Ρακουμέλ / Facebook
ΓΕΥΣΗ

4 πιάτα για να δοκιμάσεις στην οδό Μπενάκη στα Εξάρχεια

Κρητικές γεύσεις, ουζομεζέδες από τη Λήμνο και προφιτερόλ στο χέρι, όλα συγκεντρωμένα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο των Εξαρχείων.

Η Εμμανουήλ Μπενάκη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς δρόμους των Εξαρχείων, καθώς εκεί είναι συνωστισμένα καφενεία, μεζεδοπωλεία και ουζερί. Δρόμος αγαπημένος στους φοιτητές αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, καθώς συνδυάζει στέκια με οικονομικό φαγητό και ποτό.

Η Μπενάκη είναι επίσης ο δρόμος όπου η κρητική κουζίνα έχει την τιμητική της, με το Ρακουμέλ και το Όξο Νου να προσφέρουν παραδοσιακά πιάτα από τη Μεγαλόνησο. Νοστιμιές από ένα άλλο νησί, τη Λέσβο, βρίσκεις και στο ομώνυμο ουζερί – μεζεδοπωλείο, που μετράει μισό αιώνα ζωής στην κάτω πλευρά του δρόμου.

Η γειτονιά όμως καλωσορίζει και πιο σύγχρονες προσθήκες, όπως αυτή του Σορολόπ, που αποτελεί κλασική στάση για τους περαστικούς που αναζητούν κάτι γλυκό.

Κολοκυθοανθοί στο Ρακουμέλ

Το κρητικό ρακοπωλείο κρύβει πολλές νοστιμιές της κουζίνας που πρεσβεύει. Από τις αλατσολιές Ηρακλείου που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως μέχρι τα μυζηθροπιτάκια και το απάκι, ό,τι κι αν επιλέξεις, η επιτυχία είναι εγγυημένη. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όμως, που αξίζει μια θέση στο τραπέζι είναι οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι. Μεζές που συνοδεύει τη ρακή σου και είναι το καλύτερο ξεκίνημα για να προχωρήσεις στα επόμενα.

Ουζομεζέδες στη Λέσβο

Ένα κομμάτι νησιού μέσα στα Εξάρχεια είναι η Λέσβος, με τα παστά και μαρινάτα ψάρια, το ψητό χταπόδι, τα καλαμαράκια και τη φάβα. Δεν χρειάζεσαι οδηγίες, εδώ παραγγέλνεις ουζομεζέδες κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο θέλεις να πιεις και τι ορέξεις έχεις.

Χοχλιοί στο Όξο Νου

Ένα ακόμα κρητικό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη, που σφύζει από πιστούς θαμώνες. Στο Όξο Νου τρως νόστιμα πιάτα, που ακολουθούν την παράδοση, από τα τυριά μέχρι το απάκι και τη σφακιανή πίτα με μέλι. Αν σου αρέσουν οι χοχλιοί, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Προφιτερόλ στο Σορολόπ

Γλυκό στο χέρι; Στο Σορολόπ φτιάχνεις το προφιτερόλ σου όπως ακριβώς το θέλεις, αφού επιλέγεις πόσα choux θα βάλεις, με τη σοκολάτα θα τα συνδυάσεις και με ποια toppings θα ολοκληρώσεις το μπολάκι σου. Το γλυκό στήνεται την ώρα που θα το παραγγείλεις και έχεις επίσης την επιλογή του παγωτού αλλά και τσουρέκι σκέτο ή με πραλίνα.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!