iStock
ΓΕΥΣΗ

Πού θα φας τις πιο νόστιμες κρέπες στην Αθήνα

Γλυκιά ή αλμυρή, στις παρακάτω 7 διευθύνσεις θα βρεις αυτή που θες.

Με καταγωγή από την περιοχή της Βρετάνης στη Γαλλία, η κρέπα είναι ένα κλασικό γαλλικό γεύμα. Σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει ένα τηγάνι που είναι ιδανικό για να ετοιμάσουν μια γλυκιά κρέπα για πρωινό, σνακ και επιδόρπιο ή για να φτιάξουν μια αλμυρή εκδοχή για το μεσημεριανό γεύμα.

Οι κρέπες είναι δημοφιλείς γιατί συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα. Η ευκολία του να ταιριάζουν τόσο με γλυκά όσο και αλμυρά υλικά, τις καθιστά ένα εύκολο γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας. Ακόμα και για τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από ξενύχτι.

Στην Αθήνα, συναντάμε κρεπερί για κάθε διάθεση και το σίγουρο είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει μια διαφορετική ανάμνηση από αυτές. Το Κρεπηλατείον αποτέλεσε για χρόνια σταθερό σημείο συνάντησης μετά το σχολείο, ενώ η Ρωξάνη, η θρυλική κρέπα των Χανίων έγραψε για αρκετό καιρό τη δική της ιστορία και στο κέντρο της Αθήνας, συνοδεύοντας πολλές εξόδους για ποτό.

Η κρέπα αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικά φίνο επιδόρπιο και στο γαλλικό εστιατόριο Spiros & Vasilis, οι Crêpes Suzette προσφέρουν -εκτός από ένα γλυκό κλείσιμο- ένα εντυπωσιακό θέαμα, την ώρα που οι φλόγες φουντώνουν.

Γλυκιά ή αλμυρή, παραγεμισμένη με υλικά ή πιο φίνα, η κρέπα συνεχίζει να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες για τον καθένα. Στις παρακάτω διευθύνσεις, τη βρίσκεις όποια ώρα της ημέρας τη θελήσεις.

Για ιστορική κρέπα στο Au Grand Zinc

Σε αυτό το όμορφο μπιστρό των Εξαρχείων, η κρέπα αποτελεί σοβαρή υπόθεση και ξεφεύγει από τη λογική του street food. Το Au Grand Zinc λειτουργεί από το 1988, με μοναδική αλλαγή στο πέρασμα των χρόνων να είναι αυτή της διεύθυνσής του. Εδώ, θα απολαύσεις την κρέπα σου σαν Γάλλος, σε μία πιο φίνα εκδοχή, και όχι ως αντίδοτο στο ξενύχτι.

Για μία γρήγορη στάση στο Κρεπηλατείον

Από το 1992, το Κρεπηλατείον βρίσκεται στην ίδια θέση, επί της λεωφόρου Κηφισίας, αποτελώντας κλασική στάση με το αυτοκίνητο για μία κρέπα στα όρθια. Η ρετρό διακόσμησή του παραμένει η ίδια και για όσους έκαναν τα πρώτα τους ξενύχτια στα ’00s, η επιστροφή σε αυτή την κρεπερί κρύβει γερές δόσεις νοσταλγίας.

ΚΡΕΠΗΛΑΤΕΙΟΝ

Για σταθερές αξίες στ Κρέπες Κηφισιάς

κρέπες

Σταθερή αξία για κρέπα στο χέρι στα βόρεια προάστια αποτελεί η κρεπερί, που είναι και από τις παλιότερες της Αθήνας. Δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά, η κρεπερί λειτουργεί εδώ και χρόνια ως σημείο συνάντησης μετά το ξενύχτι. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, είτε επιλέξεις γλυκιά είτε αλμυρή κρέπα.

ΚΡΕΠΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Για να τη φτιάξεις μόνος σου στο Bufala Gelato

Με 6 καταστήματα στην Αθήνα, μοιρασμένα σε βόρεια και νότια προάστια, δεν είναι δύσκολο να βρεις κάποιο στον δρόμο σου. Το Bufala Gelato έγινε γνωστό για το παγωτό του που φτιάχνεται με βουβαλινό γάλα και το τραγανό χωνάκι βάφλας. Δε σταματάει όμως εκεί, αφού ανάμεσα στα signature πιάτα του είναι και η κρέπα. Μόλις ψηθεί και μπουν τα υλικά που έχεις επιλέξει, η κρέπα διπλώνεται και μπαίνει σε ατομικό τηγάνι για να προστεθούν και τα toppings της αρεσκείας σου.

Για πρωινό στο Zuccherino

Το γωνιακό κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο, στην περιοχή όπου ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια η ιστορία του Zuccherino, ενδείκνυται για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με καφέ και πρωινό. Ανάμεσα στις προτάσεις, βρίσκεις και αλμυρές κρέπες με συνδυασμούς όπως τυρί-ζαμπόν, μπέικον και μανιτάρια, ψητό κοτόπουλο και λαχανικά. Μιας όμως που το μαγαζί φημίζεται για το παγωτό του, μπορείς να επιστρέψεις για ένα απογευματινό γλυκό, συνδυάζοντας κρέπα με τις αγαπημένες σου γεύσεις παγωτού.

Για μετά το ξενύχτι στην Crepaland

Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, η Crepaland άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 1998. Σήμερα, μετράει 16 καταστήματα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα πέντε βρίσκονται στην Αθήνα. Στο βρίσκεις 17 αλμυρές κρέπες και 20 γλυκές, με τα ονόματα των δεύτερων να είναι εμπνευσμένα από διάσημες ελληνικές παραλίες. Υπάρχει επίσης η επιλογή για κρέπες ολικής άλεσης και με παγωτό, ενώ μπορείς πάντα να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς. Τα καταστήματα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, εξυπηρετώντας έτσι τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες.

Για Crêpes Suzette στο Spiros & Vasilis

Μπορεί η προέλευση του πιάτου και το όνομά του να αμφισβητούνται, καθώς κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες ως προς την έμπνευση και τη δημιουργία του, αλλά οι Crêpes Suzette είναι ένα από τα πιο φημισμένα γαλλικά επιδόρπια. Ιδανικό κλείσιμο, λοιπόν, μετά το δείπνο σου στο φημισμένο γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας. Bonus: το εντυπωσιακό θέαμα κατά την προετοιμασία όταν ο έμπειρος σερβιτόρος «βάζει φωτιά» στις κρέπες (φλαμπάρει ουσιαστικά τις κρέπες χάρη στην αλκοόλη του λικέρ).

SPIROS & VASILIS