iStock
ΓΕΥΣΗ

Αλμυρά κρουασάν: Πού θα βρεις μερικά από τα πιο νόστιμα στην Αθήνα

Σπανακόπιτα, με φέτα ή vegan με σκραμπ τόφου; Τα αλμυρά κρουασάν είναι η νόστιμη απάντηση για το πρωινό γεύμα αλλά και για ένα γρήγορο μεσημεριανό σνακ. Ξέρουμε πού θα τα βρεις στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, τρώμε πλέον καλό κρουασάν, αυτό είναι δεδομένο. Χάρη σε bakers και pastry chefs που αποφάσισαν να σηκώσουν – στην κυριολεξία – τα μανίκια και να ασχοληθούν με τις ζύμες, μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε κρουασάν αφράτα, που μοσχομυρίζουν βούτυρο και απέχουν έτη φωτός από το προκάτ σνακ που είχαμε συνηθίσει για αρκετό καιρό.

Γαλλικό βούτυρο, εξαιρετικές πρώτες ύλες, μέθοδοι αργής ωρίμανσης της ζύμης είναι μόνο μερικά από τα μυστικά που αποκαλύπτουν οι μάστερ εκεί έξω. Η τέχνη του κρουασάν δε σταματάει μόνο στην αναζήτηση των υλικών, αλλά εξελίσσεται με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να ψάχνουν διαφορετικές τεχνικές και συνταγές.

Το κρουασάν βουτύρου θα αποτελεί πάντα τη ναυαρχίδα των κρουασάν, με τη γέμιση σοκολάτας να ακολουθεί αλλά πλέον οι επιλογές είναι αμέτρητες, αφού τώρα απολαμβάνεις κρουασάν με γεμίσεις φρούτων και με συνδυασμούς άλλων γλυκών (βλέπε υβρίδια κρουασάν cheesecake ή μηλόπιτα). Η νέα εποχή του κρουασάν φέρνει όμως και προτάσεις που βασίζονται σε αλμυρές παρασκευές.

Το κρουασάν αναδεικνύεται έτσι ως το τέλειο αλμυρό πρωινό ή ένα μεσημεριανό σνακ όταν θέλεις να φας κάτι νόστιμο και γρήγορο. Και φυσικά ταιριάζει ιδανικά στο τραπέζι του brunch.

Με απάκι και κασέρι στο Kora Bakery

@korabakery

Το trademark της Kora στις αλμυρές επιλογές δεν είναι άλλο από το κρουασάν με απάκι από τη Μάνη, γραβιέρα και μπεσαμέλ μουστάρδας. Για τα κρουασάν της, η pastry chef Ιάνθη Μιχαλάκη χρησιμοποιεί αποκλειστικά γαλλικό βούτυρο και ακολουθεί την τεχνική της αργής ωρίμανσης στη ζύμη τους.

Με σπανάκι στο Overoll Croissanterie

@overoll.croissanterie

Το κρουασάν μεταμορφώνεται σε σπανακόπιτα στο Overoll Croissanterie, με ζύμη ρολαρισμένη σε στρογγυλό σχήμα με γέμιση σπανάκι και τυρί.  Για τις δημιουργίες της, η ομάδα στην κουζίνα επιλέγει τα καλύτερα υλικά, από το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι τα φρούτα και τα λαχανικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

OVEROLL CROISSANTERIE

Με ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη στο Fika

@fika.athens

 

Μία μεσογειακή εκδοχή του κρουασάν προτείνει το Fika, προτείνοντας μια συνταγή με ντοματίνια, γραβιέρα κρέμα και φρέσκια ρίγανη.

Με φέτα στο Amandine’s Bagels

@amandine_bagels

Η παραγωγή στα κρουασάν είναι μικρή, αφού ετοιμάζονται καθημερινά στο μικρό εργαστήριο της Amandine. Το κρουασάν με φέτα αποδεικνύει πώς μία μαγειρική σύμπραξη Γαλλίας – Ελλάδας μόνο νόστιμη μπορεί να είναι και συνιστάται ως η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα – αρκεί να το έχεις προμηθευτεί νωρίτερα.

AMANDINE'S BAGELS

Με τόφου σκραμπλ στο Gaby Athens

gaby_athens

Μια θρεπτική επιλογή – ιδανική για vegans και χορτοφάγους προτείνει το Gaby Athens με κρουασάν (vegan) γεμισμένο με τόφου σκραμπλ, σπιτική σος τσιμιτσούρι και γύρο μανιταριών.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!