Κείμενα

 

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Fifa, τιμή διαστημική

Δεν φαντάζεσαι πόσα χρήματα βγάζει την ώρα ένας Gamer Coach. Μήπως να κάνεις στροφή στην καριέρα σου;

Θυμάσαι που όταν ήμασταν μικροί και περνούσαμε ώρες αμέτρητες μπροστά από μια οθόνη ή μια κονσόλα, η μάνα μας συνεχώς φώναζε "κλείσ’ το επιτέλους. Διάβασε κανένα βιβλίο μπας και βρεις στο μέλλον καμιά δουλειά"; Πού να ξέραμε τότε ότι θα ερχόταν η ημέρα που θα μπορούσαμε να παίζουμε Fifa (ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας παιχνίδι) και θα πληρωνόμασταν γι' αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτέλους, η μόδα αποδομεί τη συμβατική ομορφιά

Μεγάλοι σχεδιαστές μόδας και φωτογράφοι αφήνουν πίσω τους τα πρότυπα που οι ίδιοι κατασκεύασαν.

Αυτή η κοινωνία κινείται ακόμα, παρά τις έντονες προσπάθειές μας για το αντίθετο, με διακρίσεις πραγμάτων που θεωρούνται ‘σοβαρά’ και άλλων που θεωρούνται ‘ευτελή’ και ασήμαντα. Σε αυτή την κλίμακα, η μόδα έχοντας συνδεθεί με τα ‘γυναικεία ενδιαφέροντα’ και αυτό την έχει καταστήσει κάτι ασήμαντο, χαζό και ευτελές.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσα χρήματα βγάζει σήμερα η J.K. Rowling από τα Harry Potter

Τα νούμερα των τραπεζικών της λογαριασμών ζαλίζουν περισσότερο κι από τα ξόρκια του Hogwarts.

Η έμπνευση της J.K. Rowling, της δημιουργού του μαγικού κόσμου του Harry Potter, είναι ανεξάντλητη κι από ότι φαίνεται κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την περιουσία της. Η διάσημη συγγραφέας αν και προσπαθεί συχνά να ρίξει έναν αόρατο μανδύα πάνω στις συζητήσεις που αφορούν τα οικονομικά της, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 κοκτέιλ που έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν ακόμα και οι barmen

Ρωτήσαμε έναν επαγγελματία barman ποια κοκτέιλ παραγγέλνουν ασταμάτητα οι Έλληνες.

Σίγουρα, όλοι μας έχουμε πάνω κάτω κάποιο αγαπημένο κοκτέιλ. Ποιο είναι, όμως, κατά γενική ομολογία αυτό που παραγγέλνουν οι περισσότεροι από εμάς στις εξόδους τους; Ποιο κοκτέιλ έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν ακόμα και οι barmen;

Διαβάστε περισσότερα

Τελικά, ο Θεός δεν είχε ανάγκη από εισαγγελέα

Μιλήσαμε με δύο ειδικούς για την ιστορική διαδρομή των διώξεων για βλασφημία, παίρνοντας ως αφορμή τη συζήτηση που ξεσηκώθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Χθες ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι θα επανέρχονταν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 198 και 199 για την κακόβουλη βλασφημία. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις και μια μεγάλη απορία στα social media. Αυτό συμβαίνει γιατί, ακόμα και αν υπάρχουν ακόμα χώρες που έχουν ενεργούς νόμους περί βλασφημίας (βλ. Πολωνία), η επαναφορά μετά από την κατάργηση θα ήταν ένας νόμος ο οποίος θα αποτελούσε τη μοναδική τέτοια περίπτωση στον δυτικό κόσμο. Καμία άλλη χώρα δεν έχει επαναφέρει έναν νόμο περί βλασφημίας, αφού πρώτα τον είχε καταργήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το 'νούντσι', το κορεάτικο μυστικό της ευτυχίας

Μία λέξη, που οι Κορεάτες μαθαίνουν από την παιδική τους ηλικία.

Η ακριβής μετάφραση του νούντσι είναι "μετρώντας με τα μάτια σου", και πρόκειται για την τέχνη του να "διαβάζεις το δωμάτιο". Σύμφωνα με την Euny Hong, τη συγγραφέα του βιβλίου 'The Power of Nunchi', πρέπει όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο πρέπει να νιώθεις ότι μπαίνεις σε μια θεατρική σκηνή, που όλα τα αντικείμενα έχουν σημασία. Στο 'Όνειρο θερινής νυκτός' του Shakespeare υπάρχει ένα χαρακτήρας που είναι τοίχος.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο smartphone δημιουργήθηκε 15 χρόνια πριν το iPhone

Να σου γνωρίσουμε τον Simon, τον μπαμπά όλων των smartphones εκεί έξω.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η λέξη ‘smartphone’ ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούσαν στην αγορά δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτά που έχουμε σήμερα στα χέρια μας και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή τους. Ωστόσο, περίπου 15 χρόνια πριν τη δημιουργία του πρώτου iPhone (2007), δηλαδή στο μακρινό 1992, η εταιρεία IBM είχε καταφέρει να λανσάρει το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO