ΤΑΞΙΔΙ

Το αγαπημένο σου νησί είναι τελικά η Λέσβος

Ο λαός αποφάσισε και ανακήρυξε νικητή του διαγωνισμού Top Island 2013 sponsored by Frutop το νησί της Λέσβου.

Όποιος από εμάς πει ότι περίμενε την Λέσβο να βρεθεί στην πρώτη θέση του διαγωνισμού, θα έλεγε ψέμματα. Εσύ όμως είσαι που καθορίζεις τα αποτελέσματα στις ψηφοφορίες του ONEMAN οπότε εσύ είσαι που την ανέδειξες στην πρώτη θέση. Κι αν όχι εσύ ακριβώς, αλλά οι 3.326 που ψήφισαν το συγκεκριμένο νησί.

Ο διαγωνισμός έτρεξε στο μεγαλύτερο μέρος του Μαίου με απόλυτο σύμμαχο τα αναψυκτικά Frutop, τα οποία θα μπορείς σιγά σιγά να τα βρίσκεις και στα νησιά που θα επισκεφτείς το καλοκαίρι. Το πώς καταφέρνει μια ελληνική εταιρεία να τα βάλει με τους γίγαντες των αναψυκτικών, μας το είπε ήδη η Εύη Μορφωνίδη. Εσύ δεν έχεις παρά να τα δοκιμάσεις. Εμείς το κάναμε ήδη.

 

Πάμε σε μερικά σχόλια για τον διαγωνισμό και την τελική κατάταξη του Top Island 2013.

Η χρυσή πρωταθλήτρια

 

Η Λέσβος λοιπόν είναι η πρωταθλήτρια. Ξεπερνώντας προγνωστικά και δεδομένα βρέθηκε στη θέση του οδηγού της κούρσας από πάρα πολύ νωρίς. Από τις πρώτες κιόλας μέρες φαίνεται οι Λέσβιοι συστρατεύτηκαν και ψήφισαν μαζικά το νησί τους για να το βγάλουν πρώτο στο διαγωνισμό.

Πρωταθλήτρια στις καρδιές μας

 

Αυτό το κακό κλισέ δεν λένε για τους δεύτερους για να τους κάνουν να αισθανθούν καλύτερα; Αυτό λοιπόν θα πούμε κι εμείς για την Λευκάδα η οποία έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πέρασε την τελευταία ημέρα την Κρήτη σε ψήφους. Η Λευκάδα πήρε 3.110 ψήφους και πλησιάσε αρκετά κοντά στην κορυφή ενώ η Κρήτη έμεινε στις 2.628.

Η αναμενόμενη πεντάδα

 

Αν εξαιρέσεις λοιπόν την Λέσβο, τα υπόλοιπα νησιά της πεντάδας ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενα. Με την Κεφαλονιά στην τέταρτη θέση με 2.129 ψήφους και την Μήλο να κλείνει την πεντάδα με 1.810 ψήφους, οι προτιμήσεις του Έλληνα μοιάζουν λίγο ως πολύ γνωστές.

Ο έκτος παίκτης

 

Οι ξένοι την βγάζουν πρώτη στις λίστες τους αλλά εμείς φαίνεται ότι δεν έχουμε την ίδια γνώμη ως έθνος. Η φημισμένη Σαντορίνη βρέθηκε μόλις στην έκτη θέση του διαγωνισμού με 1534 ψήφους. Όχι ότι θα χαμπαριάσει και πολύ. Θα συνεχίσει να κοιτά το ηλιοβασίλεμα και θα γυρίσει την πλάτη σε όσους δεν την ψήφισαν.

Ω είναι ωραία στον παράδεισο

 

Η Χρυσή κυρίως αλλά και η Ελαφόνησος είναι τα κλασικά μικρά νησιά που δεν έχουν την μαζικότερη των απηχήσεων αλλά όποιος τις επισκεφτεί θέλει να μείνει μια για πάντα στις παραλίες και τα νερά τους. Αδικώ κατάφορα την Χρυσή που την βάζω στην ίδια κατηγορία με την Ελαφόνησο αλλά είναι οι δύο “παράδεισοι” των τελευταίων ετών. Χρυσή στην θέση 28 και Ελαφόνησος στη θέση 18.

Ο πληγωμένος πελεκάνος

 

Έχω φίλους στην Μύκονο. Που μου λένε ότι περιμένουν πολύ κόσμο. Που περνάνε ήδη πάρα πολύ καλά στο νησί. Οι ψηφοφόροι όμως του ONEMAN δεν έδειξαν να την προτιμούν και την άφησαν στην θέση 32.

Η τελευταία των Μοϊκανών

 

Είναι λίγο λυπηρό να βλέπεις κάποιον στην τελευταία θέση αλλά σε κάθε διαγωνισμό υπάρχει πάντα και η τελευταία θέση. Η Σαλαμίνα πήρε μόνο 272 ψήφους. Για το όγδοο σε πληθυσμό νησί της Ελλάδας δεν το λες και καλό το νούμερο.

Ιδού η τελική κατάταξη του διαγωνισμού