Μιχάλης Τσίτας
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στην Κηφισιά

Όλα τα μαγαζιά που πρέπει να ξέρεις για πίτσα, ασιατική κουζίνα, cocktails και κρασί, αλλά και κλασικά γλυκά, στην Κηφισιά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο βγαίνουμε βόρεια. Από επιλογές για πίτσα και spritz, μέχρι ασιατική κουζίνα αλλά και πιο comfort φαγητό, η Κηφισιά γίνεται ο ιδανικός προορισμός για βόλτες κάθε ώρα της ημέρας.

Για brunch στο Different Beast

Το Different Beast έχει συνδεθεί με την ιεροτελεστία του πρωινού και του brunch που όλοι αγαπάμε πλέον τα Σαββατοκύριακα. Με έμπνευση από το Λονδίνο αλλά και τις γεύσεις/τάσεις που συναντάς σε αγαπημένα μαγαζιά από τις μητροπόλεις του φαγητού, απολαμβάνεις θρεπτικά smoothies, εξαιρετικής ποιότητας καφέ, χειροποίητα γλυκά και ιδιαίτερα πιάτα, με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες (βιολογικά αυγά, λάδι από την Πελοπόννησο, κοτόπουλα υπαίθριας βοσκής).

Για φρέσκο ψωμί και μεσογειακή κουζίνα στο Artisanal

Έναν από τους πιο ωραίους κήπους των βορείων προαστίων διαθέτει το Artisanal. Στην κουζίνα, ο chef Δημήτρης Δημητριάδης επιλέγει ό,τι καλύτερο διαθέτει η αγορά, δίνοντας βάση στα ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Πλέον, το μαγαζί έχει το δικό του bakery corner, όπου βρίσκει κανείς καθημερινά φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμί. Μπαγκέτα, λευκό προζυμένιο με τρία είδη αλευριού, χαρουπόψωμο με καρύδι, λαδένια με ξινόχοντρο τραχανά 100% είναι τα είδη που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι αλλά και να απολαύσεις στο εστιατόριο μαζί με άλλα αρτοσκευάσματα.

Για κρέμα και καϊμάκι στον Βάρσο

Κρέμα, ρυζόγαλο και γαλακτομπούρεκο είναι μερικά από τα κλασικά γλυκά που βρίσκεις εδώ και δεκαετίες στον Βάρσο. Εδώ τρως επίσης παγωτό καϊμάκι, το οποίο φτιάχνεται από πρόβειο γάλα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στα οποία χρησιμοποιείται αγελαδινό, και σερβίρεται στο ρετρό δισκάκι, με μαρέγκες, σιρόπι βύσσινο και τριμμένο αμύγδαλο.

Για ασιατική κουζίνα και cocktails στο Buba

Στην Άπω Ανατολή σε μεταφέρει το Buba στην Κηφισιά, μέσα από μία όαση ανατολίτικων γεύσεων, εξωτικών κοκτέιλ και μία ατμόσφαιρα με tropical αισθητική. Εμπνευσμένο από τα ζωντανά χρώματα και τα αρώματα των ασιατικών νυχτερινών αγορών, η ανοιχτή κουζίνα είναι μία ωδή στο φαγητό του δρόμου της Ταϊλάνδης, το Βιετνάμ και το Χονγκ Κονγκ.

Για πίτσα και pasta στο Etien

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Etien Pizza Bar (@etienpizzabar)

Βρίσκεις μια μεγάλη ποικιλία σε πίτσες, από την all time classic Margherita alla burrata με σάλτσα υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένη ιταλική ντομάτα, μοτσαρέλα, burrata, ελαιόλαδο και βασιλικο μέχρι την πιο ιδιαίτερη Tartufo & Breasola με μοτσαρέλα, πέστο ρόκας, παρμεζάνα, ανάμεικτη σαλάτα και μπρεζάολα.

Τα ζυμαρικά έρχονται στο τραπέζι σου al dente και τα ραβιόλι, γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι και σάλτσα κρέμας, είναι ανάμεσα στα highlights του μενού. Το ίδιο και η Panzanella, η δροσιστική σαλάτα που έρχεται από την Τοσκάνη.

Για ελαφριά πιάτα και κρασί στο Salumaio

Η τοποθεσία είναι από μόνη της ένα δέλεαρ για χαλαρές βραδιές και το φαγητό έρχεται να συμπληρώσει την ήδη ωραία ατμόσφαιρα. Ντελικατέσεν και εστιατόριο, το Salumaio προσφέρει ιταλικές γεύσεις από το 1998 αποτελώντας πλέον σταθερή αξία στο κέντρο της Κηφισιάς.

Ταρτάρ φρέσκου ψαριού ημέρας, μαριναρισμένη σαρδέλα σε φρυγανισμένο ψωμί με σος λιαστής ντομάτας, καρπάτσιο κολοκύθι και φαρφάλες με μπρικ και καπνιστό σολομό είναι μερικά από τα νόστιμα πιάτα που βρίσκεις στον κατάλογο.

IL SALUMAIO D' ATENE