Φωτογραφίες: πlateaux.gr
ΓΕΥΣΗ

Η τέχνη του grazing: Τα πλατό είναι η νέα εμμονή στα τραπέζια με φίλους

Στο plateaux.gr δημιουργούν θεματικά grazing boxes με ξεκάθαρο χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τα πλατό έχουν γίνει ο πιο σύγχρονος και απολαυστικός τρόπος να μοιραζόμαστε το φαγητό. Συνδυάζουν αγαπημένες γεύσεις με εντυπωσιακή εικόνα και μετατρέπουν το απλό σνακ σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Είναι όμορφα, γενναιόδωρα και φτιαγμένα για να βρίσκονται στο κέντρο του τραπεζιού, να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Με ποικιλία υφών και γεύσεων – γλυκό και αλμυρό, κρεμώδες και τραγανό, ήπιο και έντονο – ένα σωστά στημένο πλατό έχει ρυθμό, ισορροπία και πάντα μια μικρή έκπληξη που το κάνει αξέχαστο.

Στο plateaux.gr, κάθε grazing box αντιμετωπίζεται σαν μια μικρή δημιουργία. Δεν είναι απλώς μια επιλογή τυριών και αλλαντικών, καθώς η αισθητική παίζει καθοριστικό ρόλο. Χρώματα, υφές και αρώματα συνδυάζονται έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει αυθόρμητο, αλλά να είναι απόλυτα μελετημένο.

Η ταυτότητα των plateaux.gr χτίζεται μέσα από τη συνεργασία τριών διαφορετικών αλλά συμπληρωματικών κόσμων: τη γαστρονομία, το food styling και το creative concept. Ο Παύλος Σφηκάκης φέρνει τη γευστική υπογραφή της Pepper & Sugar, η Olivia Webb επιμελείται την αισθητική κάθε σύνθεσης με την εμπειρία της στο food styling και η Θάνια Δρακοπούλου δίνει συνοχή και στρατηγική στο συνολικό concept. Μαζί δημιουργούν θεματικά grazing boxes με ξεκάθαρο χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Από εκλεκτά τυριά και αλλαντικά μέχρι χειροποίητες παρασκευές, φρέσκα dips και προσεγμένο στήσιμο, κάθε box είναι μοναδικό. Για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται ποικιλία σε υφές, εντάσεις και γεύσεις: λίγο γλυκό, λίγο αλμυρό, κάτι κρεμώδες, κάτι τραγανό. Ανάμεσα σε αυτά, πάντα χωρά ένας αναπάντεχος συνδυασμός που κάνει τη διαφορά, όπως camembert με αποξηραμένο βερίκοκο, prosciutto Πάρμας με πράσινο σταφύλι ή παρμεζάνα με φρούτα του δάσους.

Σε ένα premium πλατό, η αισθητική παρουσίαση παίζει καθοριστικό ρόλο. Για την ομάδα, κάθε πλατό είναι ένα μικρό έργο τέχνης: κάτι που πρώτα σε κερδίζει με το μάτι και μετά σε επιβεβαιώνει με τη γεύση. Το styling δεν είναι απλώς μια λεπτομέρεια, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας.

Ξεχωρίζουν τους συνδυασμούς που κρύβουν μια μικρή έκπληξη: ένα τυρί με έντονη προσωπικότητα δίπλα σε κάτι απλά γλυκό, ένα πικάντικο στοιχείο που ισορροπεί με κάτι δροσερό, μια κρεμώδη υφή που συναντά το τραγανό. Αυτές οι μικρές «συνομιλίες» ανάμεσα στα υλικά είναι που κάνουν ένα πλατό πραγματικά ενδιαφέρον.

Αυτό που τους διαφοροποιεί είναι, πρώτα απ’ όλα, η προσέγγισή τους. Κάθε grazing box είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει ιστορία και αισθητική. Η γαστρονομική υπογραφή του Παύλου από το Pepper & Sugar, η αισθητική και το food styling της Olivia και το concept με τη στρατηγική της Θάνιας δίνουν συνοχή, χαρακτήρα και ταυτότητα σε κάθε σύνθεση.

Η ποικιλία αποτελεί επίσης βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας. Τα πέντε θεματικά boxes – Cold Affair, All About Salmon, Burrata Bellissima, Holy Guacamole και Crunchies – έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένα ώστε κάθε παρέα να βρίσκει αυτό που της ταιριάζει.

Και τέλος, η λεπτομέρεια: από εκλεκτά τυριά και αλλαντικά όπως Grana Padano Riserva 18 μηνών, Pecorino Moliterno με τρούφα, Prosciutto Πάρμας και Mortadella Bologna, μέχρι τον χειροποίητο gravlax σολομό, τα φρέσκα dips, τα tortilla chips και τις μπρουσκέτες από focaccia, όλα ετοιμάζονται με φροντίδα, φαντασία και κορυφαία υλικά.

Η προσωπική επιμέλεια κάθε σύνθεσης κάνει κάθε box μοναδικό, καθώς κανένα δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Από την επιλογή των υλικών μέχρι το στήσιμο και τη συσκευασία, όλα έχουν σχεδιαστεί για να τραβήξουν τα βλέμματα στο γιορτινό τραπέζι και να μας συγκεντρώσουν γύρω από αυτό.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.