Κωνσταντίνος Μπαντούνας
FOODIAL

Foodial: Το Μουντιάλ Φαγητού του OneMan συνεχίζεται με τον τρίτο όμιλο

Όσο το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κατάρ, το γαστρονομικό μουντιάλ του OneMan σερβίρει τα πιάτα του Group C.

Μπορεί ο Messi να είδε την ομάδα του να χάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Σαουδική Αραβία, αλλά στο δικό μας Foodial, το Μουντιάλ Φαγητού 2022, όλα ανατρέπονται. Η μάχη προβλέπεται δύσκολη με πιάτα όπως empanadas, tamales, pierogi και kabsa να διεκδικούν την πρωτιά στον Όμιλο Γ, αλλά υπάρχουν νικητές με διαφορά.

Η κριτική επιτροπή: Θάλεια Ιωάννου, travel & food blogger (Urban Food Junkie), Λάμπρος Βακιάρος, μάγειρας (www.lambrosvakiaros.com, meallion.gr) Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem, μάγειρας και ιδιοκτήτης του Guerilla Chef Burgers και Μάρω Παρασκευούδη, food editor (OneMan).

Η διαδικασία: Κάθε κριτικός βάζει σε κατάταξη, από την 1η μέχρι την 4η θέση το πιάτο της κάθε ομάδας, ανά όμιλο, αφήνοντας εάν θέλει τα σχόλιά του.

Η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: η 1η θέση δίνει 3 βαθμούς, η 2η θέση και 3η θέση από 1 βαθμό και  η 4η θέση κανέναν βαθμό.

Δες εδώ τον Όμιλο Α.

Δες εδώ τον Όμιλο Β.

Σήμερα, συνεχίζουμε με τον Όμιλο C’.

Αργεντινή – Empanadas

εμπαναδας αργεντινη

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ισπανία και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και σε πολιτισμούς με επιρροές από την Ιβηρική χερσόνησο, οι empanadas είναι γεμιστά πιτάκια που τηγανίζονται ή ψήνονται. Το όνομα προέρχεται από το ισπανικό empanar και μεταφράζεται ως “παναρισμένο”, δηλαδή τυλιγμένο ή επικαλυμμένο με ψωμί.

Μεξικό – Tamales

μεξικο ταμαλες

Το πιάτο παρασκευάζεται από masa, μια ζύμη από καλαμπόκι που έχει υποστεί, η οποία αχνίζεται σε φλοιό καλαμποκιού ή σε φύλλο μπανάνας. Το περιτύλιγμα μπορεί να χρησιμοποιεί και σαν πιάτο, ανοίγοντάς το και καταναλώνοντας το περιεχόμενο.

Πολωνία – Pierogi

Fried dumplings (pierogi) with spinach filling sprinkled with greaves.

Τα pierogi είναι γεμιστά ζυμαρικά με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση που μαγειρεύονται σε βραστό νερό. Συχνά τηγανίζονται πριν από το σερβίρισμα. Τα Pierogi και οι διαφορετικές εκδοχές τους συνδέονται με τις κουζίνες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σαουδική Αραβία – Kabsa

σαουδικη καμπσα

Ένα δημοφιλές πιάτο με ανάμεικτο ρύζι με κοτόπουλο που προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία. Θεωρείται συνήθως εθνικό πιάτο σε όλες τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου. Σερβίρεται επίσης σε χώρες όπως το Νότιο Ιράν, η έρημος Νεγκέβ στο Ισραήλ και η ακτή Μαλαμπάρ της Ινδίας.

Θάλεια Ιωάννου

Empanadas, Αργεντινή 3 βαθμοί: Τελευταίο Μουντιάλ για τον Messi, η χώρα του Maradona και empanadas. Αργεντινή “all the way” σημαίνει αυτό. Της δίνω τους 3 βαθμούς παρόλο που έχασε στο πρώτο ματς από τη Σαουδική Αραβία και αφήνω στη δεύτερη θέση τα αγαπημένα μου pierogi του Damian Szymański και του Lewandowski.

Pierogi, Πολωνία 1 βαθμός

Tamales, Μεξικό 1 βαθμός

Kabsa, Σαουδική Αραβία 0 βαθμοί

Λάμπρος Βακιάρος

Empanadas, Αργεντινή 3 βαθμοί: Empanadas FTW!

Kabsa, Σαουδική Αραβία 1 βαθμός

Tamales, Μεξικό 1 βαθμός

Pierogi, Πολωνία 0 βαθμοί

Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem

Tamales, Μεξικό 3 βαθμοί: Είναι αναπόφευκτο όταν μαγειρεύεις κάτι μέσα σε φύλλα καλαμποκιού (ή μπανανιάς – ανάλογα την περιοχή) να μην είναι πεντανόστιμο.

Empanadas, Αργεντινή 1 βαθμός

Pierogi, Πολωνία 1 βαθμός

Kabsa, Σαουδική Αραβία 0 βαθμοί

Μάρω Παρασκευούδη

Empanadas, Αργεντινή 3 βαθμοί: Γεμιστά με τυρί, κιμά ή σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, αυτά τα πιτάκια είναι μία από τις εξαιρετικές νοστιμιές της νοτίου και λατινικής Αμερικής.

Tamales, Μεξικό 1 βαθμός

Pierogi, Πολωνία 1 βαθμός

Kabsa, Σαουδική Αραβία 0 βαθμοί

Η τελική κατάταξη

  1. Αργεντινή – 10 βαθμοί
  2. Μεξικό – 6 βαθμοί
  3. Πολωνία – 2 βαθμοί
  4. Σαουδική Αραβία – 1 βαθμός

Στους 16 περνούν η Αργεντινή και το Μεξικό.

Ο Νο 1 προορισμός για αυτό το Μουντιάλ είναι τα super market Μασούτης! Βρες σε προσφορά τα αγαπημένα σου Snack / Μπύρες/ Καταψυγμένες πίτσες και διοργάνωσε μοναδικές βραδιές για σένα και την παρέα σου.