ΓΕΥΣΗ

Καγιανάς στο γκάζι, πίτα στον ξυλόφουρνο και βιολογικά λαχανικά στο Μποστάνι του Ποσειδωνίου

Αξιοποιώντας το εύφορο έδαφος των Σπετσών, η ομάδα του ιστορικού ξενοδοχείου έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια το δικό της βιολογικό κτήμα, παράγοντας εποχιακά φρούτα, μυρωδικά, λαχανικά και αυγά, προσφέροντας έτσι μια αξέχαστη εμπειρία στη φύση.

Είσαι διακοπές. Μετά τη βουτιά στη θάλασσα και τη μεσημεριανή σιέστα, απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα από ένα ύψωμα. Ένας καγιανάς με φρέσκα αυγά από κότες που κοιμούνται ευτυχισμένες στα κλαδιά ενός δέντρου, και σύγκλινο από τη Μάνη, τηγανίζεται έξω στο γκάζι. Ο ξυλόφουρνος έχει ανάψει από ώρα, η πίτα έχει βγει ζεστή ζεστή με το τραγανό της φύλλο να χρυσαφίζει και τώρα μελώνουν τα γεμιστά.

Όλα τα μυρωδικά είναι από έναν κήπο μακριά από τον «πολιτισμό». Η σαλάτα έχει μόλις φτιαχτεί με βιολογικά λαχανικά, τα οποία λιμπίζεται ένα κουνέλι που χοροπηδάει χαρούμενο. Για επιδόρπιο, πορτοκαλόπιτα με χειροποίητο παγωτό, με το άρωμα της αρμπαρόριζας να ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Φυτρώνει λίγο πιο δίπλα από το τραπέζι σου.

bostani

Αξιοποιώντας το εύφορο έδαφος των Σπετσών, η ομάδα του Ποσειδωνίου έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια το δικό της βιολογικό κτήμα ή αλλιώς το «Μποστάνι του Ποσειδωνίου», παράγοντας εποχιακά φρούτα, μυρωδικά, λαχανικά και αυγά, προσφέροντας έτσι μια αξέχαστη εμπειρία στη φύση.

Όλα τα προϊόντα που παράγονται, καλλιεργούνται με απολύτως φυσικό τρόπο και με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Φροντίζει γι΄αυτό όλο τον χρόνο ο κύριος Φώτης.

μποστανι

Όλη η αγάπη για το νησί και τις παραδοσιακές γεύσεις συγκεντρώνονται σε ένα τραπέζι που στήνεται al-fresco, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Το Bostani του Ποσειδωνίου ζωντανεύει μια αυθεντική farm-to-table εμπειρία, φέρνοντας στο πιάτο των φιλοξενούμενων τα πιο φρέσκα προϊόντα από την παραγωγή του κτήματος.

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην εξοχή των Σπετσών, η φάρμα του ξενοδοχείου σε υποδέχεται σε ένα γαλήνιο, καταπράσινο περιβάλλον, με σεβασμό στη φύση. Τα υλικά συλλέγονται κατευθείαν από τη γη για να δημιουργηθούν στη συνέχεια ολόφρεσκα πιάτα.

Το farm-to-table δεν αποτελεί τάση αλλά τη νέα πολυτέλεια. Η επαφή με τη φύση, η γνώση από πού προέρχεται η πρώτη ύλη και φυσικά η γνωριμία και η συζήτηση με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το φαγητό μας, έχουν τη μεγαλύτερη αξία και είναι οι πραγματικές εμπειρίες που μπορούμε να κουβαλάμε μαζί μας.

Ο Executive Chef Θεολόγος Αμηράς, ο οποίος επιμελείται και φέτος τα ανανεωμένα μενού στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, στο Μποστάνι ξεδιπλώνει όλη του την αγάπη για την ελληνική κουζίνα, υμνώντας την απλότητά της.

Για κάθε του μαγείρεμα στο κτήμα, περιφέρεται ανάμεσα στα ζαρζαβατικά, κόβει μυρώνια, πικάντικη ρόκα και άγριο σκόρδο. Ζυμώνει, ανοίγει φύλλο, ανατρέχει στις συνταγές με τις οποίες μεγάλωσε και δε σνομπάρει τίποτα στην κουζίνα του.

Στο Μποστάνι μπορείς να βιώσεις πραγματικά μια συνολική εμπειρία, πάντα με το φαγητό να είναι στον πυρήνα αυτής. Όπως να μάθεις για τις γεωργικές τεχνικές που εφαρμόζονται πριν και μετά τη συγκομιδή των φρούτων και των λαχανικών ή να συμμετέχεις σε μαθήματα μαγειρικής απολαμβάνοντας στη συνέχεια τις δικές σου δημιουργίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μπορεί η εμπειρία στο κτήμα να είναι μοναδική, αλλά αξίζει να πούμε ότι και στο εστιατόριο On the Verandah του ξενοδοχείου, ο chef επιλέγει φρέσκα υλικά από το Μποστάνι, ψάρια εποχής και ελάχιστα επεξεργασμένες πρώτες ύλες για να δώσει τελικά αυτή την comfort αίσθηση που αναζητάμε στο φαγητό.

Η φιλοσοφία του Ποσειδωνίου στο φαγητό είναι ξεκάθαρη και στο εστιατόριο Library Brasserie, όπως επίσης και στο πρωινό που σερβίρεται καθημερινά. Είναι ελπιδοφόρο για τη γαστρονομία να βλέπουμε πιο ουσιαστικές εμπειρίες γύρω από το φαγητό.