ΓΕΥΣΗ

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τα βόρεια προάστια, αυτά τα wine bars μάς μαθαίνουν το καλό κρασί

Η οινική μας κουλτούρα έχει αλλάξει και η άνθιση των wine bars έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωσή της. Πλέον πίνουμε τα κρασιά μας χαλαρά και ανεπιτήδευτα σε μαγαζιά από τη μία άκρη της Αθήνας έως την άλλη.

Η οινική μας κουλτούρα έχει αλλάξει και η άνθιση των wine bars έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωσή της. Πλέον πίνουμε τα κρασιά μας χαλαρά και ανεπιτήδευτα σε μαγαζιά από τη μία άκρη της Αθήνας έως την άλλη.

Τα wine bars της Αθήνας γνωρίζουν μεγάλη άνθιση, με τις νέες επιλογές να πολλαπλασιάζονται και τα παλιά να ξεχωρίζουν. Υπάρχουν μαγαζιά με διαφορετικό χαρακτήρα. Μέρη με πιο εστιατορική μορφή, όπου χρειάζεται να κάνεις κράτηση για φαγητό και άλλα που υιοθετούν ένα πιο χαλαρό προφίλ. Το φαγητό μπορεί να είναι απλό, να απαρτίζεται μόνο από κρύα κουζίνα, τυριά και αλλαντικά ή να βασίζεται σε πιο απαιτητικές συνταγές.

Οι επιλογές σε κρασί διαφέρουν επίσης, αφού συχνά προσφέρουν μια κατάδυση σε σπουδαίες και σπάνιες φιάλες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δίνουν βάση σε πιο φρέσκες και οικονομικές προτάσεις από μικρότερους παραγωγούς. Μια ποικιλία ανά ποτήρι κρίνεται απαραίτητη, αν και δε χρειάζεται να είναι ογκώδης. Η καθορισμένη ταυτότητα είναι επίσης το στοιχείο που κάνει πολλά από τα wine bars να ξεχωρίζουν.

Τα wine bars είναι μαγαζιά της γειτονιάς, χαλαρά και απλά για να σταματήσεις να πιεις και να φας κάτι. Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις όπου η λίστα είναι τόσο πλούσια που προσελκύει όσους κυνηγούν τις σπάνιες φιάλες. Κυρίως όμως είναι μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί χωρίς κράτηση, σε μία απόφαση της στιγμής. Και είναι αυτή η χαλαρότητα και το ανεπιτήδευτο στοιχείο που προσελκύει τις νεότερες ηλικίες.

Η τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια για πιο artisanal προϊόντα αλλά και η αναζήτηση μικρών, τοπικών παραγωγών, δεν έχει αφήσει απέξω το κρασί. Τα wine bars αγκαλιάζουν τον ελληνικό αμπελώνα και δη τους «επαναστάτες» οινοπαραγωγούς, αυτούς που πειραματίζονται με κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά ή ήπιας οινοποίησης. Υπάρχει επίσης μια νέα γενιά που έρχεται με φόρα, και που διευκολύνει τα wine bars στο να προτείνουν πιο οικονομικές επιλογές.

Μία νέα οινική κουλτούρα

Ο Γιώργος Κατσαρός, ιδιοκτήτης του Junior Does Wine, έχει παρατηρήσει ότι το κρασί ενδιαφέρει τη νεότερη γενιά (20-30 ετών) παραπάνω από όσο περίμενε και ο ίδιος. «Υπάρχει ένα τέτοιο κοινό, σαν ποσοστό επί των πελατών λίγο μεγαλύτερο από τους αρχικούς υπολογισμούς μας. Οι προτιμήσεις τους αφορούν κυρίως στις πιο οικονομικές επιλογές της λίστας αλλά υπάρχει και η διάθεση να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι – ανεξάρτητα από το κρασί – η γενιά αυτή βγαίνει και ξοδεύει λιγότερα σε φαγητό και ποτό από εμάς, θεωρώ ότι το κρασί (τουλάχιστον όπως το προσφέρουμε εμείς) είναι στις βασικές τους επιλογές» λέει στο the Magazine του news247.

Η εκπαίδευση του κοινού και κυρίως των νέων παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση. Ο Άρης Σκλαβενίτης, sommelier και συνιδιοκτήτης του Oinoscent, ο οποίος κατέκτησε φέτος τον τίτλο του Καλύτερου Έλληνα Οινοχόου (τον έχει λάβει άλλες δύο φορές στο παρελθόν) παρατηρεί ότι οι σημερινοί 20ρηδες ξοδεύουν παραπάνω χρήματα από τον μέσο συνομήλικό τους κάποια χρόνια πριν. Κι ενώ σίγουρα, οι νέοι με τον μισθό του σήμερα δεν μπορούν να στηρίξουν μόνοι τους την αγορά, η εικόνα δείχνει να αλλάζει ως προς την αντίληψη γύρω από το κρασί.

Από το 2010 και τη δημιουργία των πρώτων wine bars στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, η οινική μας κουλτούρα έχει αλλάξει. Η άνθισή τους συνέβαλε στην υποστήριξη του επώνυμου, εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού, κάνοντάς το πιο προσιτό τόσο σε ποτήρι όσο και σε φιάλη. Τα wine bars κατέρριψαν την πεποίθηση ότι καλό κρασί σημαίνει απαραίτητα και ακριβό και άνοιξαν μια πόρτα για όποιον θέλει να μπει σε αυτόν τον κόσμο, με μία πιο διασκεδαστική και ανάλαφρη καθοδήγηση. Και κυρίως, με απλές κουβέντες. Στα wine bars, το κρασί αποποιείται την ταυτότητα που μπορεί να είχε μέχρι πρότινος σε ακριβά εστιατόρια και που συχνά μπορεί να ήταν μια επίδειξη στάτους. Το απολαμβάνουμε όπως μας ευχαριστεί, φορώντας Vans και Birkenstock.

Κρασί στο κέντρο και τα πέριξ του

Oinoscent

Με την ιστορία του να ξεκινά το 2008, το Oinoscent είναι από τα πρώτα wine bars που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση του κοινού στο κρασί αλλά και την εξωστρέφεια του. Από το 2021, που έχει αναλάβει την κουζίνα ο Γιάννης Τσικουδάκης, το φαγητό έχει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο με το κρασί. Παρόλα αυτά, το wine bar παραμένει πιστό στη διττή ταυτότητα, δίνοντας την επιλογή να αγοράσεις κρασί για το σπίτι (είτε με μία επίσκεψη δια ζώσης είτε μέσω παραγγελίας με αποστολή του καταστήματος).

Bonus tip: Για το φαγητό απαιτείται κράτηση, αλλά μπορείς πάντα να απολαύσεις απλώς το κρασί σου στο μπαρ.

By the Glass

Από το 2012 έως και σήμερα το By the Glass αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κρασιού στη Στοά Ράλλη. Στη λίστα που επιμελείται η ιδιοκτήτρια, Φωτεινή Παντζιά, βρίσκεις πάνω από 500 ετικέτες, τόσο από τον διεθνή όσο και τον ελληνικό αμπελώνα. Παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), σπάνιες συλλεκτικές φιάλες, μοναδικά magnum και τεράστια ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines που συνθέτουν τον κατάλογο του wine bar.

Bonus tip: Θα βρεις περί τις 200 ετικέτες σε ποτήρι, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μυηθείς στον μαγικό κόσμο του κρασιού.

BY THE GLASS

Vintage

Με μία πιο εστιατορική δομή, αυτό το wine bistro απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν το γεύμα τους και παράλληλα να εξερευνήσουν τον κόσμο του κρασιού. Παράλληλα διοργανώνονται γευσιγνωσίες με pairing ελληνικών τυριών και κρασί. Καθεμία αποτελείται από τρία κρασιά (75ml) και τέσσερα είδη τυριών με διαφορετικές υφές και γεύσεις, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιοχές και μεθόδους παρασκευής. Μετά από μία δεκάλεπτη εισαγωγή, είσαι ελεύθερος να απολαύσεις το κρασί και το τυρί σου με ησυχία.

Bonus tip: Κατά καιρούς διατίθενται στο e-shop του Vintage παλιές και σπάνιες εσοδείες από το κελάρι του.

Caravin

Το όνομά του αποτελεί τη σύνθεση δύο λέξεων – του Caravan (καραβάνι και κατ’ επέκταση ταξίδι) και vin (στα γαλλικά σημαίνει κρασί). Το Caravin γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στο Θησείο, από μία ανάγκη για αλλαγή. Η Άννα πήρε επίσημα την απόφαση να πουλήσει το φαρμακείο που διατηρούσε επί 18 χρόνια και η Λεώνη αποφάσισε ότι μετά από 15 χρόνια ως δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε κλείσει ένας επαγγελματικός κύκλος. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και μετά από γευσιγνωσίες, ταξίδια κιαι ατελείωτες ώρες δουλειάς, δημιούργησαν ένα μέρος που μπορούν να αποκαλούν σπίτι τους. Η λίστα κρασιών στο Caravin είναι ένα οινικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και πιάτα όπως ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, κεφτεδάκια, φέτα σαγανάκι και φάβα το ενισχύουν γαστρονομικά.

Bonus tip: Πάντα είναι μια καλή ώρα για μπουρμπουλήθρες και έναν Karanika Brut Cuvee Speciale.

Psyche

Στη στοά Κορνάρου, πίσω από την πολύβουη Ερμού, το Psyche wine bar προσφέρει μια όαση ηρεμίας και πρασίνου.  Η Αμαλία Αυγέρη και ο Αντώνης Μούγιας άνοιξαν έναν χώρο αφιερωμένο στο καλό κρασί και σε όλες εκείνες τις νόστιμες μπουκιές που το συνοδεύουν. Η λίστα κρασιού, την οποία έχει επιμεληθεί ο sommelier Λάμπρος Σιαφάκας, περιλαμβάνει ετικέτες τόσο από τον εγχώριο, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα. Πρωτοστατούν τα κρασιά μικρών Ελλήνων παραγωγών, τα φυσικά και οι γηγενείς ποικιλίες. Οι ετικέτες που μπορεί να απολαύσει κανείς σε ποτήρι ανανεώνονται, ενώ το μενού που δημιούργησε ο σεφ  Άγγελος Γρηγοράτος, περιλαμβάνει πιάτα που ενισχύουν το μοίρασμα και συνοδεύουν ιδανικά το κρασί.

Bonus tip: Θα είσαι στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα μοιάζει σαν να μην είσαι.

Lost Roots

Άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022 από μία τριάδα με πρότερη εμπειρία στην εστίαση και το κρασί. Στο Lost Roots συγκεντρώνονται κρασιά από όλο τον κόσμο και φυσικά την Ελλάδα. Η λίστα αλλάζει κάθε 15 με 20 ημέρες, με την ομάδα να αναζητά μικρούς, ψαγμένους παραγωγούς που να ταιριάζουν στο ύφος του wine bar. Σκοπός είναι να καλύψουν επιλογές από κάθε περιοχή και γεωγραφικό φάσμα, να ανανεώνουν τη λίστα με καινούργιες ανακαλύψεις και να δημιουργούν ένα διάλογο με τους επισκέπτες προκειμένου να απολαμβάνουν αυτό που τους ταιριάζει. Όσο περνάει ο καιρός, αυτός ο διάλογος δυναμώνει, καθώς ο κόσμος αποκτά μεγαλύτερη ιδέα για το τι θέλει να δοκιμάσει.

Bonus tip: Κάνε την αρχή με το Farfallina Day 4, ένα κόκκινο κρασί από την ποικιλία Βλάχικο και το Jima Winery.

 

Wine is fine

Η νέα cave à manger που άνοιξε τις πόρτες της στην οδό Βύσσης ανήκει σε μία παρέα ανθρώπων οι οποίοι έχουν κοινές αναφορές στην αισθητική της γαστρονομίας και αγαπούν την εστίαση πολύπλευρα. Στο Wine is Fine, η κάβα συγκεντρώνει «εύκολα» κρασιά ήπιας οινοποίησης από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σλοβενία, προσφέροντας σε μπουκάλι και ποτήρι περί τις 60 ετικέτες οι οποίες εναλλάσσονται. Το φαγητό ακολουθεί τη λογική των μπιστρό, με τον σεφ Σταύρο Χρυσαφίδη να εγκαινιάζει την κουζίνα με πιάτα όπως χειροποίητο πατέ, beef bourguignon, λεμονάτη pasta με αυγοτάραχο, μία σαλάτα μυρωδικών που πάει με όλα και ένα αχλάδι σε κρασί με μία ελαφριά κρέμα γιαουρτιού και μασκαρπόνε.

Bonus tip: Με την ίδια άνεση που μπορείς να ανοίξεις μία σπάνια φιάλη, μπορείς να απολαύσεις κι ένα οικονομικό ποτήρι κρασί, συνεχίζοντας την ημέρα σου.

WINE IS FINE

Τανίνη Αγάπη μου

Η Έυα, ο Γιώργος, ο Δημήτρης και ο Στέργιος άνοιξαν το 2018 ένα wine bar με ξεχωριστή ταυτότητα, καθώς εστίασε εξαρχής (και συνεχίζει) αποκλειστικά στον ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά ήπιας και φυσικής οινοποίησης. Κρασιά βιοδυναμικά, βιολογικά, χωρίς θειώδη, φτιαγμένα με παραδοσιακές μεθόδους μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ομάδας και αποκτούν το δικό τους φανατικό κοινό. Στην Τανίνη, βρίσκεις 100 ετικέτες σε ποτήρι ενώ δίνεται επίσης και η δυνατότητα της προκατανάλωσης κρασιών τα οποία παλαιώνουν στο wine bar. Το κρασί πλαισιώνεται με τα απαραίτητα συνοδευτικά, όπως ελληνικά τυριά και αλλαντικά και μικρά πιάτα με εποχιακό προφίλ και αρκετά vegan και vegetarian κατεύθυνση. Κάθε μήνα, η ομάδα διοργανώνει οινογνωσίες με διαφορετικές θεματικές, όπως τα μεγάλα κόκκινα κρασιά ή την εξέλιξη της ρετσίνας σε γαστρονομικό κρασί.

Bonus tip: Ετοιμάσου να μάθεις για σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, όπως ο Κακοτρύγης, το Βερτζαμί και η Μαύρη Ξυλομαχαιρού.

Materia Prima

Από το 2016 που ο Μιχάλης Παπατσίμπας ξεκίνησε το Materia Prima στο Κουκάκι, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον χώρο του κρασιού. Η ιδέα που είχε, να στήσει έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να επικοινωνεί το πάθος του για το κρασί, με νόστιμο φαγητό, να δίνει βήμα σε μικρούς παραγωγούς και να αναδεικνύει κρασιά που επιδέχονται ελάχιστη παρέμβαση, αγαπήθηκε και μάλιστα απέδωσε περισσότερους καρπούς. Ένα ακόμα μαγαζί στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, που λειτουργεί όταν ανοίγει ο καιρός, όπου συνδυάζονται ένα wine bar, μία κάβα και ένα delicatessen.

Bonus tip: Οι σομελιέ εδώ έχουν πάντα όρεξη για οινικές προκλήσεις.

MATERIA PRIMA

BoBo – Boheme Bourgeois

Το BoBo εστιάζει στα ελληνικά κρασιά και τις τοπικές πρώτες ύλες στα πιάτα που προσφέρει. Επίσης, διοργανώνει πριβέ οινογνωσίες, μέσα από τις οποίες παρουσιάζονται μερικά σπουδαία παραδείγματα που αντιπροσωπεύουν αληθινές εκφράσεις του ελληνικού terroir. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορεί να μάθει κανείς για τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες και πώς συνδυάζονται με τοπικά εδέσματα.

Bonus tip: Τα cocktails έχουν ως βάση το κρασί, σε περίπτωση που θελήσεις κάτι διαφορετικό, χωρίς να ξεφύγεις από το κυρίως θέμα.

Wine with Eleni

Αυτό το μοναδικό wine bar ανοίγει όταν ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν σε έναν μικρό κήπο δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η δημιουργός του βλέπει την Ελλάδα ως μία «οινική χώρα με ένα φανταστικό οπλοστάσιο γηγενών ποικιλιών» και μοιράζεται την αγάπη της για τον κόσμο του ελληνικού κρασιού μέσα από γευσιγνωσίες κρασιού.

Bonus tip: Το Wine with Eleni δηλώνει περήφανο pet friendly μαγαζί.

Junior Does Wine

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του, το μικρό αυτό wine bar έχει δημιουργήσει τη δική του ζωντανή γωνιά στα Ιλίσια, για όσους θέλουν να απολαύσουν ψαγμένα κρασιά, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να ξέρουν τι είναι οι τανίνες. Για τον ιδιοκτήτη του άλλωστε, Γιώργο Κατσαρό, το Junior Does Wine παραμένει το ίδιο, χαλαρό, fun wine bar, «προσβάσιμο σε ανθρώπους που ίσως δεν έχουν πολλές γνώσεις γύρω από το κρασί αλλά τους αρέσει», όπως έχει πει ο ίδιος.

Bonus tip: Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο wine bar, δοκίμασε το Roc & Lune, ένα φυσικό κόκκινο από τη Γαλλία.

JUNIOR DOES WINE

Τα wine bars των βορείων προαστίων

Terroirist

Στην αμπελουργία, το terroir θεωρείται μία εξαιρετικά σημαντική έννοια διότι συνδέει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός κρασιού με τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες καλλιεργούνται τα σταφύλια. Στο Χαλάνδρι, το Terroirist είναι η νεότερη άφιξη που ήρθε να προστεθεί στα wine bars της πόλης. Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο επέλεξαν για το εγχείρημά τους μία όμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι και φρόντισαν να προσέξουν το καθετί. Μια μοντέρνα κάβα που περιλαμβάνει βιολογικά και φυσικής οινοποίησης, δίνει βάση στα orange κρασιά και προσφέρει τις μισές από τις 80 και ετικέτες που υπάρχουν σε ποτήρι.

Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά βρίσκεται στο wine bar καθημερινά για να σε συνοδεύσει στο κελάρι και να σε καθοδηγήσει στην επιλογή σου. Για τους πιο μυημένους υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσουν κάποια πιο ακριβά κρασιά με τη μέθοδο του coravin. Ο Άγγελος Λάντος, που υπήρξε για χρόνια στο τιμόνι της Σπονδής, έχει επιμεληθεί ένα μενού με 14 πιάτα ταιριαστά για το κρασί, και με σκοπό να μπαίνουν στη μέση. Δε λείπουν τα γαλλικά και ελληνικά τυριά και αλλαντικά.

Bonus tip: Μπορείς να αγοράσεις κρασί για το σπίτι σε καλύτερη τιμή.

Zinfandel

Zinfandel είναι το όνομα ενός κόκκινου κρασιού που παράγεται από την ομώνυμη ποικιλία σταφυλιών, γνωστή και ως Primitivo, και είναι ευρέως διαδεδομένη στην Καλιφόρνια. Κι αυτό για να μην αναρωτιέσαι από πού πήρε το όνομά της η Vineria – Prosciutteria του Χαλανδρίου με την art deco αισθητική. Εδώ, συνδυάζονται μια κάβα με μεγάλη ποικιλία, ένα μπαρ για να δοκιμάσεις κάποιες από τις ετικέτες και σε ποτήρι κάνοντας ένα απολαυστικό wine pairing με κρύες κοπές, αλλαντικά και τυριά, αλλά και ένα μενού με προτάσεις για φαγητό.

Bonus tip: Ιδανικό για μια χαλαρή έξοδο μετά τα ψώνια ή τη δουλειά.

Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Πειραιάς

Wine bars με pinsa romana και ναπολιτάνικη πίτσα για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στην Ιταλία.

Karolos

Ο ιδιοκτήτης έχει δώσει το όνομά του στο wine bar που όσο ανοίγει ο καιρός είναι δημοφιλές για την αυλή του. Με εμπειρία στην εστίαση και τον χώρο του κρασιού, δημιουργεί ένα σκηνικό για χαλαρές εξόδους. Θα δοκιμάσεις κρασιά από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, με τις ελληνικές ποικιλίες να διατίθενται και σε ποτήρι. Οι 60 ετικέτες αλλάζουν ανά σεζόν, με την έμφαση να δίνεται σε μικρούς παραγωγούς και αναγνωρίσιμες ποικιλίες. Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, pinsa romana και πιάτα για τη μέση όπως φάβα με τσάτνεϊ μήλο και κρεμμύδι και σκιουφιχτά με πέστο φιστίκι και παρμεζάνα.

Bonus tip: Επίλεξε ένα κρασί με αρωματικό χαρακτήρα, που ταιριάζει με την εποχή.

 

Faidon’s

Λειτουργεί ως κάβα από το 1978 και το 2014 εξελίχθηκε σε wine bar και deli. Έχοντας το πλεονέκτημα της κάβας, προσφέρει 1200 κωδικούς – όρεξη να έχεις να ανακαλύπτεις. Μπορείς να επιλέξεις από τις ετικέτες κρασιών σε ποτήρι ή φιάλη με cork fee 8 ευρώ από την κάβα και 16 ευρώ για αφρούς και fine wines και να τα συνδυάσεις με πλατό τυριών, αλλαντικών και μπρουσκέτες. Αξίζει να δοκιμάσεις και τη χειροποίητη ναπολιτάνικη πίτσα.

Bonus tip: Μην παραλείψεις να κάνεις κράτηση αν θέλεις να το επισκεφτείς το βράδυ, καθώς έχει μόνο εννέα βαρέλια που χρησιμεύουν ως τραπέζια.

Paleo

Η οδός Πολυδεύκους στον Πειραιά είναι ένας δρόμος που τα έχει όλα. Συνεργεία, γκαλερί, ένα ζαχαροπλαστείο κι ένα wine bar βρίσκουν τη θέση τους και αναδεικνύουν τον δρόμο σε ένα από τους πιο ενδιαφέροντες του Πειραιά. Ο Γιάννης Καϋμένακης ήταν ο πρώτος που βρέθηκε εκεί, κάνοντας μια απρόσμενη για πολλούς επιλογή όταν άνοιξε το Paleo. Σήμερα, έχει δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το κρασί και το φαγητό, σε ένα industrial σκηνικό μακριά από γνώριμες πιάτσες.

Bonus tip: Πιάσε τραπέζι έξω τώρα που καλοκαιριάζει.