Φωτογραφίες: Zuzuto Ramen
ΓΕΥΣΗ

Στο Zúzuto Ramen στους Αμπελόκηπους για comfort σούπα με νουντλς

Ramen, tsukemen ή udon; Εδώ θα βρεις το ιδανικό πιάτο για το φθινόπωρο.

Χειροποίητα μαστιχωτά νουντλς και ζωμός μάς κάνουν το ιδανικό φθινοπωρινό πιάτο. Για όσους εκεί έξω, η σούπα είναι το φαγητό που παρηγορεί, ζεσταίνει και θρέφει ψυχή και σώμα, στο Zúzuto Ramen θα βρουν την αγαπημένη τους συνταγή.

Βρίσκεται σε μία ήσυχη γωνιά στους Αμπελόκηπους, λίγα μέτρα μακριά από τον Πύργο των Αθηνών. Ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη του Νοέμβρη το 2021 με τους δημιουργούς του να θέλουν να προσφέρουν πιάτα από την ιαπωνική κουζίνα σε προσιτές τιμές. Οι μάγειρες εργάζονται πυρετωδώς στην κουζίνα, ενώ η σάλα γεμίζει ξανά και ξανά. Ο χώρος είναι σύγχρονος και μίνιμαλ αλλά δεν λείπει η χιουμοριστική διάθεση. “You make miso happy” είναι γραμμένο σε έναν μαυροπίνακα στον τοίχο και κάπως έτσι προετοιμάζεσαι για το τι να περιμένεις.

Για τον Cariño Jr., σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου, τα νουντλς, η ιαπωνική κουζίνα και κυρίως τα ramen, έγιναν το πάθος του. Εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια, παρακολούθησε σεμινάρια και τελικά κατάφερε να ανοίξει το δικό του μαγαζί μαζί με τη σύζυγό του Mary Ann. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, όταν ο σεφ είχε την ιδέα για DIY Ramen kits. Στην αρχή, οι πελάτες ήταν φίλοι και συγγενείς μέχρι που η αγορά άρχισε να μεγαλώνει και να λαμβάνουν πολλά θετικά σχόλια. Και κάπως έτσι τόλμησαν το εγχείρημά τους, βαφτίζοντας το μαγαζί τους Zuzuto, δηλαδή αυτό τον απολαυστικό ήχο που ακούγεται όταν ρουφάς τα νουντλς σου.

Signature πιάτα δεν είναι άλλα από τα ramen – από την πιο δημοφιλή εκδοχή μέχρι χορτοφαγικές παραλλαγές, με μπόλικο τσίλι για όσους το προτιμούν καυτό, με κοτόπουλο ακόμα και με γαρίδες – και σίγουρα θα βρεις αυτό που ικανοποιεί τις γευστικές σου προτιμήσεις. Δική μου αγαπημένη σούπα η Udon Beef με φρέσκα χειροποίητα νουντλς, μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες, φύτρες φασολιού, βλαστούς μπαμπού, νόρι και σουσάμι αλλά θα επιστρέψω για τα tsukemen: πρόκειται για ένα πιάτο όπου τα νουντλς και ο ζωμός έρχονται σε δύο διαφορετικά μπολ. Ο τρόπος για να τα απολαύσεις είναι να παίρνεις μία μπουκιά από τα νουντλς και τα υπόλοιπα υλικά με τα chopsticks και να τη βουτάς στη σούπα. Επαναλαμβάνεις και όταν πλέον μείνει μόνο σούπα, μπορείς να την πιεις.

Προτού έρθει η ζεστή, χορταστική σούπα στο τραπέζι σου, μπορείς να κάνεις την αρχή με μία δροσιστική σαλάτα, όπως η Wakame με μαριναρισμένα φύκια, καρότο και αγγούρι, να τσιμπολογήσεις φασόλια edamame (αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και έχουν υψηλή διατροφική αξία) και να δοκιμάσεις την πολύ νόστιμη gyoza με λαχανικά, απολαμβάνοντας το σάκε σου. Από το μενού δεν λείπουν τα bao και οι επιλογές σε sushi.