Κωνσταντίνος Μπαντούνας
FOODIAL

Foodial: Αγγλία-Ιαπωνία στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ Φαγητού του OneMan

Τα Fish and Chips από την Αγγλία και τα Yakitori από την Ιαπωνία είναι οι δύο φιναλίστ που διεκδικούν το πρώτο Foodial στην ιστορία του OneMan.

Παράλληλα με τη λήξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, το Foodial, το δικό μας Μουντιάλ Φαγητού βγάζει τον δικό του νικητή. Στον μεγάλο γαστρονομικό τελικό είχαν κλείσει θέση τα Fish & Chips από την Αγγλία με τελικό σκορ 3-1 επί των αργεντίνικων Empanadas και τα Yakitori από την Ιαπωνία με το θριαμβευτικό σκορ 4-0 επί του Rosti από την Ελβετία.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού Μουντιάλ, έκαναν την εμφάνισή τους τριάντα δύο πιάτα.

Η κριτική επιτροπή: Θάλεια Ιωάννου, travel & food blogger (Urban Food Junkie), Λάμπρος Βακιάρος, μάγειρας (www.lambrosvakiaros.com, meallion.gr) Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem, μάγειρας και ιδιοκτήτης του Guerilla Chef Burgers και Μάρω Παρασκευούδη, food editor (OneMan).

Η διαδικασία: Στην πρώτη φάση, κάθε κριτικός έβαλε σε κατάταξη, από την 1η μέχρι την 4η θέση το πιάτο της κάθε ομάδας, ανά όμιλο.

Η βαθμολογία της πρώτης φάσης διαμορφωνόταν ως εξής: η 1η θέση δίνει 3 βαθμούς, η 2η θέση και 3η θέση από 1 βαθμό και  η 4η θέση κανέναν βαθμό.

Μετά τη φάση των 16, τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, είμαστε έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό και την τελική αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιαπωνία, στα Fish and chips και στα Yakitori.

Fish and Chips από την Αγγλία VS Yakitori από την Ιαπωνία

Yakitori αφού δεν το πήρε ο Messi. Δεν υπήρχε περίπτωση να το δώσω στο Fish & Chips και την Αγγλία. – Θάλεια Ιωάννου

Yakitori χωρίς δεύτερη σκέψη. – Λάμπρος Βακιάρος

Yakitori με πολλά θαυμαστικά. – Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem

Yakitori γιατί θα ήταν τόσο προβλέψιμο το Fish & Chips. – Μάρω Παρασκευούδη

Ομοφωνία στην κριτική επιτροπή με τους Θάλεια Ιωάννου, Λάμπρο Βακιάρο, Fahd Αλέξανδρο Hassan Kassem και Μάρω Παρασκευούδη να βγάζουν νικητή του Foodial την Ιαπωνία με τα Yakitori (4-0). Άξια!