Γιώργος Βελλής
FITNESS

Τρεις ασκήσεις με ελβετική μπάλα για να γυμνάσεις όλους τους μυς

Οι ασκήσεις αυτές είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που έχεις συνηθίσει με τα βάρη και έχουν να κάνουν πολύ με ισορροπία.

Η ελβετική μπάλα είναι ένα από τα πιο απλά training gadgets που υπάρχουν. Πρόκειται για μια φουσκωτή πλαστική μπάλα η οποία βγαίνει σε διάφορα μεγέθη.

Αν κάποιος την δει είναι εύλογο να αναρωτηθεί, τι ασκήσεις εκτελούνται με αυτή. Η κατάλληλη ορολογία για να καταλάβεις την αποτελεσματικότητα της προπόνησης με ελβετική μπάλα είναι ‘ένα φουσκωτό γυμναστήριο’. Με την μπάλα μπορείς να κάνεις ένα ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο, το οποίο θα γυμνάσει όλο σου το σώμα.

Επίσης, οι ασκήσεις είναι τόσες πολλές που δεν θα βαρεθείς ποτέ. Πρόσεχε μια λεπτομέρεια, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις. Η βασική δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις είναι η ισορροπία. Οι ασκήσεις είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που έχεις συνηθίσει με τα βάρη και έχουν να κάνουν πολύ με ισορροπία γι’ αυτό το λόγο ενεργοποιεί και γυμνάζει όλους τους μυς του κορμού.

Παρακάτω η γυμνάστρια Βαζαίου Μελίνα σου παρουσιάζει τρεις βασικές ασκήσεις που μπορείς να προσθέσεις στην προπόνηση σου.

Ισορροπία στο ένα πόδι

Άσκηση με μπάλα Γιώργος Βελλής

Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις με την διαφορά ότι τοποθέτησε την ελβετική μπάλα στα καλάμια των ποδιών. Το σώμα πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή. Σήκωσε το ένα πόδι τεντωμένο ψηλά. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και επανάφερε το στην αρχική κατάσταση. Κάνε το ίδιο με τα άλλο πόδι. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 4 σετ των 12 επαναλήψεων.

Back Kick

Άσκηση με μπάλα Γιώργος Βελλής

Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις και τοποθέτησε την ελβετική μπάλα στα καλάμια των ποδιών. Λύγισε τα γόνατα για να κυλήσεις την μπάλα προς τα χέρια. Από εκείνη την θέση τέντωσε το ένα πόδια προς τα πίσω σαν να θες να δώσεις κλωτσιά. επανάφερε το στην αρχική θέση. Κάνε το ίδιο με τα άλλο πόδι. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Γέφυρα με ένα πόδι

Άσκηση με μπάλα Γιώργος Βελλής

Τοποθέτησε την μπάλα στην ωμοπλάτη σου και ξάπλωσε ρίχνοντας τα βάρος στην μπάλα και έχοντας τα πόδια κάτω με το κορμό παράλληλο με το έδαφος. Βάλε τα χέρια είτε στο στήθος είτε στο πλάι. Από εκείνη την θέση σήκωσε το ένα πόδι ψηλά και μείνε για 5 δευτερόλεπτα. Κάνε το ίδιο με τα άλλο πόδι. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 4 σετ των 12 επαναλήψεων.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής,  MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρο Κύπρου 172, Αργυρούπολη τηλ 6944691723

 Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου βρες τον Πολυμερόπουλο Βαγγέλη στο instagram @vpolimero