© 2019, Jordan Strauss/ Associated Press
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

7 διάσημοι που έχουν κάνει δηλώσεις εναντίον του εμβολιασμού

Δηλώσεις και τοποθετήσεις από διάσημους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο ή στέκονται αρκετά σκεπτικοί απέναντί του.

Από το φθινόπωρο που μας έρχεται το πιθανότερο είναι ότι σε όλον τον κόσμο οι συγκρούσεις μεταξύ αντιεμβολιαστών και εμβολιασμένων θα κορυφωθούν σε οπαδικά επίπεδα. Τα πρώτα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη μπροστά μας και στην Ελλάδα. Όταν μάλιστα νέα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, τόσο θα αυξάνεται και η πίεση προς τους ανεμβολιάστους.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ιατρικής κοινότητας τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών για την COVID-19. Την ίδια στιγμή, στην Αμερική, πολλοί διάσημοι της λεγόμενης βιομηχανίας του θεάματος βγαίνουν και τονίζουν ότι οι ίδιοι εμβολιάστηκαν προτείνοντας και στους υπόλοιπους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να χτιστεί το τείχος της ανοσίας και να επιστρέψουμε όσο είναι δυνατόν σε κάτι που μοιάζει με κανονικότητα.

Δεν είναι όμως όλοι. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι τονίζουν την ενεργή αντίθεσή τους στο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Μία τέτοια περίπτωση είχαμε και εδώ στην Ελλάδα με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ίδιου και του πατέρα του. Στη λίστα παρακάτω θα βρεθούν οι διάσημοι που έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Οι διάσημοι που αντιτίθενται στο εμβόλιο

Εκτός των Rock, Samuel Jackson, Ariana Grande, Sophie Turner, Britney Spears και πολλών ακόμη που έκαναν το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλοι που αρνούνται πεισματικά.

Offset

Ο γνωστός rapper και σταρ των Migos έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο και ότι δεν πρόκειται να γίνει «πειραματόζωο», παρότι βέβαια οι πραγματικοί ειδικοί τονίζουν ότι έχει τεσταριστεί αρκετά (σε δισεκατομμύρια πια ανθρώπους) και είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Samaire Armstrong

Η πρώην σταρ του O.C. έχει ποστάρει αντιεμβολιαστικά tweets. Τόνιζε μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα είναι «μη δοκιμασμένα και φτιαγμένα από εγκληματίες». Προφανώς, όταν της ζητήθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις για το πώς στοιχειοθετεί κάτι τέτοιο, απέφυγε να απαντήσει.

Joe Rogan

Ο παρουσιαστής του πιο γνωστού podcast του πλανήτη, Joe Rogan, είχε κάνει μία δήλωση ότι οι νέοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή ξεσήκωσε τις αντιδράσεις ακόμα και του Fauci. Tελικά, επανήλθε τονίζοντας ότι τα λεγόμενά του παρεξηγήθηκαν και ότι ο ίδιος «δεν είναι γιατρός αλλά απλά ένας βλάκας».

Anwar Hadid

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο νεότερος αδερφός της Gigi και της Bella Hadid ρωτήθηκε σε ένα Q&A στο Instagram αν θα εμβολιστεί. Απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει. «Είτε δεν θα κολλήσω ποτέ COVID είτε θα κολλήσω και θα αποκτήσω τα αντισώματά μου με φυσικό τρόπο. Δεν πρόκειται όμως να το κάνω τεχνητά».

Chet Hank

O διαβόητος γιος του Tom Hanks (του celebrity που κόλλησε πρώτος τον κορονοϊό) ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram. Στην αρχή παρίστανε ότι στηρίζει τη διαδικασία εμβολιασμού και προτείνει στους fans του να πάνε να εμβολιαστούν. Στο τέλος φώναξε «ψυχάκηδες». Αρκετά πειστικό επιχείρημα και αυτό.

Letitia Wright

Τον Δεκέμβριο του 2020, η ηθοποιός του Black Panther πόσταρε στο Twitter ένα βίντεο που ήταν γεμάτο παραπληροφόρηση για τα εμβόλια. Στη συνέχεια, διαγράφηκε. Μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε, απάντησε: «Αν δεν ακολουθήσεις τη δημοφιλή άποψη αλλά κάνεις ερωτήσεις και σκεφτείς από μόνη σου, σε ακυρώνουν».

M.I.A.

Οι διάσημοι μπορεί καμιά φορά να γίνουν και πολύ απόλυτοι. Λίγο καιρό πριν, η M.I.A. είχε ποστάρει μερικά πολύ φανατισμένα σχόλια ενάντια στο εμβόλιο. Προφανώς, τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια.