Daios Cove
ΓΕΥΣΗ

Φέτος το καλοκαίρι τρως από τα χέρια βραβευμένων σεφ με διεθνή αναγνώριση

Από τη Μεσσηνία μέχρι την Πάργα και από την Κέρκυρα στην Κρήτη, αυτό το καλοκαίρι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από μοναδικούς σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ένα μεγάλο γαστρονομικό καλοκαίρι ξεκινάει με βραβευμένους σεφ που διαπρέπουν στις κουζίνες εμβληματικών εστιατορίων στο εξωτερικό να έρχονται στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες. Μαζί τους και ταλαντούχοι mixologists με πολυετή εμπειρία στον κόσμο των bars, συστήνουν cocktails με πρωτότυπους συνδυασμούς και καινοτόμες τεχνικές. Από τη Μεσσηνία μέχρι την Πάργα και από την Κέρκυρα στην Κρήτη, αυτό το καλοκαίρι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από μοναδικούς σεφ.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά επιστρέφει φέτος το πρόγραμμα Greek Chefs Abroad του Mar-Bella Collection με θέμα “The Culture of Sharing” κι ενώνει Έλληνες σεφ από όλο τον κόσμο στην Κέρκυρα και την Πάργα.

Στο φετινό πρόγραμμα η ομάδα των ξενοδοχείων υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Φιλίππου με 2 αστέρια Michelin από τη Βιέννη, τον βραβευμένο Δημήτρη Μούδιο από την Μπανγκόκ, τον “the best young chef in Belgium”, Γιώργο Αθανασόπουλο και τον Νικόλα Πουλμέντη από τη Νέα Υόρκη, αναγνωρισμένο Έλληνα chef ως “Food Network’s Chopped Champion” προκειμένου να δημιουργήσουν μια γαστρονομική αναζήτηση, αντηχώντας το πνεύμα του ελληνικού συνταγών όπου οι γεύσεις τους γίνονται πιο απολαυστικές όταν τις μοιραζόμαστε με φίλους και οικογένεια.

Οι τέσσερις σεφ θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους ετοιμάζοντας ευφάνταστα μενού που αγκαλιάζουν την πραγματική ουσία του ελληνικού τραπεζιού.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος διαπρέπει στο Βέλγιο

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nido το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 με guest chef τον Γιώργο Αθανασόπουλο του εστιατορίου Máloma που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Ακολουθεί ένα μοναδικό δείπνο από τον διάσημο σεφ Κωνσταντίνο Φιλίππου με δύο αστέρια Michelin στις 13 Ιουλίου στο Nido ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ο Δημήτρης Μούδιος στις 3 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Elix. Τον γαστρονομικό κύκλο κλείνει ο Νικόλας Πουλμέντης στις 6 Σεπτεμβρίου στο Elix.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys του Daios Cove στην Κρήτη υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι μαγειρεύουν στα Ocean Restaurant και RHO, με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Στην έκτη χρονιά του γαστρονομικού αυτού ταξιδιού, έρχονται κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα όπως οι Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester στις 21 Ιουλίου, Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι στις 4 Αυγούστου και Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam στις 26 Αυγούστου.

Ο Amaury Bouhours θα βρεθεί στο Daios Cove/Sadik

Highlight η παρουσιά του Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca, ο οποίος θεωρειται μας ταξιδεύει στην καρδιά της Καταλονίας μέσα από τις δημιουργίες του. Μεγαλωμένος στο ζεστό περιβάλλον του οικογενειακού εστιατορίου, ο Roca ανέπτυξε την τέχνη του στην Escola d’Hostaleria de Girona και στη συνέχεια ως καθηγητής, μεταδίδοντας την πάθος του στις νέες γενιές.

Σήμερα, ο Joan Roca είναι ο επικεφαλής σεφ στο El Celler de Can Roca, το οποίο από το 2009 και μετά διατηρεί αδιάλειπτα τρία αστέρια Michelin και έχει αναδειχθεί δύο φορές ως το κορυφαίο εστιατόριο παγκοσμίως. Στην Girona, ο Joan και οι αδελφοί του, Josep και Jordi, προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία που αναζητούν οι λάτρεις της haute cuisine απ’ όλο τον κόσμο, όπου η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συναντά την οικογενειακή θαλπωρή και την αυθεντική φιλοξενία.

Highlight η παρουσιά του Joan Roca στο Daios Cove

Ξεχωριστές γαστρονομικές, οινικές και mixology εμπειρίες επιφυλάσσει φέτος στους επισκέπτες του το Mandarin Oriental, Costa Navarino στη Μεσσηνία παρουσιάζοντας μια σειρά από exclusive events με τον τίτλο “Stirring Stars”. Για όλη τη διάρκεια της σεζόν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στις 21-22 Ιουνίου ο Raphael Bouchez από το Kaviari και ο Alexandre Bader από την Billecart-Salmon συναντώνται για ένα εκλεκτό πάντρεμα γεύσεων, ενώ στις 20-21 Ιουλίου, ο Φίλιππος Χρονόπουλος, ο Executive Chef του Du Palais Royal στο Παρίσι και διακεκριμένος με 2 αστέρια Michelin υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Γαλλίας. Στις 20-28 Αυγούστου, ο Daniele Cason, o πολυβραβευμένος μετρ της ιταλικής κουζίνας επιστρέφει στο Pizza Sapienza by Daniele Cason για να μυήσει τους επισκέπτες στα
μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας.

Στις 11-12 Οκτωβρίου, η Begoña Rodrigo, η καταξιωμένη σεφ πίσω από το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin La Salita στην Ισπανία θα συστήσει στους επισκέπτες εντυπωσιακά πιάτα που αντανακλούν τη δημιουργική ματιά της. Παράλληλα με τη γαστρονομία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν και στην τέχνη του mixology σε μια σειρά από exclusive events, τα “Battles of Navarino” με highlight την 1η Αυγούστου το Two Schmucks, το νούμερο 7 των World’s 50 Best Bars από τη Βαρκελώνη.