Dina Rudick/Getty Images/Ideal Image
ΓΕΥΣΗ

Πού θα φας παγωτό με τουλούμπα (και όχι μόνο) στην Αθήνα

Όταν το παγωτό συνδυάζεται με λουκουμάδες, εκμέκ ή μπισκότα, δημιουργούνται εκρηκτικοί συνδυασμοί.

Το παγωτό είναι από μόνο του απολαυστικό. Όταν όμως ενισχύεται με λαχταριστά συνοδευτικά είναι σαν να δημιουργείται κάποια μαθηματική εξίσωση που η λύση της οδηγεί κατευθείαν σε εκρήξεις χαράς και ενθουσιασμού.

Στις παρακάτω διευθύνσεις, το η εμπειρία του παγωτού απογειώνεται. Απολαύστε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Με τουλούμπα στο Dolce Far Niente x Tulumpaki

Παγωτό και τουλούμπες. Να μια σύμπραξη που δεν περιμέναμε να ακούσουμε και έναν συνδυασμός που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν επειγόντως. Το μικρό παγωτατζίδικο Dolce Far Niente στο Κουκάκι ενώνει τις δυνάμεις του με το Tulumbaki, ένα παρασκευαστήριο στην Καλλιθέα που ειδικεύεται φυσικά στις τουλούμπες και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι καταπληκτικό. Σκέψου τις αγαπημένες σου γεύσεις παγωτού και ένα τραγανό τουλουμπάκι στην κορυφή.

Λουκουμάδες με παγωτό στους Lukumades

Οι λουκουμάδες που έχουμε ως ανάμνηση από την παιδική μας ηλικία, σερβίρονταν ζεστοί και τραγανοί, αμέσως μόλις έβγαιναν με την τρυπητή κουτάλα. Στους Lukumades κράτησαν αυτούσια αυτή την ανάμνηση, με αποτέλεσμα να απολαμβάνεις φρεσκότατους λουκουμάδες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας βρεθείς στο κατάστημα της Αιόλου. Εξέλιξαν όμως τα toppings, εμπλουτίζοντας τις επιλογές (και) με παγωτό.

Με απλά λόγια, αν είσαι πληθωρικός τύπος, μπορείς να απολαύσεις τους λουκουμάδες σου με παγωτό κρέμα μπισκότο, πραλίνα σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης ή με λευκή σοκολάτα και μπισκότο Oreo, για να αναφέρω μόνο μερικές από τις επιλογές.

Με τσουρέκι στα Γιούλια

Υπάρχουν πάντα αυτές οι συνταγές που προτείνουν ιδέες για να χρησιμοποιήσεις το τσουρέκι που έχει περισσέψει μετά το Πάσχα. Μα αλήθεια σε ποιον μένει όντως τσουρέκι; Ευτυχώς, στα Γιούλια, το εργαστήριο – ζαχαροπλαστείο στη Νέα Ιωνία που φημίζεται για το τσουρέκι του, ξέρουν πόσο πολύ μας αρέσει να το απολαμβάνουμε και σε άλλες εκδοχές και έχουν να προτείνουν παγωτό με κομμάτια σιροπιασμένου τσουρεκιού. Έκαστος στο είδος του.

Μηχανής με soft cookie στο Dickie Dee

Σκέψου ένα τεράστιο μπισκότο σοκολάτας σερβιρισμένο με soft serve ice cream και – γιατί όχι – λίγη ακόμα nutella; Το Dickie Dee, το μαγαζί που αναβίωσε το παγωτό μηχανής στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, στην Αθήνα, προτείνει πληθωρικούς συνδυασμούς για όσους δε ζουν χωρίς παγωτό και σοκολάτα.

Εκμέκ με καϊμάκι στη Χαρά

Από το 1969 που άνοιξε, η Χαρά παραμένει ίδια, θυμίζοντας σκηνικό από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Οι σπεσιαλιτέ του ζαχαροπλαστείου είναι το παγωτό Σικάγο και το πολίτικο εκμέκ με καϊμάκι. Το δεύτερο σερβίρεται με μια γερή δόση μαστιχωτού παγωτού πάνω στην ήδη σιροπιασμένη βάση, γαρνίρεται με ελαφριά σαντιγί, σιρόπι βύσσινο και σπασμένο αμύγδαλο. Αν αυτό δεν είναι παγωτό σπέσιαλ, δεν ξέρω ποιο άλλο μπορεί να διεκδικεί αυτόν τον τίτλο.