ΦΑΓΗΤΟ

Τα (όντως) καλύτερα street food της Πραξιτέλους

Kατεβήκαμε την οδό Πραξιτέλους στο κέντρο της Αθήνας και φάγαμε πίτσα, αμερικάνικο σάντουιτς και cheesecake.

Κάθε Πέμπτη θα παίρνουμε και από έναν δρόμο της Αθήνας και των Περιχώρων και θα δοκιμάζουμε τα καλύτερα φαγητά του.

Πρώτη στάση η Πραξιτέλους, ένας δρόμος γνωστός για τα φώτα και τη νύχτα του, οι γεύσεις του όμως, δουλεύουν χωρίς σταματημό.

Migada

Ποιον θα βρεις: Γνωρίσαμε τον Bαΐτ, συνοιδιοκτήτη και μάγειρα στη Migada, με καταγωγή από την Περσία. Η Migada μετράει 10 μήνες ζωής και μόλις άνοιξε και τον αδελφάκι της, λίγο πιο κάτω στου Ψυρρή.

Η ιδέα: Μια κουζινα “μιγάδα”. Δηλαδή πολυσυλλεκτική, που περιλαμβάνει σύνθετες, πειραγμένες γεύσεις με επιρροές από τους διαφορετικούς πολιτισμούς που συνάντησε ο Κολόμβος στο ταξίδι του.

 

Τι να φας: Μπουρίτος, φαλάφελ, τάκος, σούπες, σαλάτες, μπέργκερ, η migada έχει επιλογές για όλα τα γούστα (ακόμα και vegan), ενώ έχει δύο καταλόγους, έναν για το χέρι και έναν για το εστιατόρι. Εμείς λατρέψαμε το μπουρίτο με κιμά.

Πού και πότε: Πραξιτέλους 6, Δευτέρα με Πέμπτη και Κυριακή 12:30-03:00, Παρασκευή και Σάββατο 12:30-04:00

Δικτυώσου: Instagram, Facebook

Big Mouth

Ποιον θα βρεις: Το ξέχνα-τα-σαντουιτσάδικα-που-ήξερες Big Mouth άνοιξε πριν από 4 χρόνια από τους αδερφούς Κώστα και Νίκο, τους οποίους θα πετύχεις πίσω από την μπάρα του μαγαζιού.

Η ιδέα: Να έρθει το αμερικάνικο σάντουιτς στην Ελλάδα. Το σάντουιτς που έχουμε συνηθίσει εδώ είναι το ιταλικό στιλ και παρόλο που στην Ελλάδα έχουμε οικειοποιηθεί πια το αμερικάνικο μπέργκερ, δεν έχουμε ακόμα παράδοση στην αμερικάνικη βερσιόν, την οποία και φέραν ο Κώστας και ο Νίκος στο Big Mouth.

Τι να φας: Το μαγαζί είναι όνομα και πράγμα, αφού τα σάντουιτς είναι τεράστια και φουλ χορταστικά. Στον κατάλογο μπορείς να βρεις κλασικές συνταγές όπως το BLT, ένα σάντουιτς με βαριά ιστορία 100 και πλέον ετών, αλλά και πολλές συνταγές αποκλειστικές του Big Mouth με από διάφορα κρέατικά αλλά και vegetarian επιλογές. Eμείς λατρέψαμε το Rico Greco.

Πού και πότε: Πραξιτέλους 20, Aνοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-21:00, Σάββατο 11:00-19:00, Κυριακή κλειστά

Δικτυώσου: Instagram, Facebook

ANÄNA Coffee & Food

Ποιον θα βρεις: Ο Χρήστος, με τον οποίο μιλήσαμε, είναι ένας εκ των τεσσάρων παιδιών που ανοίξαν τo εκλεπτυσμένο Anana τον περασμένο Μάρτιο.

Η ιδέα: Το ονόμασαν Anana (ο τόνος στο μεσαίο “a” εμπνευσμένος από τον τονισμό του ονόματος της Big Mama -χαρακτήρα στο One Piece), επειδή το ομώνυμο φρούτο ευδοκιμεί στον Τροπικό του Καρκίνου, εκεί που ευδοκιμεί και ο καφές, που είναι η κύρια ασχολία τους.

Τι να φας: Εκτός από τον πολύ καλό καφέ, στο Anana, θα βρεις υπέροχα χειροποίητα vegetarian, vegan ακόμα και raw vegan σνακς. Μας έκανε εντύπωση το σάντουιτς με το παντζάρι και το τζιζκέικ, που ταίριαξε τέλεια με τον καφέ. Πολύ σύντομα μάλιστα θα αρχίσει να λειτουργεί και vegan εστιατόριο.

Πού και πότε: Πραξιτέλους 33, Δευτέρα με Παρασκευή 7:00-21:00, Σάββατο 8:00-20:00 και Κυριακή 9:00-20:00

Δικτυώσου: Instagram, Facebook

Μozzart

Ποιον θα βρεις: Στο πιο νεοσύστατο από τα street food της (σχεδόν) Πραξιτέλους, το οποίο άνοιξε πριν ενάμισι μόλις μήνα, γνωρίσαμε τον Αλέξανδρο έναν από τους τρεις νεαρούς ιδιοκτήτες.

Η ιδέα: Το Mozzart θέλει να μας δείξει ότι και η πίτσα είναι μία τέχνη.

Τι να φας: Λατρέψαμε την πίτσα Patatina, που σου δίνει αυτό που υπόσχεται. Φρέσκα χειροποίητα πατατάκια και μπορείς να την απολαύσεις και σε vegetarian και σε vegan εκδοχή. Και φυσικά ένα σωρό άλλες πιο παραδοσιακές πιτσένιες γεύσεις.

Πού και πότε: Χρυσσοσπηλιωτίσσης 1, Δευτέρα με Πέμπτη 8:00-00:00, Παρασκευή 9:00-02:00+, Σάββατο 12:00-02:00+, Κυριακή κλειστά.

Δικτυώσου: Instagram, Facebook

O ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

 

Aν εκτός από θρυλικό φαΐ, γουστάρεις και θρυλική μουσική, συντονίσου στον Legend 88,6.