρήγορα.

Τι θα χρειαστείς (4 μερίδες)

  • 1 φλιτζάνι πίκλες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. σάλτσα τσιπότλε
  • ½ κ.γ. αλάτι, και επιπλέον
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (20% λίπος)
  • 4 φύλλα iceberg
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 λεπτές φέτες ντομάτας (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 8 φέτες American cheese
  • 4 burger buns

Καλοκαιρινό burger | Εκτέλεση

Θερμαίνεις ένα μαντεμένιο τηγάνι ή μία πλάκα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατεύεις τις πίκλες με τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τσιπότλε και ½ κ.γ. αλάτι και αφήνεις το μείγμα στην άκρη.

Χωρίζεις τον κιμά σε 8 μερίδες. Τοποθετείς τις 4 μερίδες ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους, και με ένα τηγάνι πατάς τα μπιφτέκια ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά. Τα μεταφέρεις σε ταψί και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 4 μερίδες.

Ρίχνεις το φυτικό λάδι στο τηγάνι – θα πρέπει να είναι τόσο ζεστό που θα κάψει αμέσως. Σκουπίζεις με χαρτί για να φύγει το περισσευούμενο λάδι. Πασπαλίζεις τα μπιφτέκια με αλάτι και τα ψήνεις ανά 4, για περίπου 2 λεπτά. Αλλάζεις πλευρά και τοποθετείς μία φέτα τυρί στο καθένα. Περιμένεις να λιώσει και αποσύρεις από το τηγάνι.

Αφού ψήσεις όλα τα μπιφτέκια, φτιάχνεις το burger σου, τοποθετώντας από δύο σε κάθε ψωμάκι, μαζί με τη μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και το μείγμα με τις πίκλες.