iStock
ΓΕΥΣΗ

Πού θα φας τα καλύτερα μπιφτέκια στην Αθήνα

Το φαγητό που έχει συνδεθεί όσο κανένα με την έξοδο στην ταβέρνα, θέλει τηγανητές πατάτες και μπύρα. Στις διευθύνσεις που συγκεντρώνουμε, θα φας τα καλύτερα μπιφτέκια.

Μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς πολλά – πολλά, που ψήνεται στα κάρβουνα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα φαγητό που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την έξοδο σε ταβέρνα.

Η πιο εύκολη παραγγελία της ζωής μας είναι μια μερίδα μπιφτέκια, πατάτες τηγανητές και μπύρα. Άντε και μία σαλάτα για να ολοκληρώσει το γεύμα, ειδικά αν έχει ντομάτα που ταιριάζει όσο τίποτα με τον ζουμερό και καλοψημένο κιμά.

Από την επιλογή του κρέατος μέχρι το ζύμωμα και τελικά το ψήσιμο (το θέλουμε τραγανό στο εξωτερικό και ζουμερό μέσα), όλα παίζουν τον ρόλο τους στα μπιφτέκια. Επιλογή κλασική, που αν ξέρεις πού τρως, δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ.

Γυρίζουμε όλη την Αθήνα και όχι μόνο για να βρούμε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, που αξίζουν μια θέση στη λίστα σου.

 Στον Μαύρο Γάτο για κλασικό μπιφτέκι

Ό,τι κι αν παραγγείλεις στον Μαύρο Γάτο στο Παγκράτι είναι νόστιμο. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν στα ’90s την επιχείρηση που μετράει από τη δεκαετία του ’60, διατηρούν τη vintage ατμόσφαιρα και δίνουν τον πρώτο λόγο στο φαγητό. Αξίζει, λοιπόν, να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στο μπιφτέκι τους, το οποίο φτιάχνεται από μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς «πολλά μπαχαρικά» όπως λέει η Βασιλική, και ψήνεται στα κάρβουνα.

Στο Γίδι για κιμά προβατίνας

Γίδι

Ο Βασίλης Ακρίβος αγαπάει το κρέας και στο εστιατόριό του μπορεί και βγάζει όλη του την τρέλα: βλέπε burger προβατίνας με φράουλες. Για τους υπέρμαχους όμως της απλότητας, προσφέρει δύο επιλογές στα κάρβουνα δίνοντας προσοχή στην πρώτη ύλη. Μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά και προβατίνας για όλους όσοι αγαπούν τη βαθιά αυτή νοστιμιά του κρέατος.

Στη Μυρτιά για μπιφτέκι με λιωμένο τυρί

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μυρτια (@myrtia_)

Οικογενειακή ταβέρνα που φημίζεται για τα κρεατικά και τις μεγάλες μερίδες της, η Μυρτιά δεν σε απογοητεύει ποτέ. Στην παραγγελία με τις μπριζόλες, τα τηγανητά τυροπιτάκια και τα ορεκτικά που φτιάχνονται αποκλειστικά στην κουζίνα, βάλε και μία μερίδα μπιφτέκι. Χορταστικό και ζουμερό και με την επιλογή του λιωμένου τυριού για τους μερακλήδες.

  • Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη
  • 2109370708

Στον Κοροπούλη για δυνατούς παίκτες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Glykos Pouperman (@glykman)

Ένα μπιφτέκι μεγάλων διαστάσεων για δυνατούς παίκτες, βρίσκεις στον Κοροπούλη. Κλασική ταβέρνα για κρέας στον Νέο Κουβαρά, αν θέλεις να συνδυάσεις τη βόλτα στο Σούνιο με μία κλασική στάση για φαγητό.

Στον Στάθη και τη Γιώτα για γεμιστό με τυρί

Σε αυτή την παρεϊστικη ταβέρνα των νοτίων προαστίων φεύγεις κάθε φορά χορτάτος και χαρούμενος. Επιλέγοντας κρέας αποκλειστικά από τη Φάρμα Χρονά, που βρίσκεται επίσης στο Παλαιό Φάληρο, οι ιδιοκτήτες ψήνουν στα κάρβουνα και το αποτέλεσμα τους ανταμείβει. Ειδική μνεία για το μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα ή φέτα.

Στο Τρίγωνο για τεράστιες μερίδες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @totrigono_taverna

Το Τρίγωνο είναι ένα από τα πιο κλασικά μέρη για καρνιβορικές φιέστες. Η ταβέρνα ξεκίνησε από τους Ανδρέα Κόλλια και Κώστα Καρακασίλη το 1991 και πήρε την ονομασία της από τον τριγωνικό κόμβο που υπήρχε παλιότερα μπροστά από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του κυρίως οικισμού των Καλυβίων. Εδώ, τα κάρβουνα παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά, οι σούβλες γυρνάνε και οι παραγγελίες δίνουν και παίρνουν. Το τεράστιο μπιφτέκι με τη χοντρόκοκκη υφή οφείλει τη νοστιμιά του στο ζύμωμα με ντομάτα και μπαίνει στη μέση για την παρέα.

Στον Μιχάλη για το μπιφτέκι με φρέσκια ντομάτα

«Αυτό μας κρατάει και συνεχίζουμε» λέει χιουμοριστικά ο κύριος Μιχάλης. Άδικο δεν έχει. Το διάσημο πλέον μπιφτέκι του Μιχάλη με τη φρέσκια ντομάτα από πάνω, υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Με μοσχαρίσιο κιμά, ψημένο στα κάρβουνα, καταφτάνει στο τραπέζι σου νόστιμο και ζουμερό. Μερικές φορές είναι ωραίο κάποια πράγματα να μένουν ίδια.

Στον Νικήτα για καλτ κατάσταση

Από το 1967, ο Νικήτας στο Ψυρρή είναι πλέον διάσημος για τα μπιφτεκάκια του σε όλο τον κέντρο. Το μαγαζί διατηρεί την οικογενειακή ατμόσφαιρα και το μενού παραμένει μικρό. Αν βρίσκεσαι στη γειτονιά και θέλεις μια γρήγορη και οικονομική στάση για φαγητό, ξέρεις τι θα παραγγείλεις.