©2021/AP Photo/Susan Walsh
DONALD TRUMP

Γιατί η Marjorie Taylor Greene είναι πιο επικίνδυνη από τον Trump

H 46χρονη Αμερικανίδα γερουσιαστής, που πιστεύει σε εβραϊκά διαστημικά λέιζερ και έχει διχάσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

Η ανεπίσημη αρχηγός εκείνης της ακραίας πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που ασπάζεται την «παιδόφιλοι ελιτιστές και celebrities σατανιστές που τρώνε τα παιδιά του λαού» θεωρία του Qanon, μονοπωλεί εδώ και δυο εβδομάδες όλα τα δελτία ειδήσεων και τις late night σατιρικές εκπομπές της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Αν και όχι με ακριβώς τον τρόπο που θα ήθελε αφού, σε μια πρωτόγνωρη στα χρονικά κίνηση, οι Δημοκρατικοί απαίτησαν να απαλλαγεί από τα καθήκοντα που είχε σε ένα μάτσο επιδραστικές επιτροπές (προϋπολογισμού και εκπαίδευσης). Και από εκδικητική διάθεση. Και γιατί, σε καμία κανονική δημοκρατία, δε θα έπρεπε να επιτρέπεται σε ένα άτομο με τόσο ακραίες απόψεις να διατηρεί θέση ισχύος.

Πόσο ακραίες; Ας πούμε απλώς ότι η πάλαι ποτέ υπάλληλος γυμναστηρίου από την Georgia (όχι ακριβώς η πιο «προοδευτική» εκ των πολιτειών που συνθέτουν την αστερόεσσα) έχει κατά καιρούς εκφράσει απόψεις-διαμάντια όπως ότι η 11η Σεπτεμβρίου ποτέ δε συνέβη, ότι οι μαζικές δολοφονίες στα σχολεία ήταν σκηνοθετημένες και ότι οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ξεκίνησαν από ένα διαστημικό λέιζερ που άνηκε σε μια οικογένεια Εβραίων τραπεζιτών.

Αντιπροσωπεύοντας, οφείλω να επισημάνω, επάξια τις -παρόμοιες- απόψεις των ψηφοφόρων που την εξέλεξαν στην πρώτη εκ των πολλών, όπως όλα δείχνουν, θητείες που έχει να διανύσει.

Ειδικά αν συνεχίσει να κάνει αβίαστα comments και ανεβάζει Facebook videos όπως αυτά στα οποία πρότεινε ότι κάποιος πρέπει να φυτέψει μια σφαίρα στο κρανίο της συναδέλφου της και αρχηγό των δημοκρατικών, Nancy Pelosi.

Αλλά εντάξει, τι είναι ένα ελαφρώς εχθρικό εργασιακό περιβάλλον (με το να ξέρουν οι αντίπαλοί σου ότι δε θα είχες πρόβλημα να τους βλέπεις να ψυχορραγούν) μπροστά στη δόξα και τα μεγαλεία;

Εννοείται πως οι Ρεπουμπλικανοί την υποστήριξαν στα δύσκολα (με μόλις 11 να την καταψηφίζουν). Εννοείται πως η ίδια δεν το πήρε βαρέως, βγαίνοντας και δηλώνοντας ότι είναι χαρούμενη γιατί οι επιτροπές ήταν χάσιμο χρόνου και ότι τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο για να μιλήσει σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

Το μόνο «μελανό» σημείο είναι ότι, προσπαθώντας να διατηρήσει τη θέση της, η -φανατική με το crosffit-  Marjorie  αναγκάστηκε να μαζέψει λίγο τις δηλώσεις της, λέγοντας ότι πρόκειται για πράγματα που είχε πει στο παρελθόν και που πλέον δεν πιστεύει και δεν την αντιπροσωπεύουν. Αλλά εντάξει, κανένας κανονικός φαν της δεν πίστεψε ότι η δημόσια μεταμέλειά της αυτή έκρυβε ίχνος αλήθειας.

Μια μεγάλη νίκη για εκείνη και τους ομοϊδεάτες της παρά το γεγονός ότι ο γερουσιαστής Mitch McConnell, ο πιο ισχυρός Ρεπουμπλικάνος στην Ουάσιγκτον και πραγματικό σατανικό μυαλό του κόμματος, έτρεξε να δηλώσει πως οι δηλώσεις είναι παλαβές και ψέματα και ότι τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν καρκίνο για το κόμμα.

Και εδώ ακριβώς κρύβεται όλη η ουσία του θέματος. Γιατί όντως η Marjorie Taylor Greene (που πρόσφατα αποκάλυψε η Daily Mail σε σχετικό δημοσίευμα ότι, παρά το γεγονός ότι είναι φανατική χριστιανή, είχε ένα μάτσο εξωσυζυγικές σχέσεις-συμπεριλαμβανομένου με ένα ταντρικό σεξ γκουρού που θυμίζει τον Zangief από το Street Fighter II) αποτελεί κίνδυνο για το κόμμα της και την αμερικάνικη δημοκρατία γενικά.

 

Στο τέλος της ημέρας η Marjorie, που έχει εξελιχθεί στο πρόσωπο του κόμματός της εδώ και ένα μήνα, έχει βγει φουλ κερδισμένη. Γιατί, όπως έδειξε χαρακτηριστικά ένα πρόσφατο ρεπορτάζ από το Reuters στην εκλογική της περιφέρεια, οι ψηφοφόροι της λατρεύουν και εκτιμούν την άκρατη επιθετικότητά της πέρα από οτιδήποτε άλλο. Όπως ακριβώς συνέβη και με το είδωλό της τον Donald στα ξεκινήματά του. Είπαμε και το ξαναλέμε ότι το -φωτογενές, λαοφιλές και φιλόδοξο- κορίτσι μας (κάτι σαν αντί-Kamala Harris) δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.