Marika Trattoria: Μια ιταλική αγκαλιά στο Χαλάνδρι
Από το brunch μέχρι τις τελευταίες γουλιές από ένα aperol spritz, κάθε στιγμή εδώ είναι προσεγμένη, αυθεντική, με ρίζες στην ιταλική παράδοση.
- 10 ΙΟΥΝ 2025
Από το brunch μέχρι τις τελευταίες γουλιές από ένα aperol spritz, κάθε στιγμή εδώ είναι προσεγμένη, αυθεντική, με ρίζες στην ιταλική παράδοση.
Βρεθήκαμε με τον μάγειρα, λίγο πριν ανοίξει το νέο του μαγαζί στη Φωκίωνος Νέγρη, που θα θυμίζει ένα τραπέζι για φίλους, από την Κρήτη ως τη Χώρα των Βάσκων.
Με κριτήρια τη θέα στη θάλασσα, τις δροσερές αυλές και το νόστιμο φαγητό, γυρίζουμε την Αττική και τα πέριξ για τις καλύτερες ταβέρνες μετά το μπάνιο.
Μαστίχα και σαλέπι προσδίδουν άρωμα και τη χαρακτηριστική υφή σε ένα παγωτό που σερβίρεται σχεδόν πάντα με σιρόπι βύσσινο και τριμμένο αμύγδαλο.
Τα εστιατόρια της πόλης ξεφεύγουν από τα τυπικά μενού της ψαροταβέρνας και προσεγγίζουν τις πρώτες ύλες από τη θάλασσα με φαντασία και ακρίβεια.
Από το κέντρο της Αθήνας έως τα νότια προάστια, αυτά τα εστιατόρια και bars ενώνουν το καλό φαγητό με το νερό, τη θέα με την ανεμελιά και τα cocktails με την αισθητική.
Στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο Tillas το ετοιμάζουν καθημερινά στην πιο λαχταριστή εκδοχή του.
Μπορεί να είναι η τέλεια γεύση παγωτού, μια πιρουνιά μακαρόνια ή το καλύτερο γεύμα κάτω από ένα υπαίθριο υπόστεγο.
Μέχρι να επιστρέψει ξανά στην Πλάκα, το αγαπημένο Γιασεμί κάνει μία στάση στο Θησείο με ένα πρόζεκτ γεμάτο γεύση και θαλπωρή.
Τα wine bars της πόλης που σερβίρουν εξαιρετικά κρασιά και νόστιμο φαγητό στις ειδυλλιακές αυλές τους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπέργκερ, διαλέγουμε κάποια από τα μαγαζιά που απογειώνουν το απόλυτο comfort food.
Από οικογενειακές κυριακάτικες συγκεντρώσεις και παγωμένες βότκες δίπλα στην πισίνα, μέχρι ταράτσες με αέρα Μεσογείου, το φαγητό παραμένει – και το φετινό καλοκαίρι – η πιο απολαυστική μορφή απόδρασης.
Απαριθμούμε λόγους για να βρεθούμε για άλλη μια φορά στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και τα τραπέζια του Pelagos.
Η μαγείρισσα του επιδραστικού street food συναντά για ένα βράδυ τον σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη και μαγειρεύουν μαζί για ένα μεγάλο, κοινό τραπέζι.
Στα decks ο DJ Tsitsos, στα κάρβουνα ο ειδικός και στα ποτήρια, cocktails που δεν φοβούνται τη ρακή.