© Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
ΔΡΟΜΟΙ

4 πιάτα για να δοκιμάσεις στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι

Ο πιο κεντρικός δρόμος στο Κολωνάκι είναι ιδανικός για όλες τις ώρες της μέρας: έχει smash burgers, σάντουιτς με ελληνικά προϊόντα, εστιατορικά γλυκά και brunch.

Στην Πατριάρχου Ιωακείμ χτυπά η καρδιά του Κολωνακίου. Στον πιο κεντρικό δρόμο της περιοχής βρίσκεις μερικά από τα πιο γνωστά εμπορικά καταστήματα αλλά και μαγαζιά που έχουν καταφέρει να γίνουν στέκια με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα και οι πιο πρόσφατες αφίξεις όμως φαίνεται πώς έχουν βρει το κοινό τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας.

Smash burgers, σάντουιτς με ελληνικά προϊόντα, εστιατορικά γλυκά και brunch είναι ανάμεσα στις επιλογές που έχεις κάνοντας απλά μια βόλτα στην Πατριάρχου Ιωακείμ.

Cherry κοκ στο Kokakias

Μανώλης Στήθος

Ένα τόσο δα μαγαζί πάνω στην πολυσύχναστη Πατριάρχου Ιωακείμ, προσφέρει γλυκές δημιουργίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές ενός εστιατορίου. Οι συνταγές φέρουν την υπογραφή του pastry chef Μανώλη Στήθου, ο οποίος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Kokakias πριν από δύο χρόνια.

Εδώ βρίσκεις επίσης πολύ καλό καφέ, καθώς επίσης μια σειρά από κοκ σε διάφορες εκδοχές, καθώς επίσης cookies και carrot cake.

Teddy’s Classic στο Smash ‘n Bun

μπέργκερ οδό Πατριάχου Ιωακείμ

 

 

Στο μενού του Μιχάλη Νουρλόγλου, πρωτοστατεί το burger με πέντε κωδικούς, από επιλογές με BBQ sauce και μανιτάρια μέχρι με τηγανητό αυγό και fermented βούτυρο (γίνεται in house με γιαούρτι και μυρωδικά).

Μπορείς να παραγγείλεις το burger σου double ή να προσθέσεις κάποια επιπλέον υλικά, όπως βιολογικό μπέικον ή τρούφα. Τον κατάλογο συμπληρώνουν δύο ακόμα KFC burgers (Korean Fried Chicken), με bio κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και Korean Fried Chicken μερίδα με πίκλες. Εμείς, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο κλασικό Teddy’s.

Σάντουιτς με τσαλαφούτι και ψητό κοτόπουλο στον Κωσταρέλο

Η πολυετή εμπειρία του τυροκομείου Κωσταρέλος που ξεκίνησε από το Μαρκόπουλο Αττικής έχει μεταφερθεί και στο κατάστημα που άνοιξε στο Κολωνάκι το 2016. Το μαγαζί κινείται στη λογική του παντοπωλείου κι αυτό σημαίνει ότι τα ψυγεία και οι βιτρίνες είναι γεμάτα με τυροκομικά και γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα από ‘Έλληνες παραγωγούς.

Την ίδια στιγμή όμως, λειτουργεί σαν cafe-εστιατόριο όπου μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σάντουιτς με τα ήδη υπάρχοντα υλικά, πλατό τυριών και αλλαντικών, σαλάτες, χειροποίητες πίτες και γλυκά. Τα σάντουιτς είναι πραγματικά χορταστικά, αφού περιλαμβάνουν τα καλύτερα υλικά με τις επιλογές να είναι πραγματικά αμέτρητες. Το τσαλαφούτι με ψητό κοτόπουλο είναι από τα πρώτα στη λίστα μας.

Αυγά scrambled στο Zurbaran

Τις Κυριακές, το Zurbaran προσφέρει και ένα brunch μενού, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις πιο κλασικές επιλογές της αγαπημένης κυριακάτικης συνήθειας, από αυγά σε διαφορετικές εκδοχές και black angus burger μέχρι steak sandwich και φρουτοσαλάτα.

Brunch και αυγά πάνε μαζί όμως, οπότε λέμε ναι στα scrambled eggs και τα συνδυάζουμε με το απόλυτο κυριακάτικο cocktail που δεν είναι άλλο από το Bloody Mary.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!