ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Όταν ο John Malkovich επαίνεσε την κουζίνα του Athénée

Στις επιλογές του John Malkovich βρέθηκε το ιστορικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, αποσπώντας ένα σπάνιο σχόλιο από τα χείλη του μεγάλου χολιγουντιανού σταρ. Τα εύσημα στον Νίκο Σκλήρα και την ομάδα του.

Τι συνέβη άραγε στο μυαλό του John Malkovich κατά το αστραπιαίο ταξίδι του στην πρωτεύουσα;

Έζησε την ύψιστη μυσταγωγική εμπειρία του Ηρωδείου, με ένα κατάμεστο θέατρο να χειροκροτεί με θέρμη τη σαρκαστική παράσταση Τhe Music Critic και το υποκριτικό μεγαλείο του χολιγουντιανού σταρ, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε ζήσει τον πυρετό του να στριμώξεις την εμπειρία της Αθήνας μέσα σε λίγες μέρες – το Μουσείο της Ακρόπολης, το όμορφο Εμπορικό Τρίγωνο και το υπόλοιπο Κέντρο, τα μαγαζιά που έχουν διακριθεί με αστέρια από διεθνείς οδηγούς.

Το ιστορικό Athénée ήταν στη λίστα του διάσημου ηθοποιού, ένας χώρος που έχει συνδεθεί με προσωπικότητες όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος και ο Μάνος Χατζιδάκις, ενώ από τους μεγάλους αστέρες του εξωτερικού έχει κερδίσει τη Sophia Loren τον Anthony Quinn καθώς και την Monica Bellucci, η οποία σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα δείπνησε εκεί. Μια νέα σελίδα γράφτηκε με τα αδέρφια Σπύρο και Χρύσανθο Πανά που ανέλαβαν το 2015 τον ιστορικό χώρο, μετονομάζοντάς τον, για να οδηγήσουν το όνομα Athénée στα πλήκτρα του κορυφαίου οδηγού εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Athénée περιλαμβάνεται στις προτάσεις του οδηγού Michelin:τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας από τον Όμιλο Πάνα, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τη βιωσιμότητα και τη λογική farm to table.

Οι κήποι και τα μποστάνια του ομίλου δίνουν την πολύτιμη πρώτη ύλη στην ομάδα του εστιατορίου για τα πιάτα που τους οδήγησαν στη διάκριση. Το ίδιο ευθύνεται μάλλον για τον πηγαίο ενθουσιασμό που έδειξε ο John Malkovich, όταν δείπνησε στο εστιατόριο Athénée. «Εξαιρετικό μέρος, εξαιρετικό φαγητό», ανέφερε χαμογελώντας.

Κατά πώς ανέφεραν οι συνεργάτες του, εντύπωση του έκανε η elegant αισθητική του χώρου: η ξύλινη επένδυση, η ζεστασιά, τα έργα τέχνης στους τοίχους και ειδικά ο πίνακας του βραβευμένου με Όσκαρ Βασίλη Φωτόπουλου (το Athénée έχει ανακαινιστεί με γνώμονα την αξία του κλασικού).

Μπροστά σε αυτόν τον πίνακα επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη Τύπου μερικές μέρες πριν την παράσταση, υποδεχόμενος τους ρεπόρτερ του πολιτιστικού ρεπορτάζ στο πρωτοκλασάτο εστιατόριο, το οποίο ανταποκρίθηκε όπως πάντα στις υψηλές απαιτήσεις της περίστασης.