Italus/Instagram
ΠΟΛΗ

Ξέρουμε πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στην Καλλιθέα

Για σουβλάκι, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και brunch αλά ιταλικά.

Η Καλλιθέα δεν είναι μόνο οι σχολές της και τα ψηλά κτίρια, γεμάτα με γραφεία εταιρειών, αλλά ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα προάστια της Αθήνας με πολλές εκπλήξεις και διαφορετικά πρόσωπα. Ένα από αυτά είναι οι ψαροταβέρνες της, οι ψησταριές αλλά και τα funky μαγαζιά της για καφέ, street food και brunch.

Ξέρουμε πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στην Καλλιθέα – από τα νόστιμα σουβλάκια του Λευτέρη μέχρι τη διάσημη ψαροταβέρνα του Πεζούλα.

Τα νόστιμα σουβλάκια του Λευτέρη

Με αρκετά χρόνια παράδοσης στην Καλλιθέα, τα σουβλάκια του Λευτέρη είναι γνωστά στους κατοίκους, όμως τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει και νέα πελατεία στο μαγαζί του. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, θυμάμαι να το ανακαλύπτω φεύγοντας πεινασμένη από μία εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή. Η ψησταριά ανάβει από νωρίς και η μεγάλη πρασιά που απλώνεται έξω από το μαγαζί γεμίζει με οικογένειες και νεολαία. Highlight η πίτα με το μπιφτεκάκι, που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία.

Ξενοφώντος 146, Καλλιθέα

Τα ψάρια στον Πεζούλα

Ιστορική η ταβέρνα του Πέζουλα στις Τζιτζιφιές, έχει περάσει πλέον στη νέα γενιά που εξακολουθεί να πιστεύει στη δύναμη της καλής πρώτης ύλης. Πίσω σχεδόν από το ΚΠΙΣΝ, αυτό το μαγαζί θυμίζει πώς υπάρχουν πάντα παράλληλα σύμπαντα. Σε αυτό του Πέζουλα, οι θαμώνες που περνούν το κατώφλι της αυλής, αναζητούν ψαρόσουπα, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και βραστά λαχανικά – όλα φτιαγμένα με απλότητα όπως αρμόζει στον χώρο αλλά και την ιστορία του μαγαζιού.

Πεισίστρατου 11, Καλλιθέα

Takeaway από το What The Food

Το νέο project της ομάδας του Warehouse, What The Food, ξεκίνησε τον χειμώνα του 2021 και συνεχίζει να αποτελεί ένα φρέσκο concept για takeaway και delivery δίπλα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και δίπλα στο δικό Warehouse Edge. Στο μενού του, βρίσκεις χειροποίητο street food με πλούσιες comfort συνταγές, όπως pizza με ιταλικές ζύμες, ζυμαρικά και burger, με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά και χειροποίητο ψωμάκι. Δεν λείπουν οι σαλάτες, vegan και vegetarian επιλογές, τα γλυκά, τα finger ορεκτικά και siders και μια μεγάλη ποικιλία από dips. Το ιδανικό μενού για πικνίκ στο πάρκο.

Πεισίστρατου 4-6, Καλλιθέα

Η τέχνη του Νίκος Μιχαήλ στα Άργουρα

«Αναρχικός» στην κουζίνα, ο Νίκος Μιχαήλ παντρεύει απλά αλλά και αναπάντεχα υλικά, στήνοντας πιάτα που μυρίζουν ιώδιο. Με πολλή αγάπη και μεράκι για το καλό φαγητό, μαζί φυσικά με γνώση και σκληρή δουλειά, ο Νίκος κατάφερε να στήσει ένα από τα πιο συζητημένα στέκια για αμετανόητους ψαροφαγάδες. Ο μάγειρας αγαπάει τα ελληνικά προϊόντα, αλλά δεν ξορκίζει σε καμία περίπτωση τις καλές πρώτες ύλες που έχει να του προσφέρει ο απέραντος αυτός κόσμος. Στη δημιουργική, λοιπόν, κουζίνα του, παντρεύει διαφορετικές γεύσεις και συστατικά, φτιάχνοντας πρωτότυπα πιάτα που μόνο στα Άργουρα θα δοκιμάσεις.

Αγησιλάου 45-51, Τζιτζιφιές

Brunch στο Italus

Μεταλλικά στοιχεία και ξύλο συνδυάζονται αρμονικά στον εσωτερικό χώρο. Εδώ, μπορείς να δουλέψεις με άνεση με το λάπτοπ σου ή να κανονίσεις το καθιερωμένο πλέον κυριακάτικο brunch, επιλέγοντας πιάτα από ένα μενού με ιταλικές επιρροές αλλά αρκετά ελληνικά εκλεκτά προϊόντα. Αφράτα pancakes σε γλυκιά και αλμυρή εκδοχή, panini, focaccia, pizzetta, ομελέτες φούρνου, φρέσκες σαλάτες και smoothie bowls είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του καταλόγου.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα