ΓΕΥΣΗ

Great Bear: Μια ταράτσα στην πλατεία Θεάτρου για μοναδικό ηλιοβασίλεμα, φαγητό και cocktails

Στον ένατο όροφο του Selina Athens, ο ανακαινισμένος χώρος αποτελεί έναν all day προορισμό με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη.

Η πλατεία Θεάτρου είναι μία γειτονιά που βρισκόταν για χρόνια κάτω από το ραντάρ της Αθήνας. Πλέον, η περιοχή έχει βιώσει την πλήρη μετάλλαξη, αποτελώντας πόλο έλξης για ταξιδιώτες αλλά και κατοίκους της πόλης που αναζητούν μια διαφορετική οπτική στο κέντρο. Η πλατεία Θεάτρου απέχει ελάχιστα από την κεντρική αγορά της Αθήνας και τα διάσημα μπαχαράδικα της Ευρυπίδου, ενώ γύρω της έχουν ανοίξει πλέον αρκετά νέα μαγαζιά. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν αρκετοί, είναι ότι «κρύβει» ένα rooftop με εκπληκτική θέα στην Αθήνα, που αναδεικνύεται σε προορισμό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Στον ένατο όροφο του Selina Athens, βρίσκεται το Great Bear, καταλαμβάνοντας το rooftop του ξενοδοχείου. Η ταράτσα ανακαινίστηκε φέτος και πλέον αποτελεί έναν all day προορισμό με μια ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Ιδανικός χώρος για digital nomads, fans των cocktails και του φαγητού, αλλά και της μουσικής.

Σε ένα χαλαρό σκηνικό, μεγάλα ξύλινα τραπέζια πικ νικ έχουν στηθεί στο ντεκ, ενώ πρωτοστατούν τα φυτά αλλά και οι bold πινελιές, όπως οι κατακόκκινες καρέκλες που σε προσκαλούν να χαλαρώσεις. Το ξενοδοχείο προωθεί ένα ταξιδιωτικό lifestyle με χαμηλό προϋπολογισμό το οποίο εστιάζει στις εμπειρίες και αυτή η φιλοσοφία φαίνεται να κυριαρχεί και στην ταράτσα.

Το Great Bear, αναδεικνύεται σε χώρο εργασίας τα πρωινά, για ψηφιακούς νομάδες και freelancers, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές σε brunch. Οι επιλογές αποτελούν ένα συνοθύλευμα της πολιπολιτισμικότητας της Αθήνας με αρκετές μεσογειακές πινελιές. Τα αυγά shakshuka, μία συνταγή αρκετά διαδεδομένη στο Ισραήλ και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είναι ένα πιάτο που το επιβεβαιώνει.

Ένα all day menu επισφραγίζει την εμπειρία του φαγητού, με γεύσεις που παντρεύουν τις διαφορετικές κουζίνες του κόσμου με έντονο το στοιχείο της υγιεινής και vegetarian διατροφής. Έτσι, την ίδια στιγμή που τσιμπολογάς tacos και πατάτες cassava, μπορείς να απολαύσεις, κοτόπουλο tandoori αλλά και ένα φανταστικό καλωσόρισμα με μουχαμάρα, ζάταρ, πίκλες, ελιές και πίτες.

Τα απογεύματα της Κυριακής διοργανώνονται events με barbeque και χορευτική μουσική, όπου διαφορετικοί guests αναλαμβάνουν κάθε εβδομάδα τα decks. Τα χαλαρά vibes κάτω από τον αττικό ουρανό συνεχίζονται με νέα μουσικά μονοπάτια, με live shows που λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα.