ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Πού θα κάνεις το καλύτερο spicy food challenge με την παρέα σου

Ποιος ουρανίσκος θα βγει νικητής από αυτή τη δοκιμασία;

Σου αρέσουν τα καυτερά, τα spicy και η αψάδα που αφήνουν στο στόμα σου; Έχεις συνδέσει αυτή την αψάδα με το μεξικάνικο φαγητό και τα υπέροχα πιάτα τους; Αν ναι τότε μπορείς να κάνεις το απόλυτο #spicyfoodchallenge στο ολοκαίνουργιο Ancho του κέντρου. Πήγαινε με τους φίλους σου και παίξε με τα υπέροχα πιάτα και τις ακόμα πιο υπέροχες καυτερές και μη σάλτσες του.

Στην άλλη μεριά του τηλεφώνου είναι η Μάρω. Μου λέει πόσο καυτερό αντέχεις; Της λέω μην παίζεις με τα σίδερα και γέμισε γέλια η γραμμή. Το ραντεβού δόθηκε στο κέντρο. Δε διαλέξαμε τυχαία το Ancho. Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί θέλαμε να πάμε στο ολοκαίνουργιο κατάστημα στην Αιόλου, στην καρδιά της Αθήνας και ο δεύτερος γιατί λατρεύουμε τα Ancho.

Μετά το Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Γλυφάδα, το ποιοτικό, ιδιαίτερο και μοναδικό μεξικάνικο street food του Ancho έφτασε και στο κέντρο. Ένα concept στο οποίο γίνεσαι εσύ ο ίδιος chef και επιλέγεις τι θα δοκιμάσεις, σε τι μορφή, αλλά και τι θα βάλεις μέσα.

Τα τραγανά nachos, οι τραγανές και καλοψημένες quesadillas, τα νόστιμα burritos αλλά και τα μαλακα ή/και τραγανά tacos είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση που πρέπει να πάρεις. Τα πράγματα είναι περισσότερο διασκεδαστικά παρά δύσκολα. Φυσικά, αν σου αρέσουν και τα καυτερά τότε θα το λατρέψεις αμέσως το concept των Ancho αν δεν το έχεις ξαναβιώσει.

Κάτσαμε σε ένα από τα τραπεζάκια πάνω στην Αιόλου με όσα είχαμε παραγγείλει μόνοι μας στην υπέροχη μπάρα γεμάτη επιλογές του Ancho. Πριν ξεκινήσουμε το #spicyfoodchallenge είπαμε να γεμίσουμε το στομάχι μας με υπέροχες μεξικάνικες λιχουδιές όπως το Tejano taco που είναι ένα τραγανό taco με chili con carne, pico de gallo, τυρί Monterey Jack & μαρούλι και το Shrimp taco που είναι ένα μαλακό taco με γαρίδες Cajun, pico de gallo, chipotle mayo & μωβ λάχανο.

Εγώ δεν μπορούσα να αντισταθώ σε μία Quesadilla, δηλαδή tortilla ψημένη σε μαντεμένια πλάκα chivichanga με κοτόπουλο, μεξικάνικο ρύζι, fajita veggies, jalapeno chutney, τυρί & sour cream. Τα δύο τελευταία είχαν μια αψάδα που εγώ τη λάτρεψα και απογείωσαν την κάθε μπουκιά.

Και μιας και μιλάμε για αψάδα ήρθε η ώρα για να ξεχωρίσουν οι πραγματικοί λάτρεις του καυτερού από τα παιδάκια. Μπροστά μας tortilla chips με 5 salsas οι οποίες όσο πήγαινε γίνονταν όλο και πιο καυτερές. Pico de gallo, Ranchera με Serrano & Chipotle peppers, Tomatillo verde με green tomatillo & Jalapeno peppers, Flaming habanero με Habanero peppers και στο τέλος Ghost pepper με Bhut jolokia peppers. Ήπιαμε μια γουλιά από τη μαργαρίτα μας και ξεκινήσαμε.

