ΥΓΕΙΑ

Οι πέντε μεγαλύτεροι μύθοι για τη διατροφή σήμερα

Μερικές αλήθειες για το γάλα, το λάδι, τις πρωτεΐνες, τα 'υγιεινά τρόφιμα' και τα κιλά σου.

Η διατροφή μας χαρακτηρίζεται συλλογικά από πολλούς μύθους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι απαντούν σε επιστημονικές μελέτες ότι τρώνε υγιεινά, την ίδια στιγμή τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν δύο στους τρεις ενήλικες και ένα στα δύο παιδιά είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Διαβάστε περισσότερα

Τρία χρόνια συνταγογραφώντας φυτοφαγία

Μια ιατρική αποτίμηση της αποχής από το κρέας και κάθε ζωικό παράγωγο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιγκανισμού.

Μπορεί τα οφέλη του veganism στο περιβάλλον και τα ζώα να είναι οι πιο γνωστοί και συνηθισμένοι λόγοι που γίνεται κανείς vegan, τα οφέλη στην υγεία, όμως, συχνά αποτελούν την πιο ευχάριστη έκπληξη αυτής της αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι, ίσως, η πιο μεγάλη αυταπάτη στην καθημερινή σου διατροφή

Μερικές μεγάλες κουταλιές αλήθειας για το ελαιόλαδο.

Ο Dr Dean Ornish, προσωπικός ιατρός του Bill Clinton, αναφέρεται συχνά με κριτικό πνεύμα στον τρόπο που η σύγχρονη Ιατρική έχει παραγκωνίσει και υποεκτιμήσει τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει ο τρόπος ζωής τόσο στην πρόληψη όσο και τη θεραπεία των πιο συχνών προβλημάτων υγείας. Αναφέρει παραστατικά, ότι είναι σαν να έχει πλημμυρίσει το πάτωμα από μία βρύση που τρέχει ανεξέλεγκτα και εμείς τρέχουμε πανικόβλητοι με το σφουγγαρόπανο να μαζέψουμε τα νερά, αντί πριν από οτιδήποτε άλλο, να κλείσουμε τη βρύση.

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση, διατροφή και σωματικό βάρος: Μία (δυστυχώς ακόμη) προσωπική υπόθεση

Μπορεί κάποιος να φροντίσει το σώμα σου καλύτερα από σένα; Οι σημερινές διαπιστώσεις ενός ιατρού.

Σε μία νέα μελέτη, τη μεγαλύτερο στο συγκεκριμένο πεδίο, διερευνήθηκε το πόσο βοηθά η προσθήκη της χρήσης φορητών συσκευών (fitness trackers) σε προγράμματα απώλειας βάρους. Και τα αποτελέσματα ήταν, δυστυχώς, αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα

Το Anax είναι ο άρχοντας των Superfoods

Ένας δημοσιογράφος του Oneman δεν πίστευε ποτέ ότι θα φτάσει η μέρα που θα συνδυάσει goji berry με φέτα.

Έλα να ξανασυστηθούμε. Είμαι ο Κωνσταντίνος και μεγάλωσα χωρίς να τρώω σχεδόν τίποτα. Ολόκληρο κείμενο έχω γράψει γι’αυτό. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν πήγαινες στον εννιάχρονο εαυτό μου και του έλεγες να δοκιμάσει κάτι που περιέχει ιπποφαές και goji berry (ωωω goji berryyyy), θα σε κοιτούσε με δολοφονικό βλέμμα

Διαβάστε περισσότερα

6 σνακ που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σου στο γραφείο

Στα μικρά γεύματα κρύβεται το μυστικό για ενέργεια και δύναμη στη δουλειά.

Ο βασικός κανόνας των μικρών και τακτικών γευμάτων (κάθε 3-4 ώρες) είναι γνωστός σε όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και σε όσους βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας βάρους. Τα λεγόμενα 'σνακ' συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στον οργανισμό. Παράλληλα, προσφέρουν ενέργεια στους μύες και τον εγκέφαλο αλλά και ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε ω-3 λιπαρά οξέα, η λήψη των οποίων είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man