Sławomir Fajer/Alamy/Visualhellas.gr
ΓΕΥΣΗ

5 μαγαζιά για να παραγγείλεις μαγειρίτσα στην Αθήνα

Παραδοσιακή ή και vegan για να την πάρεις πακέτο.

Για σένα που δεν προτίθεσαι να μπεις στην κουζίνα αλλά θέλεις τη μαγειρίτσα σου έτοιμη στο πασχαλινό τραπέζι, οι παρακάτω διευθύνσεις στην Αθήνα υπόσχονται να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις.

Στην Κυβέλη στην Κυψέλη

Από πού να παραγγείλεις μαγειρίτσα στην Αθήνα Το μαγαζί διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του στην Κυψέλη / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Το μαγαζί διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του στην Κυψέλη

Στα χρόνια που έχουν περάσει, η Κυβέλη έχει καταφέρει να γίνει προορισμός για καλό και οικονομικό φαγητό σε μία ενδιαφέρουσα γειτονιά της Αθήνας. Πρόκειται για ένα μαγαζί που ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας – δίπλα σου μπορεί να τρώει μια μεγάλη παρέα ζωηρών ηλικιωμένων, ένα ζευγάρι τουριστών ή δύο φίλοι. Μπορείς όμως να γευματίσεις ακόμα και μόνος σου, κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά για καλοφτιαγμένο και υγιεινό φαγητό, όπως μια φιλεταρισμένη τσιπούρα με χόρτα εποχής.

Ο chef Γιώργος Κόντας, που βρίσκεται στην Κυβέλη από το 2019 έχει καταφέρει να δώσει συνέπεια στη γεύση, χρησιμοποιώντας αγαπημένα τοπικά υλικά και ενσωματώνοντας τρέχουσες τάσεις και ανάγκες. Από το πασχαλινό μενού δε θα μπορούσε να λείπει η μαγειρίτσα, την οποία μπορείς να πάρεις σε πακέτο, κατόπιν παραγγελίας.

Στον Βλάσση στα Ιλίσια

Από πού να παραγγείλεις μαγειρίτσα στην Αθήνα

Η ιστορία του Βλάσση ξεκίνησε πριν από τριάντα χρόνια στο Λυκαβηττό. Δέκα χρόνια αργότερα, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Παστέρ, στους Αμπελόκηπους και όταν το νεοκλασικό κτίριο όπου στεγαζόταν κατεδαφίστηκε, βρέθηκε στη σημερινή του θέση στα Ιλίσια. Το καταπράσινο πάρκο που μεσολαβεί μεταξύ εστιατορίου και Μιχαλακοπούλου, γίνεται ο ιδανικός προορισμός για τα ζεστά βράδια στην Αθήνα.

Η σκυτάλη έχει δοθεί πλέον στη νέα γενιά, η οποία συνεχίζει να υπηρετεί με σεβασμό την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ενσωματώνοντας όμως και πιο μοντέρνες προσεγγίσεις στο φαγητό. Μένοντας πιστό στην παράδοση, το εστιατόριο φροντίζει για το πασχαλινό τραπέζι, τηρώντας το έθιμο της μαγειρίτσας. Μπορείς να την προμηθευτείς σε πακέτο τη Μεγάλη Παρασκευή (19:00-23:00), σε πακέτο, έχοντας κάνει προπαραγγελία.

ΒΛΑΣΣΗΣ

Στην Ήπειρο στη Βαρβάκειο

Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

 

Στην Ήπειρο, το μενού περιλαμβάνει καθημερινά, χειμώνα – καλοκαίρι, σούπες βάλσαμο για την ψυχή και το στομάχι, όπως μοσχάρι βραστό, γίδα βραστή, κοτόσουπα, ψαρόσουπα, πατσά και μαγειρίτσα. Η τελευταία σούπα φτιάχνεται αρκετά παχιά βάσει της ηπειρώτικης συνταγής, χωρίς καθόλου έντερα και με πολύ ρύζι και φυσικά το οινομαγειρείο θα είναι ανοιχτό τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο για να πάρεις τη μερίδα σου.

ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ Η ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη Γειτονιά για σπιτική συνταγή

Το οικογενειακό μαγειρείο στην Κυψέλη φροντίζει να μην λείψει από κανέναν η μαγειρίτσα. Η συνταγή είναι της Δέσποινας Παναγιωτίδη, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Κώστα, κράτησαν το μαγαζί για τριάντα ολόκληρα χρόνια, πριν το παραδώσουν στην επόμενη γενιά. Φρόντισε να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου τηλεφωνικά για να την παραλάβεις μέχρι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Στο Βαζάκι στο Χαλάνδρι για vegan μαγειρίτσα

Τη vegan εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας προσφέρει το Βαζάκι, προτείνοντας μία άκρως νόστιμη συνταγή με τέσσερα διαφορετικά είδη μανιταριών, όπως λεντινούλα, πορτομπέλο, πλευρώτους, αντίδια, μαρούλια, άνηθο και  vegan αυγολέμονο. Μπορείς να προπαραγγείλεις τη σούπα σου τηλεφωνικά και να την προμηθευτείς Μεγάλη Παρασκεύη ή Μεγάλο Σάββατο.