24 Media
FITNESS

Κοιλιακοί με ιμάντες: Μια προπόνηση για γρήγορη γράμμωση

Οκτώ ασκήσεις για να κάψεις το λίπος και να αναδείξεις του μυς του κορμού σε τρεις εβδομάδες.

Στο σημερινό πρόγραμμα προπόνησης θα σου δείξουμε πως να εκμεταλλευτείς τους ιμάντες για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου με έναν διαφορετικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η προπόνηση με ιμάντες μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με βάρη ή με όργανα, ενώ έχει και δύο επιπλέον πλεονεκτήματα: Α. Μπορείς να την κάνεις παντού και Β. Οι επιβαρύνσεις για το σώμα είναι σημαντικά μικρότερες σε σχέση με άλλα είδη προπονήσεων.

Μην κάνεις το λάθος να την υποτιμήσεις, όμως. Ένα έντονο πρόγραμμα στο TRX θα σε κάνει να ιδρώσεις και θα σε κουράσει μέχρι εξάντλησης.

24 Media

Φωτογραφίες και GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Στην προπόνηση με ιμάντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο το ασκησιολόγιο που θα ακολουθήσεις και η τεχνική – ο τρόπος με τον οποίο θα θα εκτελέσεις τις ασκήσεις σου. Το πρόγραμμα που προτείνουμε σήμερα περιλαμβάνει οκτώ ασκήσεις που στοχεύουν πρωτίστως στην ενεργοποιήση των κοιλιακών και σε δεύτερο στην εκγύμναση των άλλων μυϊκών ομάδων.

Στο τέλος της προπόνησης θα νιώσεις ένα έντονο κάψιμο στην κοιλιά που θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς πόσο καλή δουλειά έχεις κάνει. Αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα πιστά για τρεις εβδομάδες, θα αντιληφθείς πόσο αποτελεσματικό είναι. Το κοιλιακό λίπος θα έχει πέσει εμφανώς, οι κοιλιακοί σου θα έχουν αρχίσει να δυναμώνουν και η γράμμωση να κάνει την εμφάνισή της.

Η προπόνηση

Εκτέλεσε τις οκτώ ασκήσεις κυκλικά. Κάνε κάθε άσκηση για 1 λεπτό και μετά πήγαινε αμέσως στην επόμενη. Οταν ολοκληρώσεις τον κύκλο, ξεκουράσου για 3 λεπτά κι εκτέλεσε τον επόμενο. Προσπάθησε να κάνεις συνολικά 3-4 κύκλους.

Άσκηση #1: Plank

24 Media

Είσαι στην κλασική στήριξη σανίδας και κουνάς το σώμα σου εμπρός και πίσω με τους αγκώνες κολλημένους στο έδαφος.

Άσκηση #2: Renegades

24 Media

Είσαι σε θέση για κάμψεις και ακουμπάς το δεξί χέρι στον αριστερό ώμο.

Άσκηση #3: Superman

24 Media

Από όρθια θέση προσπάθησε να τεντώσεις τα χέρια εμπρός και να φέρεις το σώμα όσο πιο χαμηλά μπορείς σε ευθεία γραμμή.

Άσκηση #4: Ταλάντωση

24 Media

Απο κλασική θέση για κάμψεις ταλάντωσε τα πόδια σου δεξιά και αριστερά με τα χέρια καρφωμένα στο έδαφος.

Άσκηση #5: Side Plank

24 Media

Πάρε θέση για πλάγια σανίδα και προσπάθησε να κουνάς πάνω-κάτω μόνο τη λεκάνη σου.

Άσκηση #6: Climber Combo

24 Media

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι συνδυασμός δύο κινήσεων. Αρχικά φέρε τα δύο γόνατα στο στήθος και μετά εναλλάξ ένα γόνατο τη φορά.

Άσκηση #7: Πιέσεις

24 Media

Πέσε στο πλάι με τον κορμό σε ευθεία γραμμή και προσπάθησε να τεντώνεις και να λυγίζεις τα χέρια από το στήθος.

Άσκηση #8: Στροφές

24 Media

Από όρθια θέση φέρε το σώμα ψηλά και μετά εκτέλεσε στροφή από τη μια μεριά. Στη συνέχεια κάνε το ίδιο από την άλλη μεριά.

> Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Meltdown Fitness House. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη. Τηλ: 6944691723.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.