Ανακαλύπτουμε τις γεύσεις της Αθήνας μέσα από το Around the Table από τη Mastercard
Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, 50 εστιατόρια της Αθήνας δημιουργούν ειδικά menus σε δύο επιλογές - 25€ και 50€, αποκλειστικά για κατόχους Mastercard.
- 26 ΝΟΕ 2025
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες μια βόλτα στο Κουκάκι για να καταλήξεις σε ένα νέο εστιατόριο, που ακολούθησες την πρόταση ενός φίλου και βρέθηκες στο Παγκράτι ή που επέστρεψες σε ένα γνώριμο στέκι στο Χαλάνδρι; Η γαστρονομική σκηνή της πόλης εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες αφίξεις που έρχονται να σταθούν δίπλα σε εδραιωμένα πια εστιατόρια, και όλα μαζί συνθέτουν έναν νόστιμο χάρτη.
Η Αθήνα είναι μια πόλη που ζει μέσα από τις μυρωδιές, τους ήχους και τις γεύσεις της. Το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά με τον τρόπο που κανονίζουμε να βρεθούμε με τους φίλους μας, καθώς το φαγητό βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Και φέτος, περισσότερο από ποτέ, η γαστρονομική της σκηνή αποκτά νέα πνοή μέσα από ένα θεσμό που έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό.
Το Around the Table από τη Mastercard σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις γεύσεις της πόλης κάνοντας restaurant hopping, για να δοκιμάσεις διαφορετικές εμπειρίες, κάτι που αναδεικνύεται πλέον σε νέο τρόπο ζωής για τους κατοίκους της πόλης. Ο πιο ωραίος τρόπος να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη που ζεις (και να την αγαπήσεις λίγο παραπάνω) είναι μέσα από τις κουζίνες της, τους δημιουργικούς της σεφ και τα χαρακτηριστικά τους πιάτα.
Και αυτό ακριβώς κάνει το Around the Table από τη Mastercard, καθώς πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι που δεν περιορίζεται στο πιάτο, αλλά ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από την αθηναϊκή κουλτούρα του φαγητού.
Ένα γαστρονομικό event που αλλάζει την πόλη
Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, 50 εστιατόρια της Αθήνας δημιουργούν ειδικά menus σε δύο επιλογές – 25€ και 50€, αποκλειστικά για κατόχους Mastercard. Οι σεφ πειραματίζονται με εποχικά υλικά, υποστηρίζουν τοπικούς παραγωγούς και συνδυάζουν τεχνικές που αποτυπώνουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Το αποτέλεσμα; Προσιτές αλλά αναβαθμισμένες γευστικές εμπειρίες που κάνουν κάθε έξοδο ξεχωριστή. Μέσα από αυτή τη δράση, αναδεικνύεται και η φιλοσοφία της Mastercard που δεν είναι άλλη από το να στηρίζει τη γαστρονομική κοινότητα, να ενθαρρύνει τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και να προσφέρει εμπειρίες που πραγματικά αξίζουν να μοιράζονται.
Επειδή όμως το φαγητό είναι εμπειρία, το φετινό Around The Table από τη Mastercard προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από ένα δείπνο, δίνοντας το βήμα σε τρεις καταξιωμένους σεφ να μας μυήσουν στο γαστρονομικό τους σύμπαν.
Ο Γιάννης Λουκάκος μετατρέπει τη βιωσιμότητα σε γευστική δημιουργία μέσα από το “From Waste to Wonder”, ο Παύλος Κυριάκης υπογράφει ένα “Michelin-Starred Athenian Inspiration” δείπνο αφιερωμένο στις γειτονιές της Αθήνας και ο Γιάννης Καλδής προτείνει μια ανατρεπτική συνάντηση κουζίνας και μπαρ στο “A Dialogue Between Kitchen and Bar”. Όλα τα παραπάνω, τα ανακαλύπτουμε μέσα από την πλατφόρμα του project, aroundthetable.gr.
Το Around the Table από τη Mastercard μάς υπενθυμίζει πως το φαγητό δεν είναι μόνο ανάγκη αλλά είναι τρόπος σύνδεσης με την πόλη, τους ανθρώπους και τη στιγμή.
Και αυτή η σύνδεση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη, προσιτή και συναρπαστική, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να μπεις στο aroundthetable.gr, να δεις τα εστιατόρια που συμμετέχουν και να ανακάλυψεις τη δική σου γευστική διαδρομή.