ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλένεις τα χέρια σου

Κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να τα καθαρίσουν αποτελεσματικά.

Είναι κάτι που όλοι το κάνουμε καθημερινά, από συνήθεια περισσότερο και χωρίς να πολυδίνουμε σημασία αν το κάνουμε σωστά ή όχι. Και αυτό είναι ένα μεγάλο, πάρα πολύ μεγάλο λάθος, που επηρεάζει άμεσα την υγεία, και τη δική μας αλλά και των ανθρώπων γύρω μας.

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του ανθρώπου που δεν μπορεί να ξεχάσει

To ΗSAM είναι είναι σπάνιο νευρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους.

O Βob Petrella είναι παραγωγός. Μένει στο Los Angeles της California και έχει μια σπάνια ικανότητα, ώστε να μπορεί να ανακαλέσει κάθε στιγμή του παρελθόντος. Αυτή την ικανότητα την έχουν άλλα 60 άτομα στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα

Πίσω από το γέλιο του Τζόκερ κρύβεται μια πραγματική ασθένεια

Μιλήσαμε με μια ψυχολόγο για την συναισθηματική αστάθεια, η οποία επηρεάζει περισσότερους απ' όσους νομίζεις.

Αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο σενάριο, η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Τζόκερ πρόκειται ουσιαστικά για την συναισθηματική αστάθεια. Το παθολογικό νευρικό γέλιο, το οποίο δεν ελέγχεται και έρχεται σε στιγμές που δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά. Όπως για παράδειγμα στη σκηνή που βλέπουμε τον Τζόκερ να γελάει βλέποντας μερικούς άνδρες να παρενοχλούν μια κοπέλα σε βαγόνι του μετρό.

Διαβάστε περισσότερα

Η Συναισθηματική Διαλεκτική θέλει να ξυπνήσει το παιδί που έχεις μέσα σου

Ο γνωστός ηθόποιος Στέλιος Καλαθάς μας λέει τα πάντα για τη μέθοδο που δημιούργησε πριν από 16 χρόνια.

Ο Στέλιος Καλαθάς πριν 16 χρόνια παρακολούθησε ένα σεμινάριο του σκηνοθέτη Tadashi Suzuki, εκεί του γεννήθηκε η επιθυμία να δημιουργήσει μία μέθοδο που να απευθύνεται στους ρόλους της ζωής μας. Ο νέος κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και εγώ βρέθηκα σε ένα από τα πρώτα μαθήματα, χωρίς ξέρω τίποτα για τη μέθοδο, πέρα από το περίεργο όνομά της "Συναισθηματική Διαλεκτική".

Διαβάστε περισσότερα

Τα άγνωστα οφέλη του να ουρείς καθιστός

Ρωτήσαμε τον ανδρολόγο, Δημήτρη Μπορούσα, αυτό που πολλοί άνδρες φοβούνται να ρωτήσουν.

Ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα, που μπορεί να κάνει κάποιος άνδρας σε έναν ειδικό, έχει σχέση με την ούρηση σε καθιστή θέση. Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό των περισσοτέρων, υπάρχει μία και μόνο στάση για την ανδρική ούρηση κι αυτή είναι η όρθια.

Διαβάστε περισσότερα

Οι άντρες δεν μιλούν για την ψυχική τους υγεία και αυτό τους σκοτώνει

Η απάντηση για κάθε άντρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης δεν μπορεί να είναι ποτέ το "μια χαρά είσαι".

Σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές του στο ‘Sopranos’, ο James Galdolfini υποδύεται φανταστικά την ανδρική αμηχανία του χαρακτήρα του, Tony Soprano, κατά την πρώτη επίσκεψή του σε μια ψυχοθεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια της πρώτης τους συνομιλίας, ο Tony αρνείται πεισματικά ότι υπέστη κρίση πανικού, ενώ, όταν ερωτάται για το πώς νιώθει, απαντάει μονολεκτικά “Good, fine”.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείς να πεθάνεις από μία απότομη βουτιά σε κρύο νερό;

Και όμως, ναι. Δες γιατί.

Καταρχάς, ως 'κρύο νερό' εδώ εννοούμε οτιδήποτε κάτω από 15 °C, πράγμα που δεν συναντάς εύκολα το καλοκαίρι στις ελληνικές παραλίες, οπότε ξεκινάμε με τη ψυχραιμία στο μυαλό μας. Και τώρα προχωρούμε στο πώς και τα γιατί.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Photos

Η αληθινή τραγωδία του Aberfan σε 10 φωτογραφίες

Η 3η σεζόν της σειράς καλύπτει την κατολίσθηση μιας χωματερής ανθρακωρυχείου το 1966, στο χωριό Aberfan της Ουαλίας. Στις φωτογραφίες, οι ανθρακωρύχοι σκάβουν για να βρουν τα παιδιά τους στα συντρίμμια του σχολείου. Τα θύματα ήταν 144, εκ των οποίων 116 ήταν παιδιά. Λέγεται ότι Βασίλισσα Ελισάβετ μετανιώνει την απόφασή της να επισκεφθεί την περιοχή 8 μέρες μετά αντί απευθείας, περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο στη ζωή της ως ηγεμόνας.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO