Lot51
ΚΑΦΕΣ

Πού θα πιεις τους καλύτερους cold brew στην Αθήνα

6 μέρη για να αγοράσεις το απόλυτο ρόφημα καφέ του καλοκαιριού και να πας στην παραλία.

Πριν από μερικά χρόνια είδαμε για πρώτη φορά τους cold brew στα αθηναϊκά coffee shops. Σήμερα έπαψε να είναι πια τάση και είναι μια αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού και όχι τυχαία. Είναι γεμάτοι γεύση, είναι δροσιστικοί, μπορείς να τους πάρεις στην παραλία, μπορείς να τους βάλεις στον πάγο και να τους απολαύσεις όποια στιγμή θέλεις. Είναι πολλά παραπάνω από τον καφέ όπως τον είχαμε συνηθίσει και για αυτό εμείς σου μαζέψαμε τα μέρη όπου θα πιεις τους καλύτερους cold brew στην πόλη.

Lot 51

Το μαγαζί που όποια μέρα κι αν πας στην πλατεία Βραζιλίας θυμίζει διακοπές, δεν θα μπορούσε να μη βγάλει το απόλυτο ρόφημα καφέ του καλοκαιριού. Ο δικός τους cold brew έρχεται σε κουτάκι σαν να πρόκειται για αναψυκτικό και φτιάχνεται από ένα χαρμάνι από τη Βραζιλία, της εταιρείας Area 51.

Γλυκός, χωρίς έντονες οξύτητες, µε σοκολατένιο άρωμα και επίγευση. Κρύωσέ τον καλά σε ένα cooler γεμάτο πάγο και άνοιξέ τον μόλις βγεις από την πρώτη βουτιά στην παραλία. Απόλαυση καλοκαιρινή.

Αnäna

Το πιο ανεπιτήδευτο και χαλαρό καφέ του κέντρου, με τους υπέροχους καφέδες του, δεν θα μπορούσε να μην έχει τον δικό του cold brew. Η διαδικασία χρονοβόρα, αφού ο καφές μένει στο νερό για 12 ώρες και μετά διπλοφιλτράρεται πριν μπει στα υπέροχα γυάλινα μπουκαλάκια των 500ml.

Πάγωσέ τα, χαλάρωσε κι απόλαυσέ τα όπου κι αν είσαι, όπου κι αν πας. Και μην πετάξεις τα μπουκαλάκια, είναι ανακυκλώσιμα ή μπορείς και να τους τα επιστρέψεις για να βάλουν το επόμενο batch cold brew που θα φτιάξουν.

The Roosters

Ο Χρήστος Καβράκος λάτρευε τον cold brew πριν ακόμα ανοίξει το Roosters, αφού μοίραζε τον δικό του ασκό με τον καφέ του καλοκαιριού σε όσους μοιράζονταν το πάθος του. Φέτος, με τα The Roosters να έχουν γίνει δύο, μιας και μετά το Περιστέρι άνοιξαν και στα Βριλήσσια, αποφάσισε να βγάλει και αυτός το κουτάκι του.

Με την τεχνική της ταχείας εκχείλισης που δίνει στον cold brew φρεσκάδα σπάνιας διάρκειας, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Γεμάτο σώμα και γλυκιά επίγευση και φρεσκάδα είναι αυτά που θα καταλάβεις από την πρώτη γουλιά. Στη δεύτερη θα σου έρθουν εξωτικά αρώματα και σοκολατένιες επιγεύσεις. Και για όλα αυτά ευθύνεται το χαρμάνι της Αιθιοπίας που χρησιμοποιούν.

The Underdog

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το υπέροχο νεοκλασικό της Ηρακλειδών αλλά εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για τον νέο, φρέσκο και απίστευτα δροσιστικό cold brew που κυκλοφόρησε το Underdog πρόσφατα.

Τον δημιούργησαν με ποικιλία από την Αιθιοπία και είναι συσκευασμένος σε υπέροχα κουτάκια των 250 ml. Μόνο και μόνο από το εικαστικό κερδίζει την προσοχή σου ενώ όταν το ανοίξεις και πιεις την πρώτη δροσιστική γουλιά θα καταλάβεις γιατί ο cold brew το καλοκαίρι είναι σκέτη απόλαυση.

Redd coffee

Αποθηκευμένος σε ένα μοναδικής ομορφιάς μπουκαλι που προμηνύει ότι εκεί μέσα δεν κρύβεται απλά ένα ρόφημα καφέ αλλά ο μαύρος χρυσός. Μοναδικά αρώματα και γεύσεις τα οποία οφείλονται στη διπλή απόσταξη 12 ωρών που έχει απομακρύνει όλα τα ιζήματα και προσφέρει φρεσκάδα ακόμα και μέρες μετά το άνοιγμα. Και για να επιστρέψουμε στο πανέμορφο μπουκάλι του, αν το επιστρέψεις και δεν το πετάξεις τότε έχεις και εσύ τα κέρδη σου εκτός από το ότι βοήθησες το περιβάλλον.

Coffee lab

Ο αγαπημένος σκύλος του καφέ -που να σημειώσουμε ότι κάνει διεθνή καριέρα- φτιάχνει τον δικό του cold brew. Σερβιρισμένος σε γυάλινο μπουκαλάκι αναψυκτικού, δημιουργείται με καφέ ποικιλίας από την Κένυα και έχει μοναδικά αρώματα και μια γλυκιά επίγευση. Σταμάτα σε ένα οποιοδήποτε Coffee Lab που σίγουρα θα υπάρχει κοντά σου, πάρε από το ψυγείο αρκετά μπουκαλάκια, βάλτα στο cooler και είσαι έτοιμος για την παραλία.

Kudu

Στο Kudu στο Νέο Ψυχικό δοκιμάζουμε μοναδικούς καφέδες που ψήνονται με μοναδική μαεστρία από τα χέρια τους. Εκεί θα βρούμε και έναν υπέροχο Cold brew σερβιρισμένο σε γυάλινο μπουκαλάκι μικρής μπύρας και με κανονικό πώμα, που θέλει ανοιχτήρι για να τον απολαύσεις.

Δροσερός πλούσιος και με μία επίγευση γλυκύτητας είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ενώ σε κάθε γουλιά θα σου μείνουν μερικά μοναδικά αρώματα από τσάι και σοκολάτα. Μπορείς να πάρεις το πακέτο των 6 online για να μην ξεμείνεις ποτέ.