ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Στις Νοστιμιές της Μαίρης για σπιτικό φαγητό

Το παραδοσιακό μαγειρείο στην Κυψέλη παραμένει ένα προσιτό και αγαπημένο στέκι, συγκεντρώνοντας ένα ωραίο, ετερόκλητο κοινό.

Σταθερό σημείο συνάντησης από το 1994 μέχρι σήμερα είναι οι Νοστιμιές της Μαίρης, αφού από τα τραπέζια του παραδοσιακού μαγειρείου έχει περάσει όλη η Αθήνα. Το κοινό ήταν και παραμένει ετερόκλητο – από τη μία εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου κι από την άλλη Κυψελιώτες, εργένηδες, φοιτητές και ηλικιωμένοι – και όλοι έχουν το δικό τους αγαπημένο φαγητό και νιώθουν το μαγαζί στέκι τους.

Αυτό οφείλεται στην ιδιοκτήτριά του, τη Μαίρη, η οποία ανέλαβε το μαγαζί στα 24 χρόνια της, χωρίς να έχει ιδέα από κουζίνα και μαγειρική. Βρήκε όμως τα πατήματά της και σύντομα, το μαγειρείο έγινε γνωστό για το σπιτικό φαγητό του.

Πλέον, στην επιχείρηση εργάζονται και οι τρεις γιοι της αλλά η ίδια παραμένει το πρόσωπο του μαγαζιού. Είναι η αγάπη της γι’ αυτό που κάνει εδώ και τόσα χρόνια και κυρίως το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τους πελάτες σαν φίλους της, το μυστικό που κρατάει το μαγειρείο στις καρδιές των θαμώνων.

 

Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος, στολισμένος αυτή την περίοδο για τα Χριστούγεννα, ενώ τα τραπεζάκια παραμένουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου για τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες ημέρες. Στη βιτρίνα φιγουράρουν τα φαγητά της ημέρας, όλα βασισμένα στην ελληνική κουζίνα των γιαγιάδων και των μητέρων μας. Δεν θα βρεις περίτεχνες συνταγές και εκτελέσεις ούτε νεωτερισμούς, εδώ όλα παραμένουν ίδια με την καλή έννοια.

Γιουβαρλάκια, μοσχαράκι γιουβέτσι, μουσακάς, παπουτσάκια και παστίτσιο, σπανακόρυζο και ρεβίθια, ό,τι κι αν σου έχει λείψει από μαγειρευτό φαγητό, το βρίσκεις εδώ, με φρέσκα υλικά και ποιότητα.

Τα φαγητά της παραμένουν ίδια, με τα ταψιά να αποτελούν σήμα κατατεθέν, σαν να βρίσκεσαι στην κουζίνα ενός σπιτιού. Δεν λείπουν οι χειροποίητες πίτες αλλά και οι διάσημοι πλέον λαχανοντολμάδες, που φτιάχνονται καθημερινά και βγαίνουν στη βιτρίνα της κουζίνας.

νοστιμιές της μαίρης

Την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Νοστιμιές της Μαίρης αναδεικνύονται σε προορισμό όταν αναζητάς γεύσεις ζεστές και οικείες, σαν κι αυτές που θυμάσαι από τα οικογενειακά τραπέζια. Το μαγειρείο αποτελεί μια προσιτή έξοδο για φαγητό με φίλους, παραμένοντας μία σταθερά στην Κυψέλη.

ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