κηφισιά φαγητό Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Τα πράγματα στην αρχή ήταν εύκολα, εως γελοία θα έλεγα. Η Pico de gallo είναι δροσερότατη και δεν καταλαβαίνεις αψάδα. Οι επόμενες δύο είναι πιο ευχάριστες με την Tomatillo verde να κερδίζει την καρδούλα μου και τους γευστικούς μου κάλυκες. Αμέσως μετά βουτήξαμε από ένα nacho στην Flaming habanero και εκεί η αψάδα ήταν αυτή που περίμενες από κάτι πραγματικά καυτερό.

Εγώ το λάτρεψα και βούτηξα άλλο ένα, οι άλλοι όχι και τόσο αν κρίνω από τα ποτήρια νερό που άδειασαν αμέσως. Κάπου εκεί οι υπόλοιποι λάκισαν αλλά εγώ συνέχισα. Βούτηξα Ghost pepper και ένα δάκρυ έτρεξε από τα μάτια μου. Το κάψιμο έμεινε για αρκετή ώρα στον ουρανίσκο μου και όταν ξαναδοκίμασα ρώτησα «βγάζει κάτι από σοκολάτα;». Με κοίταξαν όλοι περίεργα και κατάλαβα ότι μάλλον είχαν καεί τα πάντα στο στόμα μου και είχα χάσει γεύση.

Για να το τεστάρω αν όντως είχε χαλάσει η γεύση μου, παραγγείλαμε χειροποίητα Churros με ζάχαρη και κανέλα, τα οποία τα βούτηξα στη σοκολάτα και ένιωσα και εκεί κάτι καυτερό. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να με κοιτάνε περίεργα αλλά εγώ ρώτησα και δικαιώθηκα. Όντως η σοκολάτα spicy Mayan έχει ένα μικρό τατς καυτερού, σε αντίθεση με το dulce de leche που δεν έχει.

Όταν τελείωσα με τη frozen margarita μου ρώτησα τη Μάρω να μου πει τη γνώμη της για το Ancho ενώ είχε ακόμα στον ουρανίσκο της κάτι το καυτερό μου είπε «Το μεξικάνικο φαγητό είναι πολύχρωμο, γεμάτο φρεσκάδα, έντονες γεύσεις και spicy. Για μένα είναι επίσης το φαγητό της παρέας. Υπάρχει πάντα μια διάδραση όταν κάθεσαι γύρω από ένα τραπέζι με φίλους και το απολαμβάνεις. Τα dips με τις salsas αλλάζουν χέρια για βουτιές των nachos, δίνονται στοιχήματα για τα καυτερά, κάποιος θέλει επιπλέον tabasko ή sour cream και κάπως έτσι δε βαριέσαι ποτέ. Αν υπάρχει ένας εκπρόσωπος των μεξικάνικων street vibes και του καλιφορνέζικου coolness των burrito bars αυτό είναι το Ancho.

Και η άφιξη ενός νέου καταστήματος στην πλατεία Αγίας Ειρήνης αποτελεί την ιδανική αφορμή για ένα ακόμα spicy food challenge με την παρέα μου. Το μενού είναι στημένο για DIY εμπειρία και σε προκαλεί να φανείς αρκετά δημιουργικός. Δικό μου αγαπημένο το burrito με χειροποίητο γύρο al pastor. Και μετά ξεκινάει το μεγάλο στοίχημα με το πόσο spicy μπορεί να γίνει, επιλέγοντας από extras και salsas, φτιαγμένες με μεξικάνικες πιπεριές όπως jalapeno, serrano, habanero και chipotle. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω φτάσει ποτέ στην ghost pepper sauce, είναι μια επιλογή για πολύ τολμηρούς».

Σας το είπα. Δεν είναι για όλους το απόλυτο #spicyfoodchallenge. Όμως τα Ancho είναι για όλους. Έχουν υπέροχη χαλαρή ατμόσφαιρα που τα κάνουν ιδανικά για κάθε περίσταση και ώρα, φτιάχνεις τα δικά σου πιάτα, σύμφωνα με τα δικά σου γούστα και κάπως έτσι το γευστικό ταξίδι στο Μεξικό σε κάνει να χορτάσεις χωρίς να το μετανιώσεις ούτε λίγο. Γιατί πάνω από όλα τα Ancho είναι μια μοναδική εμπειρία.

ANCHO MEXICAN GRILL