ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο σε Μεταξουργείο και Κεραμεικό

Δύο συνοικίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο, αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για καλό φαγητό.

Γειτονικές συνοικίες της Αθήνας, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους αυτής της πόλης τόσο για φαγητό όσο και για διασκέδαση. Περιοχές θεατρικές, εναλλακτικές, με καφενεία, αυθεντικότητα και φημισμένα στέκια, διαθέτουν πάρα πολλά πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή που παρέες κάνουν στάση στη Γαλιάντρα για νόστιμο φαγητό στο χέρι, κάποιοι απολαμβάνουν την υψηλή γαστρονομία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στο CTC. Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, σε αυτές τις δύο συνοικίες θα βρεις σίγουρα μαγαζιά με καλό φαγητό.

Για brunch & cocktails στο Beauty Killed The Beast

Κεραμεικό Μεταξουργείο φαγητό Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
Τα μαγαζιά θα ανοίξουν με τραπέζια μόνο στους εξωτερικούς χώρους και αποκλειστικά με καθήμενους.

Μας κέρδισε με το όνομά του και στη συνέχεια με το υπέροχο νεοκλασικό όπου και στεγάζεται. Όταν άνοιξε τις πόρτες του, πίσω στο 2017, το Beauty Killed The Beast έγινε γρήγορα γνωστό για τις ιδανικές για instagram γωνιές του, το γυάλινο πάτο που από κάτω κρύβει μια πράσινη ζούγκλα, το μότο του που δεν είναι άλλο από το «η ομορφιά σκότωσε το τέρας», τα καλοφτιαγμένα cocktails και φυσικά το brunch του.

Το Beauty Killed The Beast είναι από αυτά τα μαγαζιά που κάθε ώρα της ημέρας είναι εξίσου όμορφη. Αν το επισκεφτείς πρωί και ο καιρός είναι με το μέρος σου, τα τραπέζια που απλώνονται στον πεζόδρομο της Παραμυθίας είναι ιδανικά για να ρουφήξεις ήλιο.

Θα απολαύσεις αρωματικό καφέ, φρέσκους χυμούς και λαχταριστά smoothies, μαζί με νόστιμα πιάτα για πρωινό και brunch. Τη νύχτα, το σκηνικό μέσα αλλάζει, καθώς ο χώρος είναι τόσο γοητευτικός όσο και η περιοχή που επιλέχθηκε για να γίνει το σπίτι αυτού του all day μαγαζιού.

Για καφέ και ποτό στον Μπλε Παπαγάλο

Σημείο αναφοράς για την πλατεία Αυδή και την ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου γενικότερα, ο Μπλε Παπαγάλος είναι το μέρος που έχουμε περάσει ατελείωτες Κυριακές για καφέ. Τα φερ-φορζέ στην πλατεία γεμίζουν με κόσμο από νωρίς, αλλά το πραγματικό αγαπημένο σποτ – αν καταφέρεις να το πιάσεις – είναι οι άνετες πολυθρόνες που δίνουν την αίσθηση ότι κάθεσαι στο σαλόνι της γιαγιάς σου.

Γενικά, το vintage στοιχείο είναι έντονο στον χώρο – από τα έπιπλα μέχρι τη διακόσμηση στους τοίχους – και είναι κι αυτό που δημιουργεί αυτή την οικεία ατμόσφαιρα. Ο Μπλε Παπαγάλος αλλάζει διάθεση το βράδυ, γίνεται ένα μπαρ ζωντανό με καλοφτιαγμένα cocktails και διάθεση για πειράγματα και φλερτ.

ΜΠΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Για φαγητό στο χέρι στη Γαλιάντρα

μεταξουργειο φαγητό Η Γαλιάντρα είναι η new age καντίνα του Μεταξουργείου. / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
Η Γαλιάντρα είναι η new age καντίνα του Μεταξουργείου.

 

Αξίζει να πούμε ότι η Γαλιάντρα που άνοιξε λίγο πιο δίπλα, βαφτίστηκε από τον Μιχάλη Δημάκο , από το ομώνυμο πτηνό, για να συνεχιστεί το γούρι μετά τον Μπλε Παπαγάλο, όπως λέει η Γωγώ Δελογιάννη, που μαζί με τη Νέλλη Μποφίλιου συμπληρώνουν την τριάδα. Σε αυτή την καντίνα βρίσκεις πάντα τα διάσημα κεφτεδάκια της chef, καθώς επίσης hot dog και λαχταριστές τηγανητές πατάτες.

Για υψηλή γαστρονομία στο CTC

Στη νέα εποχή που ξεκίνησε για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και το εστιατόριό του, υπάρχει πλέον κι ένα αστέρι Michelin. Στο CTC, που βρίσκεται πλέον σε έναν υπέροχο χώρο στον Κεραμεικό, ο chef πρεσβεύει τις ίδιες αξίες και μοιράζεται το ίδιο μαγειρικό πάθος με εκείνο που ξεκίνησε πριν από επτά σχεδόν χρόνια στα Ιλίσια. Στο νέο CTC βρίσκεις το μεσογειακό μενού CTC VOYAGE, με ένα twist, που δημιούργησε ο chef και ταιριάζει, τόσο στον δικό του χαρακτήρα, όσο και στον χαρακτήρα του εστιατορίου.

Για comfort food στο Rakor

 

Θυμάμαι ακόμα ότι στο Rakor έχω φάει την πιο νόστιμη τάρτα μήλου της ζωής μου πριν από πολλά χρόνια. Στα χρόνια που πέρασαν, το εστιατόριο έκανε διάφορες αλλαγές, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό του. Το Rakor αποτελείται από μία ολοζώντανη ομάδα ανθρώπων που όπως και τα υλικά του έδεσε στην πορεία.

Οι φρέσκες ιδέες της των ανθρώπων που το απαρτίζουν φέρνουν στο τραπέζι μας καλό φαγητό, με αρκετή αγάπη και ζεστασιά. Στα νόστιμα που θα φας είναι η σαρδέλα μαρινάτη, η ταραμοσαλάτα με κρίταμο, μανιτάρια στη σχάρα, με κρέμα σπανάκι, φρέσκο δεντρολίβανο και τηγανητό τραχανά, η φάβα Φαρσάλων – ο τέλειος συνδυασμός με το προζυμένιο ψωμί – και το χειροποίητο ιτσλί κεφτέ.