iStock
ΠΟΛΗ

4 καφενεία για τις ζεστές ημέρες στην Αθήνα

Παραδοσιακά και μοντέρνα καφενεία για παγωμένη μπύρα και μεζέδες όταν θέλεις να βγεις έξω τις ζεστές ημέρες στην πόλη.

Τα επίπεδα της ενέργειας έχουν πέσει κατακόρυφα και οι αντοχές δεν είναι στο φόρτε τους. Βιώνεις τη θερινή ραστώνη, αλλά είσαι ακόμα στην Αθήνα.

Πιθανότατα δουλεύεις και η καθημερινότητά σου δεν είναι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Μια παγωμένη μπύρα και δύο – τρία ελαφριά μεζεδάκια σε ένα μέρος που διακατέχεται από χαλαρότητα είναι ένα από τα καλύτερα αντίδοτα σε ό,τι συμβαίνει γύρω σου.

Καφενεία παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα μαγαζιά, που διατηρούν όμως αυτή την ανεπιτήδευτη απλότητα, σε περιμένουν να χαλαρώσεις, δίνοντάς σου μια μικρή αίσθηση διακοπών, είτε χάρη της γενικότερης ατμόσφαιρας είτε της κουζίνας τους.

Στη Μουριά για ούζο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nick Vassiliou (@nikvas25)

Πολυσύχναστο στέκι είναι αυτό το αιωνόβιο καφενείο των Εξαρχείων, αφού από τα τραπέζια της Μουριάς περνούν καλλιτέχνες, πολιτικοί, φοιτητές και κάτοικοι – θαμώνες της περιοχής. Όσο όμως η πόλη αδειάζει λόγω καλοκαιρινών διακοπών, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είσαι τυχερός και να πιάσεις θέση.

Στα πολλά χρόνια που πέρασαν (μετράμε από το 1915), η Μουριά παραμένει ένα κλασικό καφενείο, σερβίροντας ελληνικό καφέ για τους πρωινούς τύπους που θέλουν να αράξουν και φυσικά ούζο, τσίπουρο και μερικούς μεζέδες για να μην πίνεις ξεροσφύρι.

Στους Θεσσαλούς για να νιώσεις σαν να είσαι σε χωριό

Τα καλοκαιρινά βράδια, η αυλή γεμίζει με θαμώνες που αρκετά συχνά γίνονται μέρος των αυτοσχέδιων live. Λίγα μέρη έχουν απομείνει στην Αθήνα σαν τους Θεσσαλούς, γιατί εδώ και το φαγητό είναι νόστιμο και προσεγμένο και οι τιμές καλές και η ατμόσφαιρα χαλαρή και φιλική.

Στα χρόνια που πέρασαν, το μαγαζί δεν έχασε τον προσανατολισμό του. Παραμένει ένα καφενείο με πιάτα για τη μέση, κρατώντας ακόμα τις φημισμένες πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο, δίνοντάς σου την αίσθηση πώς βρίσκεσαι στην πλατεία ενός χωριού.

Στον Μαύρο Γάτο για μεζέδες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food Queen 👑 (@thefood.queen)

Κλασικό καφενείο – μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, που παρά τη δημοτικότητά του δεν πέφτει σε τουριστικά ατοπήματα. Το μενού είναι τόσο απλό όσο αυτό που περιμένεις σε ένα μαγαζί τέτοιου είδους. Κεφτεδάκια τηγανητά, μαρινάτος γαύρος, κολοκυθοκεφτέδες και μελιτζανοσαλάτα είναι ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει να πάρεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα αμοργιανά πιταράκια που συνοδεύουν τέλεια την ψημένη ρακί. Μπορεί το γλυκό να μην είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές σου αλλά το σιροπιασμένο τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι και βύσσινο δεν πρέπει να το χάσεις.

Ο Μαύρος Γάτος μπορεί να μην έχει κήπο, αλλά έχει την τύχη να βρίσκεται σε έναν σχετικά ήσυχο δρόμο. Πιάσε τραπέζι, λοιπόν, στη Ναυάρχου Αποστόλη και απόλαυσε ένα ακόμα αθηναϊκό βράδυ.

Στο Πλάι για μπύρα και φυσικά κρασιά

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @plai.athens

Μία μπάρα που θα συναντούσες σε ένα κυκλαδίτικο νησί, αλλά στην καρδιά του μοιάζει με καφενείο. Κάπως έτσι είναι το Πλάι, που τις Κυριακές, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, αλλάζει ρότα και σερβίρει μια ετικέτα ρετσίνας, τσίπουρο, μπύρα και 5-6 πιατάκια.

Τις υπόλοιπες ημέρες, στο μενού υπάρχουν ποτά ροής και σπέσιαλ, τέσσερις ετικέτες από φυσικά ελληνικά κρασιά, που εναλλάσσονται, κι άλλες τόσες σε μικρά πιάτα, ιδανικά για να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!